Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co się kupuje najpierw?

Polecane posty

Gość gość

suknia ślubna czy buty?

Gość gość
pomóżcie :(

Gość gość
najpierw wybierasz suknię ślubna, na pierwszą przymiarkę dopiero dobrze jest mieć buty by dopasować suknię do obcasów.

Ja najpierw kupiłam buty. Właśnie dlatego, żeby móc dopasować suknię do obcasa itp.

Gość Narzeczona89
Też najpierw kupiłam buty

Gość gość
no ale pierwsza przymiarka będzie przecież w sklepie... nie szyję sukni, chcę kupić w salonie

No wlasnie :) Wiec skoro kupujesz w salonie (tez tak kupowalam), to najlepiej mierzyc od razu do wlasnych butow, zeby wiedziec, jak sie suknia ma do Twojego obcasa, czy trzeba ja skracac itp. Zwlaszcza jesli planujesz nizsze buty, bo te w salonie miewaja bardzo wysokie obcasy.

Gość gościuwa222222222
najpierw majtki,potem z majtkami idziesz do salonu

Gość godahnjik
a po co majtki?

Gość gość
ja też suknie kupowałam w salonie, ale w pierwszej kolejności to tam się skupia na wyglądzie sukni a nie dopasowaniu czy długości wtedy żadne buty nie są potrzebne. Po za tym kupując w salonie też są przymiarki co Wy dziewczyny? biorą miarę i sprowadzają Wasz rozmiar potem go dopasowywując już idealnie do wzrostu i figury. I na tą przymiarkę warto mieć właśnie buty. Ale po co je na wybór wzoru, modelu to nie wiem. Przecież buty wybieracie do sukni, a nie suknie do butow. Najpierw suknia, potem buty taka jest normalna, prawidlowa kolejnosc. Mozna inaczej, ale raczej kazdy najpierw idzie po suknie, potem mysli o tym jakie buty tam beda pasowaly. I zabiera je na przymiarke, a nie na kupno i rajd po salonach w poszukiwaniu jedynej

Gość godahnjik
a majtki kiedy sie kupuje?

Gość gość
kiedy ci k***a wygodnie co za debil

Gość gość
mi wygodnie bez majtek

Gość gość
najpierw trzeba se kupić chłopa,jak nie masz chłopa to po co ci majtki

Gość gość
ja najpierw kupilam majtki, potem stanik, potem buty, potem ponczochy, potem bizuterie, potem zamowilam kwiatki, i w to wszystko w dniu slubu sie ubralam. I mama mi powiedziala, ze chyba o czyms zapomnialam i sie okazalo ze nie mam sukni:( wiec skarby kochane najpierw suknia potem te mniej istotne rzeczy bo po prostu mozna stracic glowe. Ale zachowalam zimna krew i mama mi przescieradlo przewiazala i jakos wygladalam jak w takiej greckiej :)

Gość gość
ha ha haha ha ha ha ah aha ha ah aha

Gość gość
Dobrze jest na przymiarkę założyć ślubną bieliznę, stanik głównie, bo wtedy widać, jak suknia się układa, czy gdzieś nie odstaje itp.

Gość gość
a bielizna ślubna swoja czy od koleżanki

Gość gość
majty od babci

Gość gość
przecież wszystkie suknie w salonach są potem szyte na Twoją miarę. Do wzrostu też ją dopasowują, suknia jest chyba wazniejsza niz buty wiec najpierw znajdz suknie a potem buty. kolor butów musi pasowac do sukni

Gość gość
ło matko ale się wariatów nazbierało w moim temacie. Tak czy siak wszystkim którzy pomogli dziękuję :) Czyli najpierw kupię cyckonosz, potem suknię a na koncu buty ufff :)