Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezenty po weselu

Polecane posty

Gość gość

Czy wpada poprosić gości by nie przynosili prezentów na wesele tylko po weselu ?Okazało sie że prosto z wesela musimy gnać na lotnisko,mój przyszły mąż w poniedziłek rano będzie miał prezentację swojego dzieła nad którym pracował 5 lat.Nie mozemy stracić takiej szansy.Wesele za 3 tygodnie ,wi,ęc zmiana terminu nie wchodzi w grę.Nie chcemy z kopertami lecieć a do banku nie będzie czasu,jeżeli chodzi o rodzinę to nie chcemy urazić żadnej z mam.

Gość gość
ale macie problem, czym urazic ktoras z mam? tym ze wam przechowa? naprawde ciezko poradzic ha ha

Gość gość
jak poprosze moja mame to tesciowej bedzie przykro ze jej nie ufamy a jak oddamy prezenty tesciowej to moja mama bedzie obrazona,dzis mi moja proponowala ze zaopiekuje sie prezentami a moj narzeczony to by wolal dac swojej mamie,dopiero jak wrocimy to ogladniemy prezenty

Gość gość
Dajcie tej mamie, która pierwsza zaoferowała się z pomocą.

Gość gość
mi nie chodzi ,której mamie dać ,tylko zeby goście nie przynosili prezentów na wesele,czy wypada to gościom powiedzieć

Gość gość
a nie macie swojego domu? może zawieźcie do domu, gdzie będziecie mieszkać i zostawcie tam, chyba nie boicie się, że ktoś Was będzie śledził i zrobi napad na koperty ;-) Gościom mówić nie wypada, raz że i tak nie każdy posłucha, bo to dziwna sytuacja, a dwa że poczują się niezręcznie, bo niby kiedy mają dać? jak wrócicie będziecie jeździć i zbierać koperty? A jak ktoś się rozmyśli - po weselu już nic nie da...

Gość gość
ja pierdoooo ale macie glupie problemy, jakas chora rywalizacja jest w tej rodzinie skoro jesli dacie jednej mamie to druga sie obrazi.wtf?! a po drugie zebyscie sie nie zdziwili jak po weselu co 3 gosc tego porezentu wcale nie doniesie.

Gość malutka dziewczynka....
a gdzie oni mieliby te prezenty dac po weselu? bedziesz po nie jezdzic? moim zdaniem glupia sytuacja, a jeszcze glupsza, ze mamy robia takie sztuczny problem. dajcie po polowie 'kopert' im. ja uwazam, ze nie wypada prosic gosci, zeby nie dawali na weselu. zostawianie u siebie w domu tez jest slabym pomyslem, moja znajoma w dzien wesela wlasnie z kopert okradli - to sie zdarza

Gość gość
jak poprosisz zeby goscie przyniesli po weselu to moze sie zdarzyć ze wogle nie przyniosa

Gość gość
nie mamy czasu żeby gdzieś zawieść,o 6 rano mamy samolot więc o 4 uciekamy z wesela,goscie pytali czy chcemy kwiaty albo coś innego ,mówiliśmy że mogą przynieść ewentualnie kupony totka

Moim zdaniem wiele osób chciało by mieć takie problemy. Niepotrzebnie się nakręcasz i wydziwiasz problem ! Co za róznica czy prezenty będą u Twojej matki czy teściowej? Grunt by były bezpieczne ! Jeśli uważasz że któraś z matek się obrazi to współczuję. Po ślubie chyba się sklonujesz byle tylko któreś mamy nie urazić.

Gość gość
jedynym wyjściem jest przechowanie prezentów przez matkę albo teściową. Idiotyczne by było, gdybyście jeździli po swoje prezenty po ślubie, albo goście specjalnie do was przyjeżdżali z nimi, głupota. A może mają wpłacać sumy na konto? Brak słów. Jako gość nie byłabym zadowolona z tego pomysłu.

Gość gość
zawiadomiliśmy gości o naszym wyjeździe ,wiekszość sama stwierdziła ze prezenty przyniosą 2 lub 3 dni przed weselem,kurcze nawet o tym nie pomyślałam,

Gość kkkiiikkkaaa
Zamiast mam poproście świadka, żeby zawiózł koperty do banku, a mamom powiedz prawdę, czyli, że Ty chciałaś dac koperty swojej mamie, narzeczony swojej i wynikł konflikt.

Gość gość
prezenty od twoich gosci do twojej mamy, od jego gosci do jego mamy

Gość gość
ale bezczelnosc z waszej strony dosyc ze prezent to prezent a nie wymog to jeszcze jakies wymogi zeby na weseele nie przynosic kopert. ja piernicze ale mace problem.

Gość gość
ja sie też spotkałam ze para młodych prosiła o nieprzynoszenie prezentów w dniu wesela ,goście przynosili przed weselem i długo po ,para młodych prosto z wesela jechała w podróż poślubna

Gość gość
to najprościej jest poprosić gości o koperty. Nie macie czasu ich wpłacić do banku, ale ktoś bliski może wpłacić na swoje konto i zrobić wam przelew. Prezentow rzeczowych raczej sie nie daje. Wiec nie wiem jaki macie problem z tym przchowywaniem. A matki macie krotko mowiac glupie jakies

Gość gość
trzeba mieć czas na przeglądanie kopert

Gość gość
pewnie że wypada,dziś nie ma nic śmiesznego w różnych prośbach