Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rady na trwalsze loki z prostownicy

Polecane posty

Gość gość

Co zrobic zeby loki z prostownicy były trwałe? Mam dość grube, ciężkie włosy i po dwóch godzinach efekt sie u mnie totalnie psuje.. :/ macie jakies rady?

Gość gość
a co stosujesz? U mnie loki trzymają się dość długo jak nałożę przed kręceniem piankę poprawiającą i utrwalającą skręt (chyba dla kręconowłosych) a na koniec mocny lakier. Z samym lakierem krótko się trzymają.

Gość gość
Dopiero "raczkuje" w temacie. Dzis zrobiłam pierwszy raz, najpierw pianka nivea, wysuszylam i ulozylam włosy, potem loki na prostownice i na końcu lakier. Efekt był super przez jakies pól godziny, potem było juz coraz gorzej hehe..

Gość gość
Nie szkoda ci włosów? Zrób loki naturalne, np. na skarpetki, a przed układaniem zastosuj żel lniany i ewentualnie czarny żel Isana.

Gość gość
co to znaczy "na skarpetki"??

Gość Karolinex
Pierwszy raz słyszę o metodzie na skarpetki :) Moje włosy też są dosyć ciężkie, więc moja metoda na trwały skręt wygląda następująco :) Najpierw suszę włosy, potem nakładam piankę Nivea Flexible Curl, zakręcam włosy na prostownicę Remington z keratyną, później lekko je roztrzepuję i spryskuję lakierem Syoss. Takie fale trzymają się mniej więcej od 8.00 do 16.00, co jest dla mnie ogromnym sukcesem ;)