Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilka255555551

mam 25 lat i nie wyobrażam sobie mieć dziecka...

Polecane posty

Gość Emilka255555551

Biore tabletki anty ,ale gdybym wpadła ( tak teoretycznie bo wiadomo przy pigułkach prawdoodobienstwo jest małe) to nie wyobrażam sobie tego... Nie chcialabym teraz miec dziecka za nic...chce po prostu nie mieć żadnego obciążenia żyć dla siebie ,a nie poświęcać wszystko dla niego. jestem egoistka w związku z tym? Poza tym boje się urodzić dziecko bo wiele moich koleżanek co już maja dzieci wygladają dużo gorzej po ciazy... wiem ,że to nie dotyczy kazdej kobiety ,ale jednak tak może być

Gość Emilka255555551
i w ogóle współczuje jakos kobietom co mają dzieci takie rozwrzeszczane , one zaniedbane nie wiem jak to znoszą... nie chcialabym być na ich miejscu. Może ok 30-stki sie zdecyduje na dziecko ,ale teraz by mi było żal młodości Poza tym dzieci mnie irytują , lubie je do czasu ,a jak mam sie dluzej opiekować jakiś dzieckiem np pare godzin ( a bywało tak ,że pilnowałam np dziecka z rodziny) to mnie krew zalewała już miałam go tak dość...

Gość babka z piasku
To jest twój wybór, twoja decyzja. Nie każda kobieta musi być matką :)

Gość kudłata Joola
I czy ktoś Cię zmusza do ciąży i posiadania dzieci? To Twój wybór i Twoja sprawa.

Gość Emilka255555551
np moj facet coraz czesciej mowi o dziecku zeby chciał miec itd... ja bym nie chciała i watpie zeby po porodzie mi sie odmieniło... moze mysle tylko o sobie ,ale nie czuje sie gotowa zeby byc matka i tyle

Gość Emilka255555551
poza tym ogolnie w mojej rodzinie jest taka presja ,że kobieta powinna miec dzieci... było pare takich sytuacji kiedy faktycnie mogłam wpaść jak nie brałam tabletek ,albo sie bardzo spozniłam np z 2 tabletkami ,ale na szczęście nie zaszłam

Gość gość
nic na sile... wycisnij jak cytryne mlodosc bo zaraz minie.. za kilka lat mozesz pomyslec o dziecku gdy bedziesz na to przygotowana psychicznie i finansowo

Gość Nie chcialam i nie mam dzieci
I juz nie bede miala.Wlasciwe nie zaluje.Cierpliwosci do dzieci nie mialam. Tak mialam duzo kontaktu z dziecmi, ale nie mialam ich na stale, pozostalam ukochana ciocia. Nie zaluje , bo jak patrze jak ciezko Maja dzieci moich znajomych, znalez prace i byc szczesliwym, nie musze sie martwic o wlasne dzieci. A cierpialabym gdyby im bylo zle. A wiec nie mam problemu. Duzo ludzi ma dzieci z egoizmu, bo boja sie wlasnej starosci i zabezpieczaja sie posiadaniem dzieci.