Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prestidigitator_

choroba - gdzie iść do lekarza?

Polecane posty

Gość prestidigitator_

Witam wszystkich - mam pytanie odnośnie służby zdrowia. Czuję że jestem chory, mam straszny katar - chciałbym jutro pójść do lekarza. Jestem zarejestrowany w przychodni w innym mieście (świętokrzyskie), niż pracuję (Warszawa).U lekarza nie bylem od wielu lat. W nowej pracy pracuję od czerwca, niecały miesiąc. Nie dostałem jeszcze zadnego RMUA itp. Z papierów mam tylko umowę o pracę. Czy mogę iść do najbliższej przychodni i zostanę przyjęty? Czy też powinienem rano pojechać do pracodawcy po jakieś druczki? Nie sądze abym był w stanie. Czy jest możliwość aby zostać przyjętym w najbliższej przychodni za opłatą? Tym którzy pomogą i udzielą informacji serdeczne dzięki.

Gość Nie ma rejonizacji
Na NFZ zostaniesz przyjęty wczesniej ale powinienes miec jakiś dowód ubezpieczenia, RMUA, cokolwiek. Jak nie masz to i tak mogą Cię sprawdziec w systemie czy jestes ubezpieczony ale zwykle chcą jakiś druczek.

Gość prestidigitator_
niestety rmua dostane dopiero po miesiącu pracy. generalnie najchętniej bym się zgłosił gdzieś i zapłacił samemu za badanie - bedzie najszybciej i najwygodniej - czy taka opcja wchodzi w gre w zwyklej przychodni?

Gość gość
Druk rmua musza Ci dac w pracy jesli jestes chory to raz. Dwa to możesz poszukać w necie nr telefonu do przychodni lub lekarzy, zadzwonić i zapytać, ewentualnie umówić się na wizytę prywatną za kasę.

Gość sfahjh
Podobno ten druk juz nie jest wymagany ? http://wyborcza.pl/1,75478,13121662,Nowosci_w_przychodniach_i_szpitalach__druk_RMUA_juz.html