Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BASEN i małe dziecko- podpowiedzcie :)

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, czy jak zapowiadają takie upały po 35 stopni to mogę wybrać się z 14 miesięcznym dzieckiem na basen odkryty? Nie wyobrażam sobie siedzieć w taką pogodę w domu, bo się upieczemy... Czy jeśli mały będzie siedział sobie ze mną w cieniu na kocyku, będzie miał wysoki filtr i osłonię go chustką na głowę, to możemy na 2-3 godzinki iść na basen? Podpowiedzcie, czy takie coś może dziecku zaszkodzić, jeśli zastosuję taką ochronę, jak napisałam? Pozdrawiam :)

Gość gość
Jasne, że może...

Gość gość
idż śmiało,przecież nie ma nic lepszego na upały niż chłodzenei w wodzie co ma niby zaszkodzić?

Gość gość
jestem opiekunką i wolę zapytać o opinie bardziej doświadczone w tej kwestii osoby. wiadomo, za cudze dziecko jest się dwa razy bardziej odpowiedzialnym. ogólnie młody jest zahartowany, nie choruje. powiedzcie mi, jak z nim pójdę tak od 10 do 13, to będą dobre godziny? w innych nie mam możliwości, bo mały śpi lub jego mama już wraca.

Gość gość
moj kolega zabral swoje dziekco tez na taki basen, to po jakims czasie dostalo uczulenie od chloru. lepiej jakis ozonowany basen, bo jest to bezpieczne dla dziecka. poczytaj sobie w googlach o tym i ich nie sluchaj ;) chlor dla malego dziecka nie! chyba, ze jest starsze tak np. z 3 lata...

Gość gość
Od 11 do 15 sa najwieksze upaly i promieniowanie, wiec bylabym ostrozna z przesiadywaniem na sloncuzwlaszcza przy zbiorniku wodnym.

Gość gość
mnie nie chodzi o chlor, nie przesadzajmy :P nie będę z nim siedzieć w wodzie codziennie po 8 godzin, tylko raz na 2 tygodnie wyskoczę na chwilę. poza tym kiedyś trzeba się przyzwyczaić do chloru, w końcu nie da się go unikać całe życie,a to już nie jest niemowlę. godziny takie są, jakie są, będziemy się chować pod drzewami. no ale skoro mówicie, że nic się nie stanie, to git. dzieki :)

Gość gość
Skoro to nie Twoje dziecko i tylko sie nim opiekujesz, to powinnas raczej zapytac jego matke o zdanie.

Gość gość
Ze swoim chodziłam na basen od niemowlęcia, i o każdej porze roku. Ale czyjegoś dziecka nie wzięłabym za żadne skarby na basen. Jak będzie miało pecha, to złapie infekcję, okaże się że jest nadwrażliwe na coś w wodzie (skóra mu się wysuszy, zaczerwieni)... Łatwo też o pechowy upadek na płytki, czy potknięcie w niecce basenowej, jakieś poślizgnięcie. No niechże dziecku okolice intymne się zaczerwienią a już będą podejrzenia o złą pielęgnację czy co jeszcze.