Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Izaak dla chłopca

Polecane posty

Gość gość

Sąsiadka pochwaliła się, że jej nowonarodzony syn ma na imię Izaak. Zdębiałam. Jak to zdrobnić? Icek?

Gość ???????????????????????/
Izaak imieniny obchodzi 11 kwietnia, 3 czerwca, 19 października i 13 listopada Najbardziej popularną datą obchodzenia imienin Izaaka jest 19 października. Zdrobnienia imienia Izaak Najpopularniejszymi zdrobnieniami są: Izik, Izak, Izo, Izi, Isak, Isakos, Izek, Isek, Izko Pochodzenie i znaczenie imienia Izaak Jest to imię męskie pochodzenia biblijnego. Wywodzi się od hebrajskiego słowa, oznaczającego "śmiejący się".

Gość gość
To żydowskie imię, więc Icek chyba może być?

Gość gość
A sasiadka to zydowka?

Gość gość
Nie wiem, chyba nie jest Żydówką, Do kościoła co prawda nie chodzi, ale to młoda dziewczyna, taka gotka w sumie.

Gość gość
fajnie mozna czytać Ajzak podoba mi się

Gość gość
Nie wiem czy pomyślała jaka będzie reakcja dzieci na takie imię.

ładne żydowskie imię tylko w Polsce dziecko będzie miało przechlapane nawet jeśli będzie bogobojnym katolikiem ;(

Gość gość
mi też się bardzo podoba.. tylko rzeczywiście może mieć ciężko z takim imieniem. pójdzie np z dzieckiem autorki do szkoły i ta naopowiada swojemu dziecku że to żyd i maluch nie bedzie mial zycia.

Gość gość
A skąd pewność, że autorka ma dzieci? Widzę, że gość z 11:30 jest semitofilem i w dodatku anty-Polką, skoro takich cech dopatruje się u sąsiadki po pierwszym wpisie... Żal...

to ja się chętnie przyznaję do tego że jestem semitofilem natomiast nie ma to nic wspólnego z byciem Polakiem tylko że w naszym kraju niestety antysemityzm jest koszmarny i nawet skojarzenie z Żydami może narobić dziecku problemów

Gość gość
justek 76 a za co tak lubisz Żydów a nienawidzisz Polaków?

bo Żydzi są wspaniali i już :) a Polacy są zaściankowi i zawistni i nietolerancyjni a poza tym wcale nie nienawidzę Polaków sama jestem Polką mieszkającą i pracującą w Polsce

Gość oo ludziee
co za paskudne żydziorskie imie :/ ja rozumiem ze dzisiejsze kwoki chcą być oryginalne ale bez przesady skoro nie jest żydówą to po co tak dziecko kaleczyć imieniem?