Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BaByy

Staramy się o dziecko, kto ze mną? :)

Polecane posty

staram się rozpoznawać dni płodne za pomocą śluzu i temperatury. ale albo mi to nie wychodzi albo nie wiem ?

Gość (KIKA)
czasami się denerwuje nie potrzebnie,że gówniary które nie chcą mieć dzieci zachodzą w ciąże,a my tego tak pragniemy i się na razie nie udaje ... Wiem nie winie ich,ale znam takie.... i szczerze mówiąc może im zadroszczę... Też miałam tak ostatnio,że nie mogłam spać na brzuch,a zawsze tak zasypiam,miałam dziwne bóle w jajnikach,ale wiem po prostu,że sobie daje tylko nadzieje i,że nic z tego,ale Wam kochane życze dwóch kreseczek z całego serducha!!!

ale Kochana ja miałam tak samo - mówiłam mojemu czy możemy zacząć starać się o dziecko, on nie był gotowy, teraz kończy we mnie.. ale jakoś nie wychodzi. ja bardzo bym chciała ale jak mowie sobie ze tym bardziej nie wyjdzie to tym bardziej odpuszczam bo na początku nie umiałam odpuścić. musiałam sile a teraz? nie wychodzi i boje się ze już nie wyjdzie...

Ja również Wam życzę tych 2 kreseczek na teście! mam nadzieje że przynajmniej Wam się poszczęści :) Będę 3-mać kciuki ;)

moja nadzieja w tych tabletkach i herbatce ;) z niecierpliwieniem czekam na nie ;)

Gość (KIKA)
BaByy ja czekam do 05.06 .czasami mam ochotę powiedzieć sobie : dość przestań już marzyć .... może wtedy się uda. Czasmi wydaje mi się,że nikt mnie nie rozumie...

kochana ja doskonale czuje to samo. ze nikt mnie nie rozumie ze cierpie chyba za wszyskie błedy tym ze teraz nie moge miec dziecka mysle co robie zle ze los sie msci moze ktos pomyslec o mnie ze jestem jakas nienormalna...

Ale dziewczyny ja mam dosłownie tak samo. Na poczatku chciałam tak malucha, ze nie wiedziałam co mam robić. Teraz zaczęłam przechodzić na dietę (bo mam nadwagę) a to niestety tez może być problemem z zajściem w ciąże :( boję się że przez moje kilogramy nie będę mogła mieć maluszka :(

ja tez mam nadwage schudłam pare kg dokładnie ok 8 i nadal nic .teraz jeszcze 5 kg zostało. Mysle ze nadwaga nie ma nic do rzeczy moje dwie szwagierki uwierz mi z duza nadwaga nie miały problemow z zajsciem w ciaze ( jednej to tak niecierpie ze szkoda słow chciała dziecka i czekała 3 cykle dzieci sa cudowne ale niedomyte i niedouczone nie ktorych rzeczy i gdzie tu sprawiedliwosc )

Ja staram się chudnąc la jakoś ciężko mi idzie ;/. Masz jakaś specjalną dietę?

Gość annnnnna/////
dziewczyny piszecie o chwilach zwątpienia.Ja mam ich za sobą mnóstwo,ale ciągle jest nadzieja. Ja czytałam na różnych forach ze dziewczyny miały plamienia implantacyjne brązowe,berzowe,różowe, czerwone. Naprawde róznie. Moje było takie blado brązowawe.Zobaczymy jutro co bedzie

dobra Kobietki ja uciekam :* 3-majcie sie do jutraaaa papa :* :)

Anna ale jest strasznie ciezk miec nadzieje.. ja na prawde zwatpilam. :(

Gość annnnnna/////
Hej ja jestem. Oj wiem ze ciężko. Ja przez te 16 miesięcy przeszłam naprawde sporo załamań. A w tym cyklu sobie odpuściłam. Stwierdziłam ze co ma byc to bedzie i odrazu miałam wiekszą ochote na seks:) Ale im bliżej miesiączki tym częściej myśle czy sie pojawi i rodzi sie nadzieja. Dzisiaj narazie plamienia nie ma. Jest mała ilość białego sluzu ale juz bez domieszki krwi. Troche czuje podbrzusze, nie jest to jakis wielki ból ale je czuje. ----- Najgorsze jest to ze wiekszosc objawów wczesnej ciąży to takie same objawy jak zbliżającego sie okresu i bądz tu człowieku mądry. Musze za wszelką cene sie uspokoic i spokojnie poczekac czy okres sie pojawi. Powinnam dostac tak między 1 a 3 lipca

Dasz rade Aniu. Ja właśnie zaczynam od dziś brać już luteinę (żeby cykle się unormowały). Mam malutką nadzieje że może akurat, ale jakoś specjalnie bardzo się nie nastawiam. Co ma być to będzie. . . . A to co piszesz o objawach okresu jak i ciąży to się zgodzę w 100% :) Moja siostra tak miała, 2 miesiące braku okresu i później test n i 2 kreseczki no i biegła na wizytę do lekarza :) Teraz mały ma już prawie 4 miesiące :)

Dziewczyny słyszałam dużo pozytywów na temat tabletek -CASTAGNUS, kobiety po 2-3 miesiącach zachodzą w ciąże. Cykle miesiączkowe są uregulowane. Stosuje się go prosto- Według tego co napisane jest na ulotce, kuracja trwa 90 dni, należy przyjmować 1 tabletkę dziennie, rano (kobiety ważące powyżej 60 kg powinny zażywać 2 tabletki). Po upłynięciu tego czasu, przed kolejną kuracją, należy zrobić co najmniej miesiąc przerwy. Castagnus jest lekiem ziołowym, wydawanym bez recepty, a więc działanie ma delikatne, dopuszczony jest do stosowania bez konsultacji z lekarzem. Myślę, czy nie skusić się i nie kupić ? Co Wy o tym myślicie?

Gość zamężna
u nas było staranie 10dc, 12dc i 13 dc, dzisiaj 14 dc. kurde, to nie jest takie łatwe nie nakręcać się. ja okres powinnam mieć 9 lub 10.07.13. zobaczymy co będzie. jadę teraz z mężem na weekend na wycieczkę i zastanawiam sie czy np. będę sobie mogła piwko wypic albo coś. nie o to chodzi, że muszę je wypić czy coś, ale po prostu właśnie ten promyk nadziei jest, a skoro tak to nie powinnam, z drugiej str. wątpię żeby się udało i będę schizowała, uważała na wszystko, a potem okaże się że lipa.... i będzie znowu smutek i zawód...

zamężna- śmiało się baw, nie martw się niczym. Jeśli Twój organizm ma ochotę na piwo to znaczy masz mu je dać :) Przede wszystkim to miej jakieś tam nadzieje, może akurat się uda. Ja zaczynam wątpić a staram się 4 cykl. Mówię sobie- "Przecież to dopiero 4 cykl, czym się schizujesz?" No ale jakoś odpuszczam. Oczywiście będę się starać, ale już chyba nie z takim zapałem jak na początku :) Pamiętam jak skakałam z radości i mówiłam- "Pewnie się uda" a tu klops.. A czy Wy Dziewczyny wiecie może coś na temat tych tabletek CASTAGNUS ?

Gość zamężna
ja kiedyś czytałam na innym forum o nich. sporo dziewczyn polecało, ale sama nie stosowałam i nie znam nikogo osobiście kto by je brał. masz rację, nawet jeśli byłaby ciąża, to jeszcze przed zagnieżdżeniem, więc dziecko nie byłoby narażone na nic. no to może sobie pozwolę na piwko:)... najwyżej odstawię:P my się wczesniej 4 cykle staraliśmy, potem przerwa ponad 2 miesiące no i teraz pierwszy cykl znowu.... aj jak ja lubię te starania:D bardzo przyjemne są:)

Chyba się skusze i kupie je. Ale to nie tylko z powodu poczęcia maleństwa ale również żeby cykle mi się uregulowały i bóle miesiączkowe ostały. Moze akurat pomogą i torbiele się stracą? Chciałabym , bardzo.

to bedzie moj 21 cykl starań wiec musze probowac wszystkiego :) powiem wam ze ja mam wrazenie ze nie bede miała dzieci, tyle miesiecy i nic i nic. A miałam naprawde przerozne objawy "ciazy"... to jednak siedziało w mojej głowie..

Gość annnnnna/////
cytrus a miałas robione jakies badania? Ja mam obecnie 13 cykl staran,tylko ze moje cykle na początku były strasznie dłuuugie i dlatego sie to rozciągnęło w czasie. Ciekawe czy ta 13 bedzie dla mnie pechowa czy szczęśliwa?:)

nie martw się :) będziesz miała dzieci ! :) W najmniej oczekiwanym momencie dowiesz się ze zostałaś mamusia :)

byłam u lekarza i poweidział ze z mojej strony nie widzi przeciwskazan, chyba ze cos z partnerem. Moj kochany powiedział ze sie przebada ale dalismy sobie czas do konca roku. Powiem wam ze u mnie moze to byc tez obciazenie genetyczne bo moja mama i obydwie babcie starały sie o dzieci po 2 lata (a jedna babcia nawet 4 lata) moze to ma jakies znaczenie ze ja tez mam problemy...

Dziewczyny śluz mam rozciągliwy no i mokry hehe to chyba teraz są dni płodne :) Tracę się już w tym przez te nieregularne cykle.. Mam jeszcze testy owulacyjne to zrobię wieczorkiem :) Moze wyjdą 2 kreseczki ? to będzie najlepszy dzień do starań :)

Babyy zacznij badac sobie szyjke :) ona nie kłamie:) ja teraz wiem co i jak jak moja sie zachowuje. Wiem tez zawsze juz po dniach płodnych ze sie nie udało ale do konca sie łudze nadzieja.

Gość annnnnna/////
cytrus okres powinnam dostac ok 1-3 lipca