Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wcale się nie dziwię, że tyle matek wygląda w ciąży jak jesiotr, a nie kobieta.

Polecane posty

Gość gość
Aha, żeby tu ktos mylnie nie zrozumiał - ta pizza czy pączek z colą nie pokrywają zwiększonego zapotrzebowania na minerały i witaminy. Tak samo nie zrobią tego parówki, pierogi czy 5 litrów lodów :)

Gość gość
ja miałam tarczyce w ciąży, ale wyszła gdzieś w połowie, moją wymówką była ciąża owszem, ale jak się nawpierdzielałam karpia pod koniec ciąży, chyba z 2 zjadłam bo taką chcicę mam czy jestem w ciąży czy nie, kocham karpia i jem aż nie pęknę!! ale potem 2 dni jadłam tylko tak żeby się nie głodzić i prawie wcale... Przytyłam 21kg, ostatnie 6 było wynikiem stanu przedrzucawkowego Więc to tak jakbym przytyła ok. 15... po 2 tygodniach gdy wróciłam do domu zostało na plusie 6 i nie mogę zrzucić, mam tendencję do tycia w ciąży prawdopodobnie już NIGDY nie będę więc 8 mcy wykorzystałam na spełnianie wszelkich zachcianek i nie żałuje :D Kiedyś przecież schudne :]

nie ma co generalizować. Ja jestem majówką tegoroczną niespełna 6tyg. po porodzie i zostały mi 4 kg wyraźnie na brzuchu i na plecach :-) do 33 tygodnia przytyłam chyba 10-11kg, a potem nagle zaczęłam puchnąć i był moment, że ważyłam chyba 20 czy 21kg więcej. W dniu porodu miałam jakieś 16.5 na plusie. W ciąży, po masakrze w pierwszym trymestrze jadłam dużo i wszystko to, co jadłam przed ciążą, nie jem chipsów, nie używam veget i innych kostek, ale regularnie (tak jak przed ciążą) wizytowałam lubiane przeze mnie fastfoody itd. Na pewno nie byłam na tzw. diecie ciążowej. I co? Przytyłam wg mnie sporo, ale też na moje oko szybko mi te kilogramy schodzą, pomimo że jestem po cc. Teraz też jem wszystko i na razie w ogóle nie ćwiczę, choć nie mogę się tego już doczekać. Karmię piersią. XXX Moim skromnym zdaniem, to czy w ciąży dużo i jakich kilogramów przytyjemy zależy w dużej mierze od naszego trybu życia na wiele lat przed ciążą. Ja jestem od dzieciństwa osobą b. aktywną fizycznie (i w ciąży dopóki mi brzuch nie wadził uprawiałam normalnie te same sporty co zwykle), poza moimi słabościami (czyli fastfoody i słodycze) gotuję i jem w domu zdrowo, więc mimo że przytyłam sporo, to te kilogramy szybko zejdą. Jak ktoś całe życie odżywiał się kiepsko, to mu nawet 9 miesięcy superdiety mogą nie pomóc. XXX A porównanie z jesiotrem boskie :-)

Gość gość
Kurcze ja właśnie tak strasznie przytyłam. Z 62 kg ważę już 78, a do porodu jeszcze miesiąc :(. Nie jem zbyt dużo. Do 20 tygodnia wcale nie przytyłam, bo wymiotowałam co najmniej 2 razy dziennie. Potem zaczęłam jeść normalnie: warzywa owoce mięso, słodycze też, ale nie za dużo i też nie tyłam, a w kwietniu nagle spuchłam. Zapuchła mi szyja, węzły chłonne, nogi, stopy, dłonie, piersi urosły z 70c na 80d. Czuje się jak prosie ;(, Moja mama w obydwu ciążach tak przytyła, więc to chyba niestety dziedziczne. A wyniki mam świetne.

Gość Icy Moon
Jak mozna sie tak ekscytowac tym co jedza lub ile waza inni? Nie uwazasz ze powinnas sie bardziej skupic na swoich sprawach i ze nie masz prawa mowic NIEZNAJOMYM DOROSLYM KOBIETOM jak maja zyc i co maja jesc ? Inne rzeczy CI tez przeszkadzaja? Jest jakis spis strojow ktore nalezy nosic, fryzur moze? Sama przybralam w ciazy 5 kg ale nie przyszlo mi do glowy sie tym szczycic czy krytykowac te ktore przybraly 30...

Gość gość
W pierwszej ciazy przytylam 18 kg i uwazalam z jedzeniem.Dziecko wazylo prawie 5 kg.Po samym porodzie zjechalo mi 10kg.Porod byl naturalny.Karmilam piersia i szybko doszlam do formy.Druga ciaza,13 lat pozniej jak pisalam tez 18 kg przytylam ,choc bylam nawiedzona i staralam sie zdrowo odzywiac.Nialam cesarke ,dziecko wazylo 4kg,a tydzien po porodzie zeszlo mi tylko 3kg.Corka ma 2latka i jeszcze walcze z kilogramami nabytymi w ciazy:-)

Gość gość
ja w ciąży przytyłam od wagi przed 16 z tymze na początku schudłam 2 kg czyli takjakbym przybrała 18 kg :(. Ogólnie nie mogłam jeść w pierwszym trymestrze w drugim jadłam ale trochę chorowałam i wielu rzeczy nie jadłam bo np miałam ataki woreczka i zaczęłam przybierać Najgorszy był 3 trymestr gdzie już mniej się ruszałam i chciało mi się jeść, mała ciągła chyba ze mnie taki obżartuch jest nadal :). Najtragiczniejszy było ostatni miesiąc, nie wiem puchłam nie wiem z czego na tydzień 1 kilogram, może to hormony i dobrze że urodziłam w 37 tygodniu a nie w 42 ;) po prostu puchłam. Nie żarłam owszem miałam apetyt ale puchłam :(. Po ciąży zostało mi 5 kg a potem po pół roku przytyłam od tarczycy prawie 4 Odchudzam się od tej pory nie zawsze z pożądanym efektem. Teraz jest lepiej. Zostało mi 3 kg do wagi sprzed ciąży a zaczęłam ćwiczyć i mam wyrównane hormony.