Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ścinanie włosów przed maturą

Polecane posty

Gość gość

Od razu zaznaczam, że nie jestem przesądna, ani nic z tych rzeczy, tylko wolę na wszelki wypadek nie ryzykować :P Wiem, że jest taki przesąd, że przed maturą nie powinno się ścinać włosów, ale teraz zastanawiam się - jak długo przed maturą?

Gość gość
u mnie po studniówce, już nie ścinali :)

Gość gość
nie wiem, miesiąc? :D

Gość gość
wakacje są prawie dziewczyno a Ty już o maturze:p nie dołuj

Gość gość
ja wiem, to dopiero w przyszłym roku, ale wolę się już teraz upewnić :D

Gość martaaaaaaa22
nie bylam na studniowce,nie maialam czerownych majtek........nie bylam w czestochowie.....scialeam sie na krotko dzien przed maturą.......i co????? zdalam na 80% :D a 5 osob ktore wypelnily te przesądy NIE ZDALO... PRZESADY TWORŻA OGRANICZENI ludzie...licz na siebie i swoje umiejtnosci a nie jakies glupie przesady.

Gość gość
No pewnie, że jak ktoś się nie przygotuje do matury, nie powtórzy sobie potrzebnego materiału, to żaden zabobon go nie uratuje, bo jednak żeby zdać, to trzeba się uczyć, nie ma innej opcji. Do Częstochowy jednak pójdę, czy gdzieś, żeby w jakimś symbolicznym miejscu się pomodlić, bo to jest coś innego, coś duchowego, a nie żaden przesąd. Po prostu nie chcę nic robić żeby nie zapeszyć, TAK NA WSZELKI WYPADEK, jak wiadomo nastawienie psychiczne też jest ważne. I mnie teraz nurtuje to jak długo przed maturą nie wolno ścinać włosów :D