Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

So|Coffe-praca

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Czy pracował ktoś w So Coffee? Jakie wrażenia? Jaka kadra? (Głownie pytam o Wrocław, może ktoś pracował).Czy nie ma wciskania jakiegoś kitu ciągłego? Można zdobyć dobrze doświadczenie, które potem się przyda w szukaniu lepszej pracy jakokelnerka/barmanka? Słyszałam o tym, że ludzie są nawet wysyłani do Wa-wy na szkolenia. Jest różnica między takim Starbucksem, Coffeeheaven, albo So coffe? Dodam, że rekrutatorka wydała się zadziwiająco szczera: powiedziała, że kiepsko z dobrym zarobkiem, ale można nieźle doświadczenie zdobyć, grafik jest elastyczny bo pracuje keidy chce i ile no i o dziwo że koneicznie szukaja kogoś na stałe. Zdziwiłam się natomiast, że powiedziała że szuka pracowników ale póki co nie jest z nimi źle więc mogę sie odezwac do końca miesiąca,bo mnie przyjmie jak będe chciała, a jak odezwe sie za miesiąc to też spoko..

Gość gość
Dużo zależy od miejsca/ miasta w którym mieszkasz. Nie wiem jak wrocław, ja pracowałam w mniejszym mieście. kazda kawiarnia ma własnego ajenta i to on sam decyduje o zatrudnianiu i na jakich warunkach to robi. Ogólnie praca jak praca w gastronomii, dużo wewnętrznych procedur jak to bywa w sieciówkach. A i co chyba dla mnie najwazniejsza duzo zalezy od kierownika regionalnego. Akurat wrocław ma pozytywnego kierownika :)

Gość gość
Ktoś jeszcze coś wie? Mnie również interesuje temat :)

Gość gość
Nie polecam , człowieka traktują jak najgorsze gowno , ogólnie zastraszanie karami finansowymi.

Gość gość
Pracuję w So! Coffee od dobrych kilku miesięcy i nie narzekam. Praca fajna, miła i przyjemna, atmosfera też super, chociaż to pewnie zależy od tego na kogo się trafi. Największym plusem dla mnie jest bardzo elastyczny grafik - pracujesz kiedy chcesz, ile chcesz, nie ma żadnej minimalnej liczby godzin tygodniowo/miesięcznie, więc dla mnie to też duży plus, bo w jednym tygodniu mogę wziąć tylko jedną zmianę, a w kolejnym pięć. Na plus też jest to, że grafik jest ustalany na tydzień, więc nie trzeba z góry planować całego miesiąca. Praca też nie jest jakaś super ciężka, czasem jest większy ******czasem mniejszy. Nieodłącznym elementem jest oczywiście stały kontakt z klientem dzięki czemu jest ciekawie, bo można trafić na różnych ludzi, którzy są raczej sympatyczni, chociaż nie powiem - potrafią też dać w kość :D Ogólnie polecam, chociaż niestety milionów się tam nie zarobi, ale dla kogoś, kto ledwo zaczął studia i jeszcze nie ma doświadczenia na tyle, żeby pracować w swoim zawodzie to praca w sam raz :)

Gość gość
A jak wygląda szkolenie przed otwarciem nowej kawiarni gdzie cały personel jest nowy? Czy to są normalne godziny pracy i umowa?