Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grill - propozycje

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny macie jakieś fajne propozycje na grilla z dziećmi? co mozna kupić zrobić, poza jakąś kiełbaską i karkówką, to mam, ale potrzebuję pomysłów co dla dzieci i dorosłych, bo każdy ma jakieś swoje fajne dania

Gość gość
hop hooop

Gość gość
rusz troche ta lepetyna i wymysl... ja p*****le czy naprawde bez kafeterii nie umiesz wymyslec czegos do jedzenia? Co masz zamiast mozgu?

Gość gość
mało to przepisów w necie jest

Gość gość
zamiast mózgu mam wodę, pasi? mam juz gotowe wszystko, a le miałam nadzieję, że moze ktoś coś oryginalnego rzuci czego jeszcze nie jadłam czy przygotowywałam w necie też juz prześledziłam wszystko ale z wami oczywiście dyskusja jak zwykle

Gość gość
Ja robie szaszłyki z piersi kurczaka do tego papryka,cukina,cebula i pieczarki poza tym można zrobic tez pieczarki faszerowane fetą lub kaszankę z cebulką

Gość gość
Dzika se usmaż na grillu.

Gość gość
o widzisz kaszankę robie, ale do szaszłyków dodam cukinię - dzięki, o tym nie pomyślałam

Gość Basia_29
Polecam ziemniaczki obrane posypane przyprawą do ziemniaków do tego boczek i cebula owinięte folia, rewelacyjne są:)

Gość gość
a dziękuję, ten boczuś to zastosuję

Gość gość
a ziemniaczki to robie z masłem czosnkowym i takie w talarki posypane przyprawą do grilla, a le jak napisałam boczuś moze być smaczny i zrobię

Gość gość
krewetki zrob,ale napewno cie nie stac

Gość czerstfy ponczeg
pieczarki grillowane w całości są bardzo dobre grillowana cebula szaszłyki z kurczaka/wieprzowiny z cukinią i papryką poza tym grillowane bakłażany, wcześniej zamarynowane w przyprawach

Gość gość
ta niestać, brzydzę sie krewetek, mój mąż uwielbia i dlatego sam dla siebie przyrządza w razie potrzeby

Gość gość
a jak te bakłażany grillować i w jakich przyprawach "kisić"?

Gość gość
piers z kurczaka z przyprawami, zawijana w sreberko razem z cebulka i pieczarkami. po zdjeciu z grilla ja nakladam sobie na to cienki plaster zoltego sera, polewam sosem czosnkowym. lodzio miodzio ;)

Gość gość
zrób takie paczuszki ziemniaki w plastry posypane wegetą i rochę masła, na to kiełbaska w kostkę i boczek do tego cebula wszystko owinięte w folię, pycha a wiesz jeszcze jaki specjał wymysliłam ostatnio, kupujesz takie małe bułeczki mniejsze niż kajzerka i pszekrawasz i smarujesz dosyć grubo serkiem topionym zamykasz ją spowrotem owijasz w folię i na grilla tylko nie na ogień tylko na taki żar bo jak dasz na ruszt i będzie ogień to spalisz spód, no i oczywiście obracasz je prawo lewo, powiem że dla dzieci to rewelacja

Gość gość
juz ja zrobiłam krewetki to goście kręcili nosami.

Gość gość
tylko wczesniej ubij ta piers delikatnie, i jesli nie chcesz aby byla sucha i twarda to potrzymaj ja okolo 15-20 minut na grilu i zdejmij, bedzie soczysta i miekka :) i nie straci smaku

Gość gość
ja mogę polecić sałatkę, która zawsze schodzi na pniu na grillu i bardzo pasuje do grillowanego mięsa czy kiełbasy tzreba ugotować ziemniaki, pokroić w plasterki albo półplasterki o grubości około 1 cm, do tego dodać wcześniej podsmarzoną cebulę z boczkiem oraz posiekany koperek i sczypior, doprawić solą i pieprzem a na koniec wymieszać z sosem majonez+jogurt naturalny Pycha! moi znajomi uwielbiają ta sałatkę i zawsze na grillu jest rozchwytywana

Gość Basia_29
Dla dzieci polecam takie gotowe pałeczki z boczkiem - mojej siostry dzieciaki sie zajadaja, sama ostatnio sprobowalam i naprawde super.

Gość gość
sałatka do grila sałata lodowa ,2 pomidory , 1 ogorek zielony, opakowanie sera feta, sos czosnkowy,ale bez majonezu tylko 2 łyzki oliwy 2 łyzki wody i 2 zabki czosnku albo gotowy sos w proszku

Gość gość
to jest sałatka grecka tylko bez oliwek

Gość gość
ja mogę polecić sałatkę, która zawsze schodzi na pniu na grillu i bardzo pasuje do grillowanego mięsa czy kiełbasy tzreba ugotować ziemniaki, pokroić w plasterki albo półplasterki o grubości około 1 cm, do tego dodać wcześniej podsmarzoną cebulę z boczkiem oraz posiekany koperek i sczypior, doprawić solą i pieprzem a na koniec wymieszać z sosem majonez+jogurt naturalny Pycha! moi znajomi uwielbiają ta sałatkę i zawsze na grillu jest rozchwytywana Taka sałatka napewno nie pasuje do potraw z mięs z grilla. Za cięzka, ziemniaki gotowane, boczek smażony z cebulą okropne nie dośc ,że mieso się je to jeszcze ziemniakami i boczkiem się opychać i majonezem do grilla musi byc coś lekkiego a nie taka mamałyga...

Gość gość
u mnie na grillu zawsze schodzi taka sałatka niby prosta ale zawsze się o nią domagają a więc pomidory cienko w półplastry ser żółty na grubych oczkach cebula do smaku w piórka sol pieprz wszystko wymieszane z majonezem i jogurtem, bądz 2 sałatka brokół pomidory ogórek zielony jaja wszystko polane sosem czosnkowym i na wierzch rzudkiewka w kostkę

Gość gość
Dokładnie sałatka musi być lekka, smaczna dużo warzyw a nie miesco smażone :(

Gość gość
ja kupuję gotowe bagietki do podpiekania z masłem ziołowym lub czosnkowym w lidlu alboo biedronce, podpiekam na grilu a wcześniej przygotowują pomidory pokrojone w kostkę przyprawione solą i pieprzem oraz dodaję trochę oliwy z oliwek i posiekaną bazylią, każdy sobie potem nakłada na tą podpieczoną bagietkę taką mieszankę:) Pychotka!

Gość czerstfy ponczeg
bakłażany najlepiej grilluje się pokrojone w plastry trzeba je po pokrojeniu posolić żeby wyszła goryczka następnie dodać oliwy, bazylii, pieprzu i czosnku, najlepiej żeby co najmniej godzinę w tym posiedziały, potem rzucić na grilla bez tacki i ładnie przypiec z obu stron, będą rozpływać się w ustach

Gość gość
plastry wzdłuż pokrojone czy normalnie jak kiełbaskę?