Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyrzuciłam męża, nie mam na utrzymanie, jest mega cudownie :/

Polecane posty

Gość gość

Tydzień temu wywaliłam męża na zbity pysk. Kryzys małżeński, ciągłe kłótnie, awantury, a do tego wieczne zdrady. Wybaczałam, przymykałam oczy ale ileż można w zeszły piątek okazało się, że znów spotkał się z kolejną a ja odkryłam że zdradza mnie nie tylko z nią, a nawet z jedną jest prawdopodobne że ma dziecko :(((((( Gdy go wywalałam oczywiście wyzwał mnie i dzieci a na koniec zagroził, że zdechniemy aż w końcu pokazał na szyi znak i powiedział, że mnie zabije. Miarka się przebrała i stwierdziłam, że mam dość. Niestety mamy dwójkę synów 6 i 2 lata, ja od ponad roku nie pracuję, a wszystkie rachunki, kredyty, opłaty są na mnie lecz to wszystko opłacał w ostatnim czasie mój mąż, a ja zajmowałam się prowadzeniem domu i dzieci. Sama sobie się dziwię, że byłam tak głupia, że dałam się tak oszukiwać i traktować i że dałam się uzależnić od drania. Nie wiem co mam robić zostałam bez grosza, w środę złożyłam pozew o rozwód z jego winy gdzie będę żądać alimenty na dzieci oraz siebie, lecz pierwsze co sąd będzie rozpatrywać czy mnie zwolnić z kosztów sądowych czy nie, a może częściowo - tylko nikogo nie obchodzi, że wielmożny tatuś wypiął się na nas i za co mamy teraz żyć wrrrrrrrrrr normalnie koszmar jakiś bo jak się okazało, teściowa od nigdy za mną i dziećmi nie przepadała i teraz raczej nawet przeciwko nam będzie i robić pod górę, a do tego wspaniali rodzice również się wypieli i jak to stwierdzili to moje życie i mam robić jak uważam :((((( tylko co teraz mam zrobić, za co żyć, jak opłacić wszystkie rachunki, kredyty

Gość gość
hej bylam w podobnej sytuacji wieczny kryzys malzenski , klotnie bo nie zgadzalam sie na zdrady a maz nie chcial sie wyprowadzic, wiec mu "pomoglam" zostalam sama z 2ka dzieci w wieku 2,5 i 5 lat na 1 roku studiow zaocznych... i wiesz co ? tez myslalam ze sobie nie poradze, bo mega kredyt, maz tez oplacal rachunki bo nie bylo go cale dnie i nawet noce wiec ja zajmowalam sie dziecmi poszlam do pracy, zajmowalam sie 2ka dzieci, studiowalam i ....czulam ze w koncu zyje, bez niego zylo mi sie o wiele lepiej ale ja mam ten komfort ze maz splaca kredyt w calosci sam plus niskie alimenty (cos za cos...), ja place za cala reszte

Gość gość
ja przy rozprawie zostalam w calosci zwolniona z kosztow, dopiero na rozprawie musialam przedstawic rozpiske na co wydaje pieniadze i chyba swoj dochod

Gość gość
Autorko, dobrze zrozumiałam? Twoj maz ma obecnie dwie kochanki?

Gość gość
Ja mam zamiar być dobrej myśli, lecz póki co jestem w sytuacji bez wyjścia. Próbuję coś znaleźć co by zarobić, lecz nie ma kto zająć się dziećmi :( starszy od września do przedszkola będzie jeszcze chodził, ale młodszy w domu do tego jak będą oboje chorować jak do teraz to szans na nic nie widzę :(

Gość gość :/
Przynajmniej dwie z którymi się spotykał a jeszcze przynajmniej 5 bajerował na fb, skypie, sms, jakieś portale :/ idiota myślał hujem i zostawił telefon a w szafie w pudełku pin jak to znalazłam to omal całą noc to co szło kopiowałam aby mieć dowody

Gość gość
wnioskuj o wysokie alimenty, pamietaj aby sume pomnozyc x2 bo sady czesto "zbijaja" nie miej sentymentow w tej kwestii, on nie mial przez wiele lat kiedy rozbijal rodzine Tobie i dzieciom... nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :)

Gość gość
dobrze zrobilas, dowody przede wszystkim, poza tym skontaktuj sie z jedna i druga kochanka, pewnie nie wiedza o sobie nawzajem opisz sytuacje moze beda chcialy zeznawac

a mam pytanie ile u Ciebie zajęło czasu zanim sąd zdecydował o zwolnieniu z kosztów sądowych???? bo mi Pani nie potrafiła odpowiedzieć tylko tyle, że jak to będzie rozstrzygnięte to znaczy jak mnie zwolnią z całości to wyznaczą termin rozprawy do 5 miesięcy a jak zwolnią w części lub wcale to będę miała czas 7 dni co by zapłacić co by do rozprawy doszło - masakra jakaś, bo co do tego czasu mam zrobić, za co płacić rachunki, kredyty i za co żyć???

Gość gość
składaj szybko papiery o alimenty masz jakieś oszczędności, za co kupujesz jedzenie zadzwoń do rodziców i poproś o pomoc finansową plus opieka nad dziećmi w tym najgorszym czasie, kiedy musisz wyjśc z domu szukać pracy nie przesadzaj to są twoi rodzice, pomogą ci na milion procent, tylko poproś o pomoc

Gość gość
a skad jesteś, ja ci mogę popilnować dzieci czasem jak będziesz szukac roboty, mam w domu trochę zabawek to nie będą się nudzić

jak pisałam pozew o rozwód i o alimenty na dzieci i siebie podałam trochę wyższe bo wiem, że on będzie próbował się wywinąć :((((( co do kochanek pisałam wtedy do każdej i żadna nie wierzy mi tylko temu ściemniaczowi cholernemu - tylko jedna która napisała że ona jest koleżanką napisała, że może sama być świadkiem ale potwierdzić może tylko tyle, że mój okłamuje, że już dawno jest po rozwodzie i szuka nowej kobiety i nic więcej - (no ale na wszelki wypadek adres do siebie podała)

Gość gość
pokaz pozostalym smsy, jak masz je na kompie zrob skany i wyslij

niestety nie mam nic, ostatnio było sporo wydatków i co już szło posprzedawałam i za to żyję, niestety najgorsze rachunki, kredyty :(((( jestem z Piły - znalezienie pracy graniczy z cudem, a tutaj jestem totalnie sama :/

Już to robiłam, ale nie wiem co mój wielmożny mąż im naopowiadał bo żadna nie chce ukochanemu robić zadymy niestety wiem jak dobry w te klocki jest potrafi zamydlić oczy i usłyszysz wszystko co powinnaś a nawet przez jakiś czas zrobi wszystko żeby człowiek myślał, że się zmienił, to samo próbował zrobić mi teraz - pisał sms, próbował dzwonić lecz nie odbierałam a nawet nagle pamiętał o rocznicy ślubu, bo właśnie w środę minęło 14 lat od ślubu gdzie to z kwiatami przyjechał, lecz go nie wpuściłam no i tego dnia właśnie pozew składałam - normalnie bajka

co do rodziców, prosiłam lecz się wypieli niestety :( wychodzi na to, że ma mnie i dzieci wyzywać, poniżać do tego może zdradzać a ja mam siedzieć cicho i na wszystko się zgadzać co by mieć za co żyć co do męża prosił o przebaczenie lecz gdy usłyszał, że nie zamierzam z nim dalej tak żyć to znów były groźby i zero kasy