Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z chrzcinami!

Polecane posty

Gość gość
to 90% kobiet w wieku od 14-30 roku zycia nie powinny byc chrzestnymi, tak? moze ksiądz jeszcze powinien robic badania ginekologiczne i sprawdzac czy jest blona czy juz nie ma przeciez to k***a chore na maksa czyli ze jak kobieta ma slub 5 dzieci meza alkoholika a sama kradnie w sklepie, tlucze dzieci, wyzywa sąsiadki, obgaduje krewnych, i zdradza meza to jest dobra kandydatka na chrzestna i swietnym przykladem dla dziecka :D Normalnie obłuda

Gość gość
Dlatego nie bójcie przejrzeć na oczy. Nie dajcie sie nabijać dalej w butelkę. Też jestem katoliczką ale widzę i dobre i złe strony kościoła szczególnie zakłamanych księży i nie dam sobie z mózgu sieczki robić

Gość gość
Mojej przyjaciółce ksiądz powiedział, że jej dziecka nie ochrzci puki kościelnego ślubu nie weźmie. A ona chciała, ale akurat byli w takiej sytuacji, że nie dali by rady ani czasowo ani finansowo bo wyjeżdżali na granicę. On oczywiście w zaparte, że nie da i że jak dziecku coś się stanie to ich wina bo przez nich dziecko będzie bez chrztu. Poszli do innego księdza w innej parafii, powiedzieli co i jak, chrztu im udzielił bez problemu. Zaproponuj abyście poszukali innej parafii, z bardziej ludzkim księdzem a chrzestną zostaniesz bez problemu.

Gość Ewuuuula
Wstęp: Jestem ateistką, odeszłam od koscioła bo nie odpowiadała mi jego historia i ideologia. Mimo wszystko nie rozumiem ludzi, którzy uwazają się za katolikówa, celebrują zapamiętale swoje obrzędy a wybierają sobie ze swojej religii co jest im pasuje a reszta nie bo jest niemodna. Jaki jest sens? Przecież w Polsce nie ma obligatoryjnej przynależnosci do KK. Mam wrażenie, że większość tych ludzi to takie stadne barany i przygłupy, którzy nie mają żadnych refleksji nad swoim życiem. Tylko spać, jeść, srać, pracować i robić to co wszyscy i do czego ich wytresowano. Bez cienia zastanowienia nad swoją duchowością. Osobiście znam tylko 2 katolików, którzy są ŚWIADOMI swojej religii, swojego wyboru i starają się w życiu postępować zgodnie z jej zasadami. Ja się z tymi zasadami oczywiscie nie zgadzam ale szanuje ludzi za oznaki myslenia i brak hipokryzji.

Gość gość
nie ma problemu z ochrzczeniem dziecka pochodzacego z nieformalnego zwiazku, problem pojawia sie kiedy chrzestni zyja w konkubinacie, jak dla mnie głupota a kościół za duzo sobie pozwala