Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy mozna zaczac kompletowac wyprawke?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Kiedy drogie panie zaczelyscie kompletowac wyprawke? Chodzi o ubranka np. Jestem dop w 10 tyg, ale tak sie zastanawiam kiedy by tu zaczac cos pomalu dzialac. Czy wierzycie w zabobony ze wczesnie nie powinno sie zaopatrywac?

Gość tasia600
Ja zaczelam w 4tym miesiacu :) Teraz jestem w 22tc i narazie nic juz nie kupuje.Mam przeprowadzke ,wiec wyszlo mi to na dobre ,mam najpotrzebniejsze rzeczy wozek,lozeczko,materac i ciuszki od 0-3m .Moge sie zajac przeprowadzka.Mysle ,ze w 8m poprostu dokupie co mi tam zostalo :) Ale jak jestem na zakupach zawsze cos kupie drobnego a to kocyk a to czapeczke.:)

Gość mama dwóch dziewczynek
Ja pierwszej córce kupowałam w 7-8 m-cu dopiero a łóżeczko, wózek dopiero po porodzie. Raz, że zabobonami mnie straszono, a dwa że czasu miałam mało bo o ciąży dowiedziałam się późno i miałam 2 kierunki dziennych studiów na głowie i budowę domu, więc było co robić. W drugiej ciąży pierwszy ciuszek i grzechotkę kupiłam po usg połówkowym i już później kupowałam. Ciążę leżałam, więc większość zamawiałam przez internet. Lekarz mi powiedział w 6 m-cu żebym szykowała się, bo poród może zaskoczyć. Wszystko miałam poprasowane do 7 m-ca i bardzo dobrze, bo później już leżenie plackiem, szpital i wcześniejszy poród. Nie zostawiałabym już teraz nic na ostatnią chwilę, różnie może być - poród przedwczesny, złe samopoczucie. Łatwiej robić zakupy jak się dobrze czuje niż na siłę.

Gość spoko loko, rio bravo
lozeczko 2 tyg przed porodem i kilka ubranek i paczke pieluch, reszte maz kupil po porodzie

Kupowałam od początku ciaży, nie wierzę w zabobony. Jedynie wózek pod koniec, bo po co ma gwarancja lecieć.

Gość spoko loko, rio bravo
tez nie wierze w zabobony, po co mam kupować wcześniej, to nie te czasy,ze w sklepach zabraknie:D

Gość tasia600
ja kupowalam wczesniej bo wybieralam i przebieralam.Czesto tez sa fajne oferty.I jest tyle do kupienia ze zostawiac na ostatnia chwile nie mialam ochoty.Jak mi sie urodzilo pierwsze dziecko to pamietam,ze na nic czasu nie mialam ani ochoty na zakupy lub inne p*****ly.

Ale ja wcale nie twierdzę, ze wierzysz bo mogłaś nie kupować wcześniej np. z powodu braku czasu ;-) W sklepie w sumie nie zabraknie, ale myślę że gdybym miała wszytsko kupić na hura to mogłoby wypłaty nie wystarczyć. Poza tym duzo rzeczy kupowałam w wyprzedażach i promocjach. I w sumie dobrze zrobiłam bo pod koniec ciąży nie miałam najmniejszej ochoty biegać po galeriach.

Gość gość
Kiedy tylko chcesz,przeciez to od Ciebie zalezy kiedy zaczniesz ta wyprawke kompletowac,ja uwazam,ze jak wczesniej sie zacznie tym mniej sie po kieszeni odczuje :P W zabobony zadne nie wierze,co ma byc to bedzie na niektore sprawy nie mamy niesttey wplywu,a juz na pewno nie ma tu zadnego wplywu kompletowanie wyprawki dziecku :)

Gość gość
Ja kupilam 90% rzeczy w 32 tygodniu w hurtowni dzieciecej. Łóżeczko i materacyk tydzien wczesniej po wczesniejszych ogledzinach. Najwczesniej zaczelam wybierac wozek bo tu mialam najwiecej dylematow - pierwsze ogladalam w 6 miesiacu ciazy a odebralam ze sklepu tydzien przed porodem zeby nie tracil gwarancji.

Gość gość
Ja wozek kupilam jak juz urodzilam,ale to nie dlatego ze zabobon,tylko zamawialam z internetu i dostarczony mialam juz na drugi dzien,po co mialam wczesniej trzymac go w domu?

Gość dopiero co wrocilam do domu
ja kupiłam prawie wszystko przez net:)z tych "grubszych rzczy" typu łóżeczko i dodatki, wozek, wyprawka, ubranka w ostatnim m-cu ciązy:)

Gość gość
szczerze to zaczęłam od 2 miesiąca i nie przejmowałam się żadnymi zabobonami. Kupić wszystko naraz to zbyt duży wydatek byłby dla nas, na koniec zostawiliśmy tylko wózek. Poza tym przez te pare miesięcy ominęło by mnie wiele promocji w biedronce czy lidlu. Tak, wiem że niektórzy mnie zaraz zwyzywają za te markety ale nie każdego stać na markowe ubranka.

Gość lalalala to ja
haha moj wozek ma 4 lata gwarancji :) Wiec mam gdzies ze kupilam go 3m wczesniej.Wozek w domu nie trzymam jest garaz albo strych od tego :)

Gość lalalala to ja
Gosciu kazdy kupuje na co go stac.Nie ma co tu obgadywac.Wyzywac moze tylko niekulturalna swinia:)

Gość zalozycielkaTematu
Oczywiscie lozeczko, wozek i te 'wieksze' rzeczy zostawie na 8 miesiac. Ale jakies ubranka pieluchy tetrowe itp chcialabym zaczac kupowac od 14 tyg. Pozatym nie przecze ze juz sie rozgladam jakie ceny wozkow lozeczek. Jak widze te wszystkie rzeczy to najchetniej juz bym rodzila:D poprostu nie moge sie doczekac..a nie chce mi sie sluchac 'dobrych rad' ttypu ze po co juz kupuje ze za wczesnie itd..

Gość gość
ja też miałam taką sytuację, bratowa przyszła do nas a ja chcąc się pochwalić ubrankami wyjełam wszystko i zaczęłyśmy przeglądac, każdemu sie podobało a ona zobaczyła ze to z lidla i do mnie" aleś się popisała, po pierwszym praniu to będzie do wywalenia, bo w marketach to są jednorazowe ciuszki". Dziecko ma już pół roczku a ubranka nadal są w dobrym stanie po wwiielokkrotnymm praniu, wybielaniu i odplamianiu. I jeszcze kiedyś będą mi służyć przy drugim bobasku.

Gość ja kupuje w Lidlu i innych mar
ketch, ale ubrań to bym tam nie kupila

Gość gość
Ja zaczęłam kupować koło 30 tc nie wierze w zabobony ale po co wcześniej. Napalacie się na te wyprawki jak nie wiem na co