Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak znaleźć pracę w urzędzie?

Polecane posty

Gość gość

to moje marzenie, ale wysylam apliacje i nic. Mam wyksztalcenie wyższe, ekonomiczne. doświadczenie, ale w pracy biurowej - nie w jednostkach państwowych. wysylam cv, ale nie chcą mnie nawet na pierwsze etapy zaprosić. mam sobie odpuscic?

Gość gość
w administracji gdy szukają pracownika to dają ogłoszenia o naborze. Złożonych wczesniej cv i tak wtedy nie biorą pod uwagę gdyż każdy nabór to osobne postępowanie i własnie na ten konkretny nabór nalezy składac dokumenty zgodnie z okreslonymi wymaganiami.

Gość gość
ogłoszenia masz na str bip urzedu

Gość gość
Wygrać konkurs. Napewno większe szanse ma też pracownik (na umowe zlecenie) niż osoba z zewnątrz.

Gość lilialuiza
Musisz szukać informacji o konkursach na stronach urzędów. Wtedy podają listę dokumentów potrzebnych do aplikacji. Zwykle nie biorą pod uwagę CV wysyłanych niezależnie.

Gość gość
no ja wlasnie tak robię, ale nigdy nie oddzwaniają choć spełniam kryteria!

Gość gość
A spełniasz wszystkie wymagania niezbędne? Inaczej nie zaproszą.

Gość gość
"gość no ja wlasnie tak robię, ale nigdy nie oddzwaniają choć spełniam kryteria!" -- sorki, ale kręcisz, pracuję w urzędzie i jest tak, że jak spełniasz kryteria, to musisz być zaproszona na rozmowę/test (pierwszy stopień rekrutacji)

Gość gość
Stanowiska w urzędzie są już obstawione, ogłoszenia wiszą dla picu, bo tego wymaga ustawa. Tak samo odbywa się to w innych instytucjach państwowych, i tylko w wypadku, kiedy potrzebny jest ktoś o nietypowych kwalifikacjach możesz liczyć na to, że uczciwie przeprowadza konkurs i zatrudnią kogoś z zewnątrz. Radzę nawiązać kontakty z kimś kto pracuje w urzędzie i tą drogą próbować dostać posadkę.

Gość oti83
Dokładnie tak jak już Ci dziewczyny pisały. Należy szukać ogłoszeń o naborze na stronach BIP i potem aplikować dopiero. Nabór do urzędów zazwyczaj jest konkursowy. Szanse są, bo wbrew powszechnej opinii nie każdy taki konkurs jest ustawiony, Ale jesteś pewna, że chcesz pracować w urzędzie? Płaca zazwyczaj kiepska, a i do ciągłych obelg trzeba się przyzwyczaić. Z ilością obowiązków bywa różnie, ale tak jest wszędzie. Wszystko zależy od szefa, stanowiska i oczywiście osobistego podejścia do pracy.

Gość gość
"gość no ja wlasnie tak robię, ale nigdy nie oddzwaniają choć spełniam kryteria!" -- sorki, ale kręcisz, pracuję w urzędzie i jest tak, że jak spełniasz kryteria, to musisz być zaproszona na rozmowę/test (pierwszy stopień rekrutacji)" tak to właśnie wygląda - jeśli spełniasz kryteria (wymagania niezbędne) zostajesz zaproszona do 1 etapu.

Gość biedaczka
a może spełniasz wymogi, ale masz braki w dokumentach? U nas dużo osób odpada, bo np brakuje podpisu pod podaniem itp.

Gość gość
jeśli piszą, że chcą doświadczenie w admninistracji państwowej np przynajmniej ROK, to musisz je mieć ;) musisz spełniać wszystkie wymogi, jeśli je spełniasz to masz prawo się odwołać, bo wszystko jest jawne. Pozdrawiam

Gość gość
Może warto odbyć staż/praktykę w Urzędzie w którym chciałabyś pracować.

Gość gość
srutu tutu, prowadzą nabór wewnętrzyny a ogłoszenia są dla picu dla picu zaprasza się też kandydatów na rozmowy wstępne kiedyś składałam dokumenty a gdy tydzień temu zapytałam kiedy są rozmowy to okazało się że już jest kandydat na stanowisko, a w ogłoszeniu była mowa że będą zbierać oferty do przyszłego tygodnia

Gość gość
nie dla picu, przynajmniej nie zawsze (a nawet najczęściej nie...), ale jak zwykle każdy wie swoje i każdy lepiej...

Gość gość
jestem właśnie taką osobą, która dostała się "z ulicy", więc nie wszystko jest ustawione, chociaż kiedyś też tak myślałam, ale okazuje się, że jednak wcale nie :) najważniejsze - spełniać wymogi formalne tzn pierwszy etap, czyli dokumentacja musi być kompletna, każdy najmniejszy podpis, wszystkie wymagane oświadczenia - b. dokładnie prześledź ogłoszenie a potem etap drugi - test wiedzy i/lub umiejętności - tu już musisz się solidnie przygotować Próbuj, życzę Ci powodzenia :)

Gość gość
Jezeli chca kogos z wewnatrz to nie musza robic konkursu,ja jakos sie dostalam do urzedu i wygralam konkurs,ale wszystkie wymagane ustawy mialam w malym palcu no i staz mialam w innym urzedzie