Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zona niezadowolona

Co mam zrobić z mężem?

Polecane posty

Gość dinerfor2
Poszukaj adekwatny film do Twojego problemu. Jak bedzie sie delktowal piwem moze zrozumie :-D POwodzenia

Gość gość
regers ma rację okropnie sobie zaprzeczasz zaraz się okaże że to my napadamy na twojego męża a on biedny lubi czasem chlapnąć piwo ludzie ci piszą co i jak a ty się bulwersujesz idź kup mu te 4 piwa wsadź do lodówki będzie miał jak wróci z pracy i opowiedz mu jaka ty biedna dzisiaj byłaś bo cię obrażali na forum

Gość Zona niezadowolona
A niby gdzie sobie zaprzeczam?

Gość gość
Niemożność zaprzestania picia, picie w ukryciu - jak to nie jest alkoholizm, to niby co? Zadzwoń na jakaś infolinia dla osób wspoluzaleznionych, to Ci powiedzą co robić dalej.

Gość Zona niezadowolona
Dla mnie jest róznica jeśli zamiast spędzić czas ze mną woli spędzić go przy piwie. NIe oczekuję że ma każdy wolny czas mi poświęcać ale jeśli ma wybór piwo czy czas z rodziną to chyba logiczne że powinien wybrać rodzinę. Co innego gdyby miał wybrać siłownię, zresztą sama bym go tam zaciągnęła ale jakoś mi nie wychodzi.

Gość Zona niezadowolona
Ale czy ja powiedziałam że on nie jest alkoholikiem? Sama mu nieraz powiedziałam że nim jest! To on uważa że nic złego nie robi jak się napije od czasu do czasu piwa! Pisałam też że on się nie zgłosi do AA bo nie widzi w sobie tego problemu, uważa że potrafi to kontrolować a napicie się piwa czasami to nic złego! To są jego słowa a nie moje!

Gość ZUZA!...
Autorka weszła tutaj, ponieważ szuka jakiejś porady, jakiejś podpowiedzi, a nie napadania na jej osobę. jeżeli nie potraficie ustosunkować się do tego, to po prostu się nie wypowiadajcie. Droga Autorko, ja uważam, że powinnaś z nim ponownie spróbowac porozmawiać na temat picia, dbania o siebie itp. Grożenie np., że go zosatwisz nic nie pomoż,e bo to tylko słowa i skoro on wie, że nie masz gdzie pójśc, to Cię wyśmieje. Ja osobiście uważam, to za problem (wypijanie codziennie takiej ilości piwa), bo od tego się zaczyna uzależnienie. Nie ma sensu też na siłe zakazywac, bo bedzie pił po ukryjomu. Spróbuj pogadać z nim, zapropnuj żenby wypijał np. 2 piwa dzinnie, potem co drugi dzień. Nie chodzi o to żebyu nie poł w ogóle, ale z umiarem i nie codziennie. A może dzieje się tak tylko teraz jak są upały. Czy w zimie też tak było?

Gość Zona niezadowolona
ZUZA dziekuję za zrozumienie! Dla mnie to naprawdę problem, potrzebuję jakiejś rady, może ktoś jest lub był w podobnej sytuacji. Nie jest tak tragicznie źle ale bardzo mi to jego piwo przeszkadza. Jak widać rozmowy nic nie pomagają a jak pomagają to na krótko. Nie wiem czy wydzielanie tego piwa coś pomoże, nie wierzę mu w tej kwestii, bo już nie raz mnie oszukał. Muszę narazie uciekać, zobaczymy co będzie dzisiaj, zajrzę tu jeszcze

Gość gość
Do tych którzy twierdzą,że piwo po pracy to nic takiego. Mój ojciec zawsze po pracy pił jedno piwko, czsem dwa ta ilość systematycznie się zwiekszała tylko on ukrywał to przed nami. Stał się alkoholikiem aż któregoś razu po pijaku sie powiesił. Po jego śmierci w piwnicy znależliśmy całą masę puszek i butelek. Do tej pory nie wiemy czy to alkoholizm był przyczyną samobójstwa czy coś innego. Aha... on cały czs pracował znajomi nie domyślali się co dzieje sie w domu

"więc ustalą kiedy będzie pił i ile. razem ustalą" x "to powiedz mu że pozwalasz np. zeby 2 razy w tygodniu wypił te 2 piwa..." x widzisz róznicę miedzy tymi zdaniami? a widzisz może skrót : "np." ???