Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku powinno się zacząć pracę?

Polecane posty

Gość gość

Jak to u Was wyglądało? Ja jestem na 2. roku, a jeszcze nigdy nie pracowałam.. i się zastanawiam czy nie jest już czas najwyższy

Gość gość
ja poszlam do roboty jak mialam 21 lat

Gość gość
Ja pracowalam od 18 roku zycia dorywco, pozniej od 21 roku zycia juz normalnie ale teraz mam 24 i szlag mnie trafia bo nie mogę znaleźć pracy. Więc to nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli.

Gość gość
No tylko po 1 musisz tę pracę znaleźć a po 2. to ze znajdziesz to jeszcze nie gwarantuje ze ona Ci cos da w CV. mi przeciwnie - spieprzyla CV bo pracowalam w sklepie i teraz nikt powazny mnie nie chce zatrudnic

Gość gość
Tez uwazam ze im wczesniej tym lepiej:) ja studiowalam dziennie i w wakacje juz od 18roku zycia cos lapalam wiec potem mialam dosw ,pomagalam w rodzinny biznesie . Doswiadczenie nie tylko jest po to ze pracowdawca na to lepiej patrzy ale dla Ciebie . No i jeszcze jednak uwaga: prace trzeba traktowac powaznie.

Gość gość
Ja zaczęłam pracować w wieku 16 lat zaczynając od ulotek, pracowałam w różnych branżach i jako kelnerka, opiekunka do dziecka, pomoc w sprzątaniu ... ale pieniądze zaczęłam zarabiać dopiero jak mój kolega pokazał mi stronę używanej bielizny na której można sprzedać jak i kupić bieliznę. Zaczęłam od butów facet zapłacił 300 zł za buty które kosztowały 79 zł w CCC :) tylko dlatego że podobały mu się moje stopy na zdjęciu :P Później już zaczęłam wystawiać wszystko co miałam i mam dobrą kasę z tego :)

Gość gość
Ja zaczelam jak mialam prawie 30 lat. I nie zaluje;) na emerytury i tak nie ma co liczyc:)

Gość gość
Ja jakieś dorywcze prace znajduję od 14-15 roku życia, teraz mam 16 i zamierzam iść na pełny etat. Powodem nie jest żadna ciąża itp., tylko po prostu chęć do pracy :)

Gość gość
to dziwne! do szkoły chcecie dzieci posyłać jak najpóźniej a do pracy każecie lecieć jak najwcześniej!

Gość gość
sprzedajesz i kupujesz używaną bieliznę??!! a fuuuuj

Gość gość
"Doswiadczenie nie tylko jest po to ze pracowdawca na to lepiej patrzy ale dla Ciebie ." - Jeżeli jest zgodne z wyksztalceniem albo planami na przyszlosc to tak. JA sobie pracą w sklepie zapaćkałam CV, stracilam tam zdrowie bo siadły mi stawy i jedyne co z tego mam to wstręt do takiej pracy, ale co było robic.