Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna..123

Czy związek bez seksu ma rację bytu ?

Polecane posty

Gość Smutna..123

Mam taki problem , jestem z chłopakiem od 10 miesięcy , mieszkamy razem , raz jest gorzej raz jest lepiej , ale ogólnie jakoś sobie radzimy z problemami , ale od 4 miesięcy czuje się kompletnie mu obojętna seksualnie , przez pierwsze pół roku Nasz seks był bajką , czasami kochaliśmy sie nawet 4 razy dziennie .. i zawsze było cudownie ZAWSZE oboje byliśmy zaspokojeni , a od tych czterech miesięcy kochamy się raz na trzy tygodnie , a teraz to już chyba miesiąc minął od poprzedniego razu , serdecznie proszę o poważne odpowiedzi gdyż nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić ? zostawić go ? od razu powiem że o problemie mu mówiłam i to nie raz ale twierdzi , że to przez problemy nie ma ochoty i że to dlatego że traktuje mnie jako partnerke życiową a nie jako obiekt do bzykania ..

Gość gość
Czy próbowaliście urozmaicić coś w waszym życiu seksualnym? Jakieś zabawy-role, małe prowokacje, może film? Kłopoty, zmęczenie i brak seksu to obieg zamknięty. Po seksie zawsze ma się tyle pozytywnego powera, że leczy ze zmęczenia i kłopotów. Trzeba tylko przeskoczyć tę barierę: problemy = abstynencja.

Gość gość
ciekawe... czy bzyka na boku, bo przeciez "ma swoje potrzeby" jak to facet

Gość gość
Problemy ? Najlepszą odskocznią na problemy jest zdrowy sex.Nie męcz się dziewczyno z nim.Teraz problemy,a później ból głowy,praca i nic z życia nie użyjesz.Pisze to facet co coś tam wie.

Gość gość
"Czy związek bez seksu ma rację bytu ?" NIE

Gość gość 0204
Zgadzam się z wypowiedziami j.w. Swoje lata mam i wiem, że to nie wróży związkowi dobrze.

Gość gość
Musicie razem zastanowić się, co było wcześniej, a czego nie ma teraz. Może zwierzyć się ze swoich fantazji, potrzeb? Z czasem w związku zmienia się, dlatego nic nie buduje się raz na zawsze - trzeba co jakiś czas meblować wiele rzeczy - również sex - na nowo. Jeśli nic z tym nie zrobisz, frustracja gwarantowana (już z niej wynika to pytanie - prawda?), no i pewnie w przyszłości szukanie zaspokojenia poza związkiem - jego lub pewniej twoje.

Musicie razem zastanowić się, co było wcześniej, a czego nie ma teraz. Może zwierzyć się ze swoich fantazji, potrzeb? Z czasem w związku zmienia się, dlatego nic nie buduje się raz na zawsze - trzeba co jakiś czas meblować wiele rzeczy - również sex - na nowo. Jeśli nic z tym nie zrobisz, frustracja gwarantowana (już z niej wynika to pytanie - prawda?), no i pewnie w przyszłości szukanie zaspokojenia poza związkiem - jego lub pewniej twoje.

Gość Smutna..123
No właśnie o to chodzi że przez te cztery miesiące to ja inicjowałam i bylam prawie zawsze odrzucana i słyszałam " nie dzisiaj" " źle sie czuje" " brzuch mnie boli " urozmaicenia nigdy nie brakowało ... też sie zastanawiałam czy mnie nie zdradza , ale tą opcję raczej bymwykluczyła bo nie ma kiedy nawet ... tylko nie wiem czy on już w ogóle potrzeb nie ma ? rozmawiać o tym nie chce .. mimo moich prób ... dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Gość gość
Kobiety to tylko o jednym myślą.

Gość Smutna..123
Ja nigdy nie powiedziałam , że seks jest dla mnie najważniejszy , i nie chodzi też o to żeby sie kochać 3 razy dziennie albo nawet codziennie po roku.. mi chodzi o to , że tego seksu po prostu NIE MA I to nie jest normalne .. tym bardziej , że jesteśmy młodzi ja mam 22 a on 23 czasami nawet jak się chce przytulić to jestem odrzucana i to jest już baardzo przykre :(

Gość gość
Rozumiem, że z Tobą jest ok - problemem jest partner. Czy sądzisz, że np. zaspokaja się sam (wtedy to sprawa majstrowania przy waszym związku), czy też po prostu nie ma potrzeb. Wtedy z kolei to kwestia np. pigułek na potencję, które będą w stanie go "rozkręcić" i pozwolą mu przeżyć jakiś trudny okres.

Gość jasne ze branąć
prawdopodobnie ma AIDS wiec nie chce narazac cie na ryzyko

Gość Smutna..123
Ja już nie mam pojęcia co robić :( bardzo go kocham , ale związku totalnie bez seksu sobie nie wyobrażam .. nie wiem czy sie sam zaspokaja tak szczerze , z tego co wiem to raczej nigdy nie był amatorem takich zabaw .. jeśli już to na początku kilka razy ale to była wspólna zabawa , coś w rodzaju gry wstępnej a tak to chyba nie ..

Gość gość 0204
Myślę, że problem jest głębszy. Może być związany z chorobą zarówno fizyczną, jak i psychiczną np. z depresją. Może ma niepełne erekcje i po prostu się tego wstydzi. Koniecznie musisz z nim naprawdę szczerze porozmawiać, w przeciwnym razie zabrniecie tak daleko, że nie dacie rady wrócić do normalności.

Gość Smutna..123
Depresja jest możliwa , ponieważ mamy bardzo duże problemy , nie chcę na forum zdradzać jakie ,ale doła ma ogromnego to na pewno .. ogólnie tak się zapętliliśmy w Naszych problemach , że ostatnio w ogóle między Nami było bardzo źle. Teraz jest od niedawna odrobinkę lepiej ale z seksem jest tragedia od dawna , stopniowo coraz mniej sie kochaliśmy najpierw z codziennego seksu zrobiło się 3 razy w tygodniu , potem raz w tygodniu potem raz na dwa trzy a teraz mam wrażenie , że seks dla mnie nie istnieje .. JA rozumiem problemy ale czy naprawdę mogą go aż tak blokować ? Ze strony fizycznej jest wszystko ok .

Sprawa nadaje się do lekarza, a właściwie do dwóch. Psychiatry, który może zdiagnozować depresję (jednym z jej objawów jest kryzys w życiu erotycznym) i przypisać jakieś łagodne leki, które wyrównają nastrój. Drugi to psycholog, który potrafi pomóc w ustawieniu sposobu myślenia o problemach, jakie macie. Jeśli chciałabyś o nich prywatnie porozmawiać, odezwij się na maila, który jest w profilu. Jestem pewny, że Wam się uda, jeśli tylko będzie się o Was troszczył tak jak Ty to robisz.

Gość Smutna..123
Monteverdi a mógłbyś mi podać dokładnego maila ?

Gość Smutna..123
Już napisałam na maila :) -> monteverdi

Gość pupa blada
Taki zwiazek ma racje bytu pod warunkiem ze obie strony chca byc w takim ukladzie, w waszym przypadku natomiast nie ma racji bytu