Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caroline1100

Jak okreslić swoją wiarę?

Polecane posty

Gość caroline1100

Od pewnego czasu mam inne poglądy religijne niż wcześniej. Zaczęło się od antyklerykalizmu, przestałam chodzić do kościoła. Generalnie w Boga głęboko wierzę, wierzę jest jest Ktoś ponad wszystkim... Jednak po swoich przemyśleniach przestałam wierzyć w Jezusa i Maryję, uważam, że ci, którzy opisali te całe dzieje Biblii, musieli mieć niezłego dealera... Ale do rzeczy - doszłam do tego wszystkiego po głębszych przemyśleniach, bo przecież jest mnóstwo wierzeń i każdy czci jakieś innego Boga, ale wg. mnie tak naprawdę wszystkim chodzi o jednego, jedynie "historyjki" każdy ma inne. Tutaj zaznaczę, że proszę aby mnie nie "nawracać", tak samo jak ja nie chcę nikomu narzucać swoich przekonań, chciałam tylko wiedzieć jak określa się moją wiarę? Bo katolikiem raczej nie jestem, a nie interesuję się zbytnio tymi wszystkimi rodzajami wiary.

Gość gość
Mądra dziewczynka :)

Gość hmm agnostyk
może? agnostyk to ktoś taki co ma w******e czy bóg jest czy nie. może tak: agnostyk ze skłonnością do wiary w siłę wyższą

a ja chciałabym sie dowiedzieć - na jakiej podstawie doszłaś do takiech a nie innych wniosków ? bo " głębsze przemyślenia " brzmią podobnie jak " po długim ten-tegowaniu w głowie " :)

Gość gość
czyli nie umiesz logicznie myśleć bo w tamtych czasach było ponad 2tys bogów a tu wyskakuje jeszcze jeden bóg Jezus wiec co za różnica który bóg wiec dlaczego ta religia sie rozrosła zakazywała sexu była prześladowana przez rzymian i żydów byli rzucani lwom na pożarcie trzeba byc idiota by przyjąć taka religie ale przyjmowali dlaczego z powodów cudów jaki bóg oprócz Jezusa dal ludziom dar leczenia czy prorokowania wypędzania demonów słynny był ojciec pio jego cuda zostały opisane w 104 tomach