Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja.k1990

pracodawca zmusza do nadgodzin

Polecane posty

Gość gość
pracodawca mojej koleżanki powiedzaił jej po co tobie pieniądze skoro nie masz rodziny,sugerował, że najlepiej powinna robić za darmo

Gość patrycja.k1990
to już jest przesada!

Gość gość
ale to prawda ona pracuje w sklepie, wypłate ma na raty dostaje 800zł netto za cały etat, a nawet więcej nawet 50 60 godzin w niektórych tygodniach. zalega jej od kwietnia, ciagle narzeka na brak obrotów a kupił sobie czwarte auto niby wszystkie służbowe ale co zrobić jak w miasteczku bezrobocie prawie 40procent.

Gość patrycja.k1990
a to kretyn masakra! a ma jakąś umowę w tej pracy ?

Jasne, pozwalajcie soba pomiatać! Nie reagujecie, boicie się to róbcie na nowobogackich:D U mnnie też taki był mądry , napisałam do PIP, do Urzędu skarbowego i facet firmy już nie ma zostal dziadem.Pozostały mu dlugo a ich ma więcej jak włosów na łbie! Mam inną pracę i wreszcie ludzkiego pracodawcę.

Dlatego w każdej firmie powinno się już dziś stosować systemu rejestracji czasu pracy (takie produkty ma np. Biosys, u mnie w pracy tego używają). Bo tak to kombinowanie, dopominanie się o swoje, masakra...

Gość paula334
Tutaj http://poradnikpracownika.pl znajdziecie odpowiedź na to pytanie. Muszą zaistnieć pewne przesłanki, aby móc kazać pracownikowi pracować w nadgodzinach. Na stronie Poradnik Pracownika są informacje na ten temat.