Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robicie gofry?

Polecane posty

Gość gość

Robicie gofry w domu? Zastanawiam się nad zakupem gofrownicy bo nie jest to drogi wydatek ale czy te domowe nie różnią się od tych z cukierni czy lodziarni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robimy trochę się różnią, szybciej wymiękają :) a reszta zalezy od pomysłu (to, co dasz na gofra)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kupiłam gofrownicę (nie najtańszą, ale i też nie jakąś drogą) i jeden jedyny raz zrobiłam w niej gofry... wyszła totalna porażka :o najpierw surowe ciasto a potem jakby zakalec się robił, więc chyba wolę raz na jakiś czas kupić zamiast robić w domu i się denerwować :d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robię mam taką zwykłą gofrownicę za 40 zł Trzeba pamiętać żeby obracać całość tzn maszynę żeby równo się upiekły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie,gofrownice mam 1200 wat.Gofry wychodza chrupiace.Ale nie tak odrazu były.Duzo przepisów wypróbowalam i sposobów az w końcu wyszły sztywne,chrupiace.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość felicjana
Wszystko zależy jakie ciasto przygotujesz i jak je wypieczesz czy będą suchsze i sztywne czy luźniejsze. Myślę, że jak masz dzieciaki to gofrownica jest potrzebna, aby robić własne gofry i nie przepłacać na mieście. A w domu mając różne owoce, dżemy czy bitą śmietan można naprawdę poszaleć. http://www.megamarket.com.pl/opiekacze-i-gofrownice

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a możecie podać przpis na chrupiące gofry?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dostałam na prezent i bardzo się cieszę. są też przepisy na gofry na słodko i nie na słodko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wlasnie :) Bardzo prosimy o przepis na chrupiace,nie gumowate!!! gofry :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przepis na chrupiace gofry, zw luikse wafels (takie do przechowywania) 350g maki, 4 zoltka, 160 ml wody (cieplej) 40g swiezych drozdzy 140g masla (temperatura pokojowa, czyli miekkie) 50g cukru 240g cukru perlowego (dosc duze grudki) Z maki, zoltek i cukru zagniesc ciasto (mozna w robocie kuchennym). Dodac rozpuszczone we wodzie drozdze. Zagniatac jeszcze ok 10 minut. rozpuscic maslo, do niego wsypac ten cukier - perelki. Dobrze zamieszac, chodzi o to by kazda grudka tego cukru byla otoczona rozstopionym maslem. Tak przygotowany cukier dodac do ciasta i wyrobic wtedy recznie. Na stolnicy zagniesc jeszcze raz, podzielic na kulki o jednakowej mniej wiecej wadze (ok 50gram). Na blasze opruszonnej maka, ukladac te kulki, pozostawic do wyrosniecia okolo 30minut, w temp 40-50st. Ja wkladam do piekarnika z uchylonymi drzwiczkami. Piec w gofrownicy, ukladac na ruszcie do ostygniecia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja też robię i wychodzą b.smaczne,przepis był dołączony do gofrownicy:) 2 jajka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 1 i 3/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli Wszystkie składniki dokładnie zmiksować:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robicie :) nie ma porównania z kupnymi ze sklepu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tu są pyszne gofry: mojewypieki.com

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Robię i pycha są

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzięki za przepis na gofry ;) Nigdy nie robiłam, a gofrownica u mnie stoi nie ruszona od kilku ładnych lat, chyba pora ją wyciągnąć i wziąć się za smażenie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja polecam opiekacz i gofrownica w jednym zajmuje mało miejsca i ma możliwość przygotowania i gofrów i grzanek i zapiec tortillę. Jeżeli już zakup to dobrej klasy gofrownica,w słabej nigdy Ci się gofry nie udadzą.Beda kluchowate ,niezależnie od ciasta.Musi mieć z 1000 W www.megamarket.com.pl/tefal-opiekacz-tefal-sw6010-avante,id-50663

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mam gofrownicę 750W i wychodzą chrupiące gofry. Ale kupiłam niedawno 1000W tej samej firmy na prezent i nie jestem zadowolona. To zależy chyba od egzemplarza. Obie są firmy ELDOM. Tą pierwsza kupiłam wiele lat temu i do dziś mi służy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ooo tak ! Najlepsze z dżemem ! Szczególnie z dżemem truskawkowym z Przetwórni Gryszczeniówka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×