Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co uważacie o ludziach, którzy kochają swój kraj ponad wszystko?

Polecane posty

Gość gość

Mój znajomy chiński żołnierz mówi, że kraj i służba dla kraju jest i zawsze będzie dla niego ważniejsza niż rodzina... choć on jeszcze młody i nie ma jeszcze swojej rodziny(żony, dzieci) za to ma mamę, siostrę, ojca... mówi, że rodzina jest bardzo ważna, ale jednak dla dobrego obywatela zawsze powinna być na drugim miejscu... że żona i dzieci nigdy nie będą tak ważne jak ojczyzna. Do dziewczyn: wyszłybyście za mąż za takiego(ja oczywiście nie mam na to szans :( ) gdyby był przystojny i Wam się podobał? i wgl co o tym sądzicie? to normalne?

Gość a co, zakochałaś się w nim?
??

Gość gość
jakby powiedział inaczej to by go rozstrzelali.

Gość gość
"a co, zakochałaś się w nim?" może trochę :) "jakby powiedział inaczej to by go rozstrzelali. " co za bzdury, kto niby miałby go rozstrzelać? powiedział mi to jak rozmawialiśmy w jego rodzinnym domu i nikt tego inny nie słyszał(potem to potwierdził przy innych jak nawiązałam do tego tematu jeszcze raz, ale ci inni to też była tylko jego rodzina) i powiedział to sam z siebie, nie pod jakąś presją. mówił szczerze :S

Gość zolnierze Westerplatte
ze zawsze znajdzie sie NKWD ktore na koncu ich za to bedzie chcialo sadzic

Gość gość
jakie NKWD miałoby osądzać tego co autorka się w nim zakochała? Władzę ChRL raczej będą zadowolone z oddanego żołnierza a nikt z zagranicy Chińczyków nie morduje bo ten kraj to potęga. btw zolnierze Westerplatte chyba bardziej powinni mieć pretensje do Niemców niż Ruskich ;)