Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiattek19

jak się odwołać??!! Każą mi płacić za strone bo coś kliknęłam, pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość kwiattek19

szukałam notatek do szkoły, patrzę było napisane darmowe - kliknełam, - https://www.plikostrada.pl/ - a teraz dostaje że jestem im winna 100zł bo podpisałam umowe na rok nie przeczytałam całego regulaminu a tam oczywiscie małym druczkiem jakies gwiazdki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak to rozwiązać? już mnie straszą sądem...

Gość gość
Olac to i sie nie przejmuj sprawa czesto spotykana...nic ci nie zrobia

nie moge olać, jeżeli nie zapłacę w ciągu 5 dni zakładają sprawę w sądzie, naliczają odsetki i karę!... nawet mnie nie stać... O.o głupie 96 zł ale mnie to dużo... skoro się zarejestrowałam na ich stronie to automatycznie zaakceptowałam i w regulaminie oczywiscie malutkimi literkami że trzeba płacic.... :/

Gość gość
Mozesz olac i musisz oni tylko strasza a prawo jest takie ze nic nie moga zrobic

Gość gość
nie dawaj sie wkręcic

Gość gość
Takie jaja byly wlasnie z pobieraczkiem, oni robili to samo i gowno im wyszlo. Nie plac, olej

Gość lilka 2233344
a kiedy to było?? od KAZDEJ umowy możesz odstąpić w terminie 10 dni! oszustwo w biały dzień!!! to samo co pobieraczek, zignoruj ich

to było 13 maja, owszem klikałam ! bo chciałam tam założyć konto, zobaczyłam tylko napis że za darmo, i chciałam sprawdzić czy mogę sciągnąć więc podałam swoje dane, ale potem zobaczylam ze cos trzeba placic wiec zamknełam strone!! a teraz mi przyszło że 13 maja zawarłam z nimi umowe na 100zł!! i że nie zrezygnowałam w ciagu 14 dni wiec mam placic (jak mialam zrezygnowac skoro nie wiedzialam ze cos zalozylam!!) mowie jej przez tel że nic nie zakładałam ze nawet nie moge wejsc na to całe swoje konto a ona że mam zablokowane i nie wejde do poki nie zaplace! a jak nie zaplace to sąd i kara. kurde, nie stać mnie na takie akcje...

kurde nie jestem taka łatwowierna zwykle, ale ona przez tel te ich przepisy i wszystko, że skoro jawnie zawarłam i nie przeczytałam regulaminu to nie ich wina, ja sie zgodziłam i zawarłam umowe na rok, a skoro nie czytam całego regulaminu to moja wina. i mam placic bo zawarłam. jak nie to oni sie nie patyczkują tylko sąd. a przecież i tak z niczego nie skorzystałam, bo zablokowane do póki nie zapłace.

Gość gość
Kwiattek to co oni robią jest nie do konca legalne bo wprowadzaja w blad uzytkownika. Nie podadza cie do sadu bo nic by nie zyskali a ze ludzie boja sie to placa i tak kase zarabiają pasozyty

Gość HostFiga
złodzieje...

Gość gość
Nic im nie plac,olej to. Poczytaj o pobieraczku, oni podobne triki stosowali:) nic Ci nie zrobia

no złodzieje złodzieje. ale jestem biedną studentką i sąd mi nie bardzo po nosie jest. dzwonilam tam do nich , więc wiem, że powinnam płacić, wkurzyłam sie i powiedziałam do słuchawki że ja tego tak nie zostawię i zrobię im odpowiednią reklamę. Ja po prostu chciałam się zalogować by zobaczyć jak np. na choćby nawet wp czy kinomaniak a tu mi przychodzi że zawarłam umowe na rok, bo było to napisane w regulaminie a ja go nie przeczytałam więc w sądzie wygrają i jeszcze bede płacic kare i koszty procesu... o 96 zł które jestem winna...

ja dowiedziałam się że jestem ich klientką z dzisiejszego maila który odczytałam, że 13 maja zawarłam umowę.

Gość gość
A ty nie rozumiesz co sie do ciebie pisze? ONI OSZUKUJA NIE PLAC. Zadajesz pytanie a nie dasz sobie przetlumaczyc nic

ja rozumiem, co się do mnie pisze, nie jestem aż taką idiotką, tylko że z pobieraczkiem są inne detale, a tu tak jakby opracowali ten regulamin, że boję sie by naprawdę mnie gdzieś nie podali.

Gość gość
Chcesz to plac, ja nie zaplacilam, mialam to samo napisalam po miesiacu na maila ze rezygnuje i tyle

gość powyżej i co? żadnej kary? sory że mówicie jak do ściany, ja wszystko przyjmuje do wiadomości, tylko nie chce jakiś idiotycznych klopotów.

Gość Laura1233
było już tyle afer np z pobieraczkiem ,że czyta sie regulaminy na takich stronach... teraz nie wiem jakie oni maja prawa itd

Gość gość
Tez sie balam kazdy mowil zebym nie placila no i minelo juz 2 miesiace i cisza

Gość gość
olać to.

Gość Laura1233
a jesli ktoś napisze w regulaminie o opłatach to nie jest oszustwo ... bo słowo ,, darmowe " można różnie interpretować ... zreszta nie wiem jak to do konca jest, może faktycznie tylko strasza

bo to nie przyjdzie po 2 miesiącach tylko po roku albo dwóch.... tak czyta się regulaminy, tylko że ja nawet bym na to nie wpadła, że jakaś umowa coś bo mają specjalnie strony porobione tak by na to nie wpasc!

Gość kmk
Ja też się tak wkręciłam. jest teraz strona dobre- programy ( klub dobrych programów). Wyskoczyło mi okienko o aktualizacji i też się okazało, że jest opłata, ale tylko jak się aktywuje konto i otrzymasz od nich hasło i login. Więc jak komuś też się to przytrafi to niech nie aktywuje konta. Strona podszywa się pod dobreprogramy.pl

Gość gość
Hahahahah ale się uśmiałem :) czym Ty się przejmujesz? Dostałaś ,że jesteś winna 100zł??? czyli rozumiem ,że dostałaś pismo przysłane poleconym ,że pani taka i taka ,zamieszkała tu i tu jest winna kasę???

dostałam takiego maila: zanowna Pani, W dniu 13.05.2013 o godzinie 19:06:04 korzystając z komputera o adresie fizycznym IP ............., zawarła Pani wiążącą umowę o świadczenie elektronicznej usługi premium w serwisie Plikostrada. Pomimo upływu wyznaczonego terminu zapłaty za udostępnioną usługę, do dnia dzisiejszego wciąż nie uiściła Pani jednorazowej opłaty abonamentowej w wysokości 96 złotych. Mając na uwadze powyższe, niniejszym wzywamy Panią do zapłaty zaległej należności w nieprzekraczalnym terminie 5 dni. Pouczamy, iż dalszy brak uregulowania opłaty abonamentowej, narazi Panią na poważne konsekwencje prawne. Efektem wszczęcia przeciwko Pani postępowania windykacyjnego będzie przekazanie niniejszej sprawy do profesjonalnej kancelarii prawnej specjalizującej się w dochodzeniu roszczeń z umów elektronicznych, która skieruje sprawę na drogę sądową celem uzyskania prawomocnego nakazu zapłaty. Skutkiem realizacji uprawnień przysługujących spółce Smart Tech Connect Ltd. mogą być następujące dotkliwe konsekwencje prawne: - naliczenie, za każdy dzień zwłoki, odsetek w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego; - naliczenie kary umownej w wysokości 200 zł. (zgodnie z § 5 ust. 5 regulaminu); - wpis do wybranego rejestru dłużników niewypłacalnych, mogący skutkować utratą zdolności kredytowej (z chwilą gdy zadłużenie przekroczy kwotę 200 zł); - postępowanie sądowe w przedmiocie wydania nakazu zapłaty; - komornicza egzekucja należności; - powstanie obowiązku zapłaty kosztów sądowych i egzekucyjnych. W celu uniknięcia powyższych konsekwencji wzywamy Panią do dobrowolnego uregulowania zaległej należności w wysokości 96 PLN, w terminie 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Płatności można dokonać poprzez przelew bankowy lub na poczcie, podając następujące dane: ........................................

zadzwoniłam i ich zrypałam że co to jest a babka naskoczyła na mnie że nie przeczytałam regulaminu do konca wiec to moja wina ze nie czytam i zawarłam umowe i tyle a jak chce zrezygnowac to kara 200zł.

Gość gość
Po co do nich dzwoniłaś? Oni chcą coś od Ciebie,więc oni powinni dzwonić.Tylko nie mają Twego numeru telefonu (znaczy się nie mieli). Zauważ jedno, dostałaś pismo na maila,a jakbyś od tego 13 maja zlikwidowała konto pocztowe,to jak Cię powiadomią? Oni nic o Tobie nie wiedzą, ani imienia ,ani nazwiska,nawet adresu.W tym mailu nie ma mają Twoich danych,więc jak Cię podadzą do sądu? Wysoki sądzie podajemy panią nie znamy danych ,zamieszkała ,nie mamy danych ,o to ,że jest nam winna 96 zł ? Przecież sąd by ich wyśmiał.Twój operator netowy może im udostępnić twoje dane (jeśli umowa jest na Ciebie) ,ale nie może tego zrobić jakieś tam firmie, tylko na wyrażne żądanie organów ścigania. Tak,więc lej na to z góry i się nie przejmuj. Nie podawaj im żadnych swoich danych, nie masz takiego obowiązku.