Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Do osób które latają samolotami.

Polecane posty

Witam ! Za tydzień lecę za granicę. I jest to mój pierwszy raz , do tego lecę sama i trochę się boję , że sobie nie poradzę... I mam pytanie dotyczące odprawy itp. Czy na lotnisku jest to obojętne do której bramki idę czy też do kontroli ? Czy może są jakieś wyznaczone numery ? jeśli tak to pisze to na karcie pokładowej ? Co dolej dzieje się po odprawie ? Gdzie mam udać się dalej ?? Może te pytanie mogą wydawać się śmieszne ale na prawdę kompletnie nie mam pojęcia co i jak :P Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję ! ;)

.

Gość gość
skierują cię nie stresu się

Gość gość
wszystko bedzie napisane na tablicach :)

Gość gość
Najpierw patrzysz na ekran z lotami i szukasz swojego, przy nim będa wszystkie dane dot. twojego lotu, także numer bramki, gdzie idziesz zdajesz bagaż i odbierasz bilet czli karte pokładową. Potem kierujesz si,e do kontroli paszportowej i przez bramki dajesz na taśmę wszystkie torebki i inne rzeczy jakie masz przy sobie, skontrolują ciebie, paszport i przechodzisz do strefy bezcłowej (sklepy duty free itp) i tam czekasz na swój lot, jakieś pól godz przed wylotem będą wołac do wejścia na pokład, na ekranach też wszystko pisze aktualnie co się dzieje z danym lotem. Powodzenia :)

Gość gość
ustawisz sie w kolejce i bedziesz robic to co inni....tzn. bedziesz patrzeć na tablice informacyjne wyświetlające twoj nr lotu, potem stanowiska odprawy itd. wszystko jest podane jak na tacy. mozna tez pytac sie personelu gdzie sie udac a nawet ludzi czekajacych :-)

dziękuję za pomoc :) I mam jeszcze jedno pytanie. Jak już dolecę na miejsce , to co się dzieje na tym juz drugim lotnisku?? Przechodzę jeszcze jakieś kontrole ?

Gość tytuł jatu
Sprawdzają bilet i dokumenty na bramce.

Gość joolek
często też sprawdzają czy nie przemycasz w odbycie narkotyków więc dobrze sie wyszoruj tam.