Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy mam dlugi

Polecane posty

Gość gość

mam 21 lat wzielam na raty laptopa jak pracowalam myslalam ze praca pewna a jednak nie. nie place do banku rat za laptopa i kieruja sprawe do sadu. chce zapytac o to czy beda mnie chcieli zamknac do wiezienia czy daja mi do odrobienia w np zieleni miejskiej ??? nie mam pracy ciagle zadnych dochodow zadnych zasiłków nie mam nic :(( boje sie tylko zeby mnie nie zamkli

Gość gość
witamy w doroslym zyciu :) nikt cie nigdy nie uczyl, ze ponosi sie konsekwencje swoich czynow?

Gość gość
Zamkna cie na Bank!!!

Gość Nikt cię nie zamknie.
Bycie dłużnikiem nie jest przestępstwem. Byłaś w banku spróbować zawiesić spłatę rat?

Doskonale wiesz że czasy są niepewne, dlatego trzeba myśleć logicznie zanim zaciąnie się jakikolwiek kredyt.Nie masz rodziców żeby Ci pomogli spłacić raty?.Proponuję podjąć się pracy doryczej, teraz w okresie letnim jest od zarąbania.Szkoda że nie zareagowałaś wcześniej i nie uzgodnilaś z bankiem warunków umowy spłaty😠 Dlaczego dopusciłaś do tego żeby sprawa znalazła się w Sądzie? Teraz będzie Cie to kosztowalo znaczniej więcej, bo spłacić musisz, do tego dojdą odsetki i koszt sprawy sądowej.Myśl trochę- co? Narazie nie pojdziesz do pudla,ale jeśli pomnożysz zadłużenie to kto wie?

Gość gość
Zebym takie smieszne dlugi miala.. A co robisz zeby splacic naleznosc? Szukasz pracy, zapisalas sie do UP, chociazby po to, zeby miec ubezpieczenie? Ulotki roznosisz? Marsz na ulice handlowa i myj ludziom witryny, zagaduj czy nie chca zebys posprzatala. Co w ogole robisz zeby to splacic? Bo od samego narzekania dlugu sie nie splaci. Rozmawialas z bankiem czy uciekasz przed rozmowa?

Gość gość
mozesz podac gg?

Gość gość
nie mogę podać gg, s********j

Gość gość
Trzeba było sprzedać laptopa

Gość sanki3
napisz do nich prośbe o odroczenie spłaty rat np. na 6 miesięcy i uzasadnij ją, powinni rozpatrzyć ją pozytywnie,