Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady_Margot

dziewczyny z długimi włosami - pomóżcie

Polecane posty

Gość Lady_Margot

Cześć! Jak pielęgnujecie bardzo długie włosy? Mam długie prawie do pasa. Niestety, przy głowie mają tendencję do przetłuszczania, a na końcach pozostają wręcz przesuszone. Przez długość nie myję ich codziennie, bo za dużo z tym roboty. ;) Przez ostatni rok używałam szamoponów z Syoss i nawet było ok, ale ostatnio nie jestem już nich zadowolona. Jak wy pielęgnujecie długie włosy? Jak często myjecie? Jakie stosujecie odżywki? Ja jakiś miesiąc temu kupiłam biovax keratyna + jedwab - i nie jestem zadowolona, mam wrażenie, że to właśnie ta odżywka tak przesuszyła mi końce!

Gość gość
dlugie wlosy sa fajneee:)

są, są! :) tylko tyle przy nich pracy :P ktoś ma jeszcze taki problem, że tłuste przy głowie i suche na końcach?

Gość gość
końcówki zetnij, a myj codziennie w szamponie dla dzieci

ścinam co 2-3 miesiace. ale chodzi mi o przesuszanie się całości, poza tymi przy samej głowie... Ze najlepiej byłoby stosować dwa szampony ;p jeden do przetłuszczających się, a drugi do suchych :) właśnie nie chcę myć codziennie, moja fryzjerka mówi, że tak długich włosów nie powinno się myć codziennie.

Gość gość
myje wlosy co drugi, trzeci dzień. Same wysychaja jesli mam na to czas ale mi bardzo szybko schną. uzywam lekkiego szamponu i odżywki z timotei dla objętości, ladnie pachną i sa miekkie. Koncowki tez mam suche jeszcze nie znalazlam sposobu jak scinac je. Raz w tyg robie maske z nafty kosmetycznej jajka i cytryny - wlosy sie przestaly przetluszczac. Raz na jakis czas maska nawilzająca. I plyn ochronny jesli uzywam prostownicy. Im mniej stylizacji np suszarka itd tym lepiej.

Gość gość
ja chcę dziewczyny bardzo długie włosy :( popełniłam błąd kilka tyg temu i ścięłam zaraz za uszy co prawda szybko mi rosną, ale tak mi smutno!!!! w ciągu 3 tyg urosły mi tak 3,5 cm ale kurcze, ja chcę mieć minimum do połowy pleców jak to przyśpieszyć??

Gość gość
Lady szampon dobierasz do skóry, a odżywkę do włosów, skoro ci sie przetłuszczją wlosy u nasady, to znaczy, że skóra na głowie jest przesuszona i broni się wydzielając więcej sebum. Kup delikatny szampon i myj jak do tej pory.nie ma potrzeby codziennego mycia włosów. Na włosy nakładaj odżywki, maski, oleje, co tam twoim włosom pasuje.

dzięki. słyszałam właśnie o nafcie kosmetycznej, ale jeszcze się nie odważyłam. Parę razy robiłam maskę z żółtka i oliwy z oliwek ale bez efektów i śmierdzi. A jakie szampony polecacie? Moja koleżanka poleciła mi szampon dla dzieci bambi, ale przetłuszczają mi się po nim niestety jeszcze szybciej...

Gość gość
nie słuchaj tych głupot zeby myć włosy szamponami dla dzieci, żenada po prostu... nie wiem jaki masz kolor włosów ale polecam szampony ekologiczne i nie testowane na zwierzętach: najlepsza jest seria firmy FARMONA: http://farmona-sklep.pl/kategoria/233-pielegnacja-wlosow.html na włosy przetłuszczające sie u nasady polecam szampon miodowy api gold z propolisem:) też z***bisty i nie pozostawia suchej skóry na głowie po umyciu:http://www.miododajnia.pl/produkt/30,API-GOLD_dermatologiczny_szampon_propolisowy.html Jest też dobra seria szamponów seboradin:http://www.seboradin.pl/sklep?gclid=CKTzirqj97cCFQeS3god51EAQg No i zawsze kupuj szampony w aptekach i w sklepach zielarskich, tam mają najlepsze dermokosmetyki i w dodatku ekologiczne

Gość gość
do dziewczyny która robi maske z nafty kosmetycznej w jakich proporcjach to robisz?? ja mam tak samo długie włosy ale myje codziennie bo sie przetłuszczają tak ze nie wyborażam sobie żeby nie umyć

dziękuję! mam włosy farbowane, wcześniej na brąz, a od dwóch lat mam blond - i właśnie od tego czasu widzę, że wyraźnie się pogorszyła ich kondycja, ale z blondu nie zrezygnuję! :D

Gość gość
A ja mam jeszcze inny problem. Mam tez bardzo dlugie wlosy gdzies do polowy plecow i do tego sa geste. Strasznie mi sie placza i koltunia i nie moge ich rozczesac!!!Poleccie mi jakis szampon i odzywke do wlosow z takim problemem, bo jestem tak zdesperowana, ze chyba je obetne!

Gość gość
polecam odżywki glis kur, jest taka od koncówek i inne regenerujące. wlaśnie, a szampon od przetłuszczających się. Jedwab daruj sobie, może po nim wlosy lepiej sie rozczesują, ale tak naprawdę on zamyka łuski włosa. używałam długo, odstawiłam i nie żałuję... Mam włosy też prawie do pasa i myję codziennie, od takie zboczenie.

Gość gość
Ja dodaję jedną dużą łyzkę stołową nafty kosmetycznej, jedno jajko i pare kropel z cytryny :) mi taka maseczka bardzo służy a miałam naprawdę bardzo duży problem z włosami nie tylko z przetłuszczaniem się. I mam włosy długie do połowy pleców. Śmierdzi i musze potem nawet dwa razy pod rząd umyć włosy (ale delikatnym szamponem) ale raz w tyg mogę się pomęczyć a efekty są super, widać, że włosy są zdrowsze. Poza tym - przestały też wypadać. Stosowałam tyle szamponów... apteczne, drogie, tanie, z pokrzywy, inne ziołowe i śmierdzące, syossy i loreale i NIC. Byłam zawiedziona szopą na mojej głowie. Naprawdę, kupiłam raz szampony z timotei po promocji (ten z wyciągiem z grapefruit'a) i nie dość, że ładnie pachnie, to dobrze działa przynajmniej na moje włosy, przede wszystkim nie plączą się, są czyste, pachnące, odświeżone i zdrowe. Używam też sporadycznie maski wax - pod gorącym prysznicem, mam ją na głowie kilka minut, ale tylko w zimie jej używam. Mam mieszane uczucia, bo nie widze żeby coś robiła ale ja ją używam dla wzrostu włosa - rosną mi po tym jak szalone :) same z siebie rosną około 1,5cm na miesiąc więc szybko a ta odzywka jeszcze to przyśpiesza, mam też po niej mnóstwo nowych włosów co też mnie cieszy bo miałam okres bardzo dużego wręcz łysienia. A naftę polecam - wiem po sobie na mnie dobrze działa.

Gość gość
Nie polecam też jedwabiu do włosów, moje włosy okropnie obciązał i przesuszał ale na każdego cos innego. Moja mama ma bardzo suche włosy i jedwab też jej nie służył. Ale dla dziewczyn które mają puszące sie włosy i suche - polecam odżywkę Dove - włosy są mieciutkie i takie delikatne w dotyku, spróbowałam od mojej mamy - działa, nie obciąza włosów jest swietna :) http://www.idoveyou.pl/pl/Produkty/pielegnacja_wlosow/Mgietki_mleczka_i_kremy_do_wtosow/odzywka_do_wlosow_dove_hair_therapy_nourishing_oil_care.aspx

Gość gość
"Ze najlepiej byłoby stosować dwa szampony" no brawo.. tak sie wlasnie robi. to samo z odzywkami. dziwie sie, ze na to wpadlas, ale nie zastosowalas :o

Z odżywek i maseczek na włosy polecam ci wizaz. pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45129, teraz używam trochę nowszej wersji wizaz. pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=58798. Fajnie sprawdzała się też ta maska: wizaz. pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45990, tylko ja nakładałam ją na suche włosy ok. 1-2h przed myciem.

Gość gość nr 137
Ja mam włosy jasne, prawie do tyłka :) Myję płynem do higieny intymnej z rossmanna, używam kosmetyków bez SLS, silikonów itd. Olejuję, na przemian nakładam nawilżacze i proteiny :)

Gość gość
Mam co prawda włosy do łopatek, ale miałam podobny problem. Włosy szybko mi się rozdwajają, ale to wynik wcześniejszego rozjaśniania, które zostało na końcach. Ja podcinam sama nożyczkami co ok. 1,5 - 2 tygodnie. Stosuję szampon z rzepą firmy Joanna (naprawdę działa!) i szampon (zielony)ułatwiający rozczesywanie Johnson & Johnson dla dzieci. Raz w tygodniu odżywka ze spłukiwaniem na 15 min. Wax do włosów ciemnych, nie suszę, nie prostuję (tylko grzywka, bo faluje), biorę witaminy, nie używam środków do stylizacji, nie farbuję, myję co ok. 2 dni, rzadko wiążę je w kitkę (często frotki niszczą włosy)... To tyle. Wróciły do normy, ale musisz uzbroić się w cierpliwość, to często trwa tygodniami, miesiącami i dopiero widać efekty. Olej kokosowy to też bardzo dobra rzecz, nie tylko do włosów, polecam. :)

Ja tak mam, że mi się tłuszczą przy skórze a końcówki są wysuszone od rozjaśniania. Stosuję dwa szampony na zmianę - nivea classic care, nivea hydro care. Odżywkę stosuję nivea flexible curls (mam kręcone), ale zamierzam spróbować long repair (na końcówki).

Gość gość nr 137
To zależy jeszcze, jakie włosy. Olej kokosowy jest ogólnie super, ale z włosami porowatymi robi makabrę. Olej trzeba dobrać pod kątem włosa. Mam wysokoporowate włosy i jak jeszcze nie wiedziałam, to dziwiłam się, czemu mam po kokosie gniazdo na łbie. ;) Teraz używam go do ciała - ten zapach, boski :)