Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana martaaa

prośba o opiekę nad dzieckiem...problem

Polecane posty

Gość niezdecydowana martaaa

Siostra mojego męża poprosiła nas o popilnowanie jej malucha (niecałe 3 miesiące) przez weekend. Jest tylko jeden problem. Oboje nie mamy absolutnie żadnego doświadczenia z tak małymi dziećmi. nigdy nie przewijaliśmy, nie karmiliśmy, nawet nie wiemy co i jak z takim dzieckiem robić (swoich nie mamy i nie planujemy). Cała sytuacja jest trochę niefajna....dziecko ma dwie babcie, które mogłyby się lepiej nim zająć...do tego zaczynam podejrzewać, że taka opieka na weekend to dopiero początek. Ja pracuję w domu, ale całej rodzinie wydaje się,że jak nie wychodzę do biura to ja właściwie nic nie robię i co to za problem żebym małym się zajęła w tygodniu (mam normalną pracę, tylko że w domu, muszę na czas kończyć projekty, pracuje czasami więcej niż 8h). Ja nie chcę się zgodzić na opiekę. Nie chce brać odpowiedzialności za tak małe dziecko...Nie mam też czasu ani ochoty na przyspieszony kurs opieki nad niemowlakiem. Jak się z tego wymiksować żeby takie propozycje nie padały w przyszłości? Jeszcze takiego malucha 2-3 lata mogłabym ewentualnie popilnować, ale takiego niemowlaka ledwo co się urodził to nie ma szans...

Gość gość
Po prostu odmówcie mówiąc dokładnie to, co tu piszesz, że to za duża odpowiedzialność, że absolutnie się tego nie podejmiecie, nie umiecie, boicie się i odmawiacie. Koniec.