Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci obcokrajowców

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do kobiet, które są w takiej sytuacji. jakie imiona dałyście waszym pociechom?

Gość mama Wloszki
Moja córka ma imię włoskie ale takie by i w Polsce było łatwo je wymówić.

Gość gość
Moja córa ma na imię Sonia, mąż jest hindusem. Imię funkcjonuje również w Indiach

temat jak najbardziej mi pasujacy,wlasnie zastanawiam sie nad imieniem-dla dziewczynki podoba mi sie Jasmine lub Shirine ale jesli bedzie chlopiec nie mam pojecia jedyne co mi sie podoba to Ismael

Gość gość
Justyna rozumiem,że twój partner jest muzułmaninem? Jeśli chodzi o dziewczynkę podoba mi się Sophie, Suzzane, Emma, pierwsze dwa mają polskie odpowiedniki więc nie było by problemu. Jeśli chłopiec Patrick, Arthur natomiast mojemu partnerowi bardzo podoba się imię Ethan.

Jedna córka ma imię uniwersalne tak samo brzmiące w kazdym kraju. Druga ma imię włoskie łatwe do wypowiedzenia również w kazdym kraju :) myślę, ze najlepsze są te uniwersalne .jak emma, monika, victoria, maja, nicole itp. Różnią się tylko pisownia.

Gość gość
moja córka będzie miała na imię Sofie

Ethan ladne imie dla chlopca :),podobaja mi sie tez Jacob,David,Malik ale niestety moj brat ma chlopcow o tych imionach.

Gość regina nowak
nie znam plci dziecka, jak bedzie synek to Jacob a jak corka to Annie

Gość maryja sklodowska
Ja rozwazalam takie,ktore funkcjonuja w obu krajach -polska i niemcy. Dla dziewczynki z a na koncu,dla faceta spolgloska na koncu. I tak dla dziewczynki podobaly mi sie np lara,ina,dina,jana,kira,nela,pola,sawa,sara,a dla chlopaka -filip,jan,emil,erik,boris i jeszcze pare innych

Gość angelllia
Mąż rosjanin. Córki Lena i Olga;) Mieszkamy w Polsce.

dla dziwczynek jest wiecej fajnych imion np.Miriam,Dzamila ,Fatima i mam nadzieje ze bedzie dziewczynka :P

Gość angelllia
Teraz jestem w 3 ciązy, za 2 tyg urodzę Marysię.

Gość angelllia
justyna29, mieszkasz w Polsce? Może zastanów się nad jakimś międzynarodowym, zarówno używanym w środowiskach muzłumańskich jak i u nas. Np. Sara,Maria, Adam. Sama mam dość oryginalne imię (teraz juz nie),ale w przedszkolu łatwo nie było funkcjonować jako Angelika Bronisława.

Gość gość
Też wydaję mi się, że dla dziewczynki łatwiej wybrać imię :)

Gość angelllia
Znam jedną Dżamilę;) Ojciec Algierczyk i mama Polka. Skąd pochodzi Twój TŻ?

Gość angelllia
To prawda, dla dziewczynki zdecydowanie łatwiej. Jeśli miałabym chłopca to byłby Igor albo Borys. Mój mąż ma na imię Dimitrij, ale nie urodził się w Polsce( przeniesli się tu z rodzicami jak miał 11 lat).

Moj maz pochodzi z Wybrzeza Kosci Sloniowej a mieszkamy w Niemczech tylko tez chcialabym zeby imie mojego dziecka mogla bez problemu wymowic babcia w Polsce:)

w sumie te moje przemyslenia co do imion to tak odkladam z dnia na dzien,3.07 powinnam poznac plec dziecka jesli dzidzi sie ladnie ulozy. Miriam to wlasnie Marysia i to chyba mi sie najbardziej podoba,dla chlopca nie mam pojecia i bedzie ciezkoooo- Kamil w sumie takie miedzynarodowe ale podoba mi sie srednio,Hamid popularne w Niemczech ale jak bede chciala mowic zdrobniale do synka to nie wiem jak :P

Gość gość
My w uk a corka nasza ma na imię Hanna. I problemu 0 :)))

Gość angelllia
Ale pewnie będzie śliczna dzidzia;) Słodkie są takie mieszanki. Moja sąsiadka ma mulatkę , 4 letnią. Cudeńko. Czasem ją u nas zostawia:). Moje dziewczyny 15 i 16 lat traktują ją jak maskotkę :). Młoda dziewczyna, więc chętnie pomagam. Sama wiem jak to jest, bo Olgę urodziłam 2 dni po 18-stych urodzinach. I też musiałam skonczyc liceum i studia. Gdyby nie rodzice i tesciowie to nie byloby szans. A ona jest sama. ( Ma niepelnpsprawna mame)

Gość gość
mój jest Australijczykiem więc generalnie skupiamy się na imionach angielskich z polskimi odpowiednikami, tak by imię pasowało do nazwiska :) i tak jeśli dziewczynkę nazwalibyśmy Sophie co jest moim faworytem podejrzewam, że w Polsce byłaby po prostu Zosią :)

A ja w pierwsza ciaze zaszlam tydzien po moich 18 urodzinach :D, tez jestem ciekawa jak bedzie wygladac moja dzidzia,bardzo chcialabym zeby odziedziczyla wlosy po moim mezu no i oczywiscie karnacje ale z tego co wiem to i tak dzieci takie rodza sie jasne a pozniej z wiekiem nabieraja pigmentu. Mam kolezanke ktorej maz pochodzi z Kenii i ona urodzila chlopca zupelnie bialego,blondynek z niebieskimi oczami.Podobno raz na kilkadziesiat lat zdarza sie tak.

Gość gość
Mi sie podoba Igor,ale mieszkam w Uk.I tu byla taka glupia bajka IGOR(wygladal w stylu kwazimodo) I teraz jestem w kropce :(

Gość asik k
moj maly bedzie mial na imie Deniz Antoni -maz turek

Gość gość
Moja cora to Ivana :)

Ivana tez sliczne imie. Moja babcia powiedziala a nie moglibyscie dac na imie poprostu Kasia? oczywiscie ze moglibysmy ale w rodzinie mojego meza wolaliby na nia Kasza :D. Na mnie mowia Dzustina

Gość angelllia
Ivana super;) skąd mąż pochodzi? I skąd pochodzi tej dziewczyny, która pisze o kwazimodo?:)Z tym blondynkiem to naprawdę niespodzianka;) u nas to ja jestem " ciemniejsza". Jestem naturalną blondynką,mam jasne oczy,ale ciemną dosyć skórę. Mąż ma ciemne wlosy, oczy ale jest biały potwornie. W sumie dziewczyny są podobne do Dimki bardziej. Olga ma ciemną skrórę po mnie;)

angelllia jesli chodzi o ta moja kolezanka to sytuacja do dzis mnie bardzo zastanawia bo jej maz nie jest mulatem tylko jest kompletnie czarny, tak jak moj zreszta. nie chce jej zarzucac ze byc moze wyszlo cos innego ale jest mi trudno w to uwierzyc .

Gość Autorka postu :)))
My oboje jesteśmy bladzi więc gdyby dzidzia była ciemna to byłaby dla mnie niezła niespodzianka :P angelllia wydajesz sie być niezwykle ciepłą osobą :)) Generalnie miło porozmawiać z kimś kto miał lub ma w jakiś sposób zbliżoną sytuację.