Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile czasu dać dziecku na wypicie porcji mm?

Polecane posty

Gość gość

moj synek większość bawi się butelką, popije, przerywa, pogada i znow pije, i długo nam schodzi. o ile na bebilonie jest informacja, że mozna zuzyć je do godziny to na hippie i nanie takiej informacji nie ma. teraz mamy hippa. ile czasu może go pić dziecko zanim nada się do wylania? do pół godziny jedno karmienie na pewno trwa. czasem w trakcie muszę pokarm podgrzać.

Gość gość
moje dziecko jak nie wypija to wylewam.widziałas co sie dzieje jak postoi pare minut?najwyraźniej robisz za czesto mu to mleko i za dużo.

moze nie jest glodny skoro sie zaczyna bawic butla:) moj ma 20 mies wiec troche inna bajka ale np gdy tylko zauwaze ze nie je a zaczyna bawic sie i wydziwiac zabieram jedzenie. jesli jest glodny krzyczy za mna i je dalej w spokoju jesli nie to wstaje z krzeselka i idzie sie bawic. wychodze z zalozenia ze jedzenie jak sama nazwa wskazuje jest do jedzenia a nie sluzy zabawie. sprobuj moze dac mu butle pol godziny pozniej moze bardziej zglodnieje i zje z apetytem:)

Gość gość
niestety przegłodzenie nic nie da. dziecko dopiero uczy się pić z butelki, ma 3 miesiące. nie mogę dopuścić by zaczęło płakać bo wtedy musiałabym podać pierś, bo nic innego by go nie uspokoiło. a piersi podać nie mogę. Przetestowane jak jeszcze mogłam pozwolić mu na moje mleko. muszę dać mu mleko z zegarkiem w ręku, ewentualnie jak zacznie się przebudzać. nie robię przerw krótszych niż 3h. a nawet sie one wydłużają. w nocy prawie nic nie pije (przez sen),a jak głodny się obudzi to jest krzyk przerazliwy. na dobę nie wypija zalecanej porcji przez lekarza. takiemu dziecku nie wytłumaczę jeszcze że butelka to tylko jedzenie i jak będzie się bawił to mu ją zabiorę.

Gość gość
to ile mu robisz tego mleka a ile wypija?

Gość gość
a i nie odstawiam mleka i pozniej mu go daje, tylko, że on tak memła jezykiem tego smoka, co jakiś czas zassie na jakieś 20-30 ml i musi odpocząć, znów cos tam gada ze smokiem w buzi. i tak mija pół godziny. nie mogę dać większego przepływu bo wtedy wszystko ląduje na ubraniach, cieknie po brodzie, szczególnie w tych przerwać w zasysaniu.

Gość gość
dziś od rana wypił 220 ml. i tak jest niezle. pierwsze karmienie 120 ml, drugie 100. oba trwały do 30 min. wcześniej w ciągu doby potrafił wypić raptem 500-600ml. wczoraj udało się 720 i ładnie pił,ale długo też.

Gość gość
Ciężko mi powiedzieć.Mój ostatnio nie chciał pić mleka bo troszke był przeziębiony i nie miał apetytu.Jak ząbkował torównież mniej jadł no i w sumie teraz jak jest ciepło to również mniejszy apetyt.

Gość gość
nie wiem czy chodzi tu o kwestię apetytu, dla niego to jest nowość, do tej pory był piersiowy, nie wypijał takich ilości mleka i musiał się przyzwyczaić. zaczynaliśmy w ogóle od porcji 60 ml. wczoraj już pił nawet 160. na wieczór dojadł po pół godz jeszcze 60 (dałam mu bo jak skończył porcję to upomniał sie o jeszcze, więc dorobiłam)wg.opakowania powinien wypić na dobę 1000ml.więc nie żałowałam.a w ciagu całego dnia uzbierała się dolna granica ustalona przez lekarza. i ogólnie do porcji nie miałabym aż tak wielkich zastrzeżeń, a chodzi mi o czas picia.w dzień też muszę więcej mu powciskac, bo w nocy 30 ml najwięcej wypije.

Gość gość
My mamy nan pro ha ale jak jedt chlodno to od skonczenia czekam godzine nim doje znam smak tego mleka i zawsze sprawdzam a teraz w te upaly w dzien mleka nie je tylko kaszke zupke i deserek a w nocy ja go budze na mleko wiec. teraz problemu nie ma :) sama polozna mowila jak pytalismy ze do godziny spokojnie moze stac :)

Gość gość
No wlasnie teraz mi sie przypomnialo,ze w szpitalu przygotowywali butle raz na kilka godzin. Staly sobie i kto chcial to bral i musial sobie podgrzac pod biezaca woda. I to dla noworodkow. Nikt sie nie przejmowal ile stoi mleko. A bylo to tak jak twoje nan pro ha.jeszce nie znalam sie w ogole na mlekach i te literki mi utkwily w pamieci:) i ze bralam np.w nocy butele z godziny 21. Oczywiscie nie mam zamiaru tak robic w domu, ale bede spokojniejsza ze tyle czasu schodzi mu na picie. Teraz juz jest troche lepiej i do hippa zmienilam smoczek na wieksza dziurke,bo jest gestszy i biedak mocno sie meczyl i duzo mniej wypijal.

Gość gość
Mój ma 15 miesięcy i mleko wypija w 5 minut ;)