Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viktoriaa1

Jakie miejsce na wakacje z przyjaciółkami?

Polecane posty

Gość Viktoriaa1

Witam. w sierpniu moja przyjaciółka kończy 18 lat i planowałyśmy się gdzieś wybrać na wypoczynek i jednocześnie poimprezować. Myślałyśmy o jakimś nowym miejscu gdzie jeszcze żadna z nas nie była czyli na pewno nie Egipt, Hiszpania, Francja, Tunezja, Emiraty i Cypr. Zależy też nam żebyśmy były nad morzem i żeby to były wakacje marzeń. rodzice nie wyłożą mi takiej sumy na Malediwy które są moim marzeniem zastanawiałam się nad Meksykiem czy Dominikaną tylko słyszałam że tam strach wychodzić z hoteli. Był ktoś kiedyś w tych miejscach? Czy może coś innego polecacie?. Jedziemy w czwórke.

Gość August the 1st
Meksyk. Byłam sama w Playa del Carmen. Wakacje na własną rękę. Miałam tylko tydzień wolnego. Chciałam zobaczyć piramidę w Chichen Itza i widziałam :) Nie ma czego się obawiać. Cancun jest podobno bardzo dużym blokowiskiem. Polecam serdecznie Playa del Carmen. Fajne, małe kameralne miasteczko. Blisko do Xcaret, Tulum - na własną rękę nawet. Jest tam polskie biuro podróży, które bardzo mi pomogło a miałam mega kłopot na miejscu. W Meksyku jest co robić. Jest wielu turystów z USA, w Playa jest imprezowo. Kompleks hoteli 5* jest ogrodzony i nie mają tam wstępu mieszkańcy. Hotele są tam superaśne, bo byłam tam u znajomych poznanych na miejscu. Polecam Meksyk. Woda, plaża, klimat to jest to. Na Dominikanie nie byłam.

Gość August the 1st
A jak chcecie naprawdę się wyszaleć to Ibiza, Turcja (Alanya albo Marmaris). Tanio, blisko, fajni ludzie.

Gość Viktoriaa1
Właśnie słyszałam wiele dobrych opinii na temat Meksyku zastanawiałam się nad Cancun oraz nad Acapulco. Na ibizie byłam wiem było naprawde świetnie i imprezy do białego rana a co do Turcji to podobno tam jest teraz niebiezpiecznie więc wolałabym nie ryzykować. Szczególnie spodobał mi się Egipt jednak spośród tamtych kurortów zakochałam się w El Gounie, ale jak pisałam chciałyśmy spróbować czegoś nowego.

Gość August the 1st
No Egipt akurat na mnie w ogóle nie robi wrażenia. Fakt El Gouna jest niesamowita. Turcja nie jest niebezpieczna. TO co się dzieje jest w Stambule i Ankarze z dala od kurortów. Naprawdę Alania i Marmaris to super miejsca na zabawę, pięknie jest w Bodrum, Kusadasi. W Acapulco to teraz są tylko seniorzy z USA. Miasto jest nieciekawe, było modne w latach 70-80. Nawet znajoma z USA mówiła, że jest jak stary PRL ;) hotele nieciekawe. A macie może wizy do USA? Może Las Vegas? ;)

Gość gość
proponuje wyspy Lesbos

Gość Viktoriaa1
hmm. no właśnie rozmawiałyśmy o Las Vegas, Nowym Jorku itd. ale zdecydowałyśmy się że wakacje spędzimy nad morzem w cieplutkim klimacie. Co do USA właśnie jest problem z wizami ale moja ciotka mieszka w Miami ake wykluczyłyśmy to ;) Jeszcze rozmyślam nad Wyspami Kanaryjskimi i Majorce.. uff duży wybór a chce spędzić najlepsze wakacje mojego życia z przyjaciółkami bo jak do tej pory jeżdziłam tylko z rodziną więc będe miała więcej luzu. Meksyk właściwie jest narazie najlepszą opcją

Gość gość
Może Grecja?

Gość gość
Zdecydowanie Meksyk! A jeśli chodzi o bliższe miejsca to dobrze wspominam wakacje na Majorce (również z przyjaciółkami) i o dziwo fajnie spędziłyśmy moje 17te urodziny w Berlinie. Ale w Waszym przypadku postawiłabym na meskyk! Wspaniałe miejsce;)

Gość agulka752
Ja z przyjaciółkami wybieram się do Włoch za jakieś dwa tygodnie:) Udało nam się znaleźć tanie bilety lotnicze na http://lataj.pl i stwierdziłyśmy, że trzeba to wykorzystać. Nigdy wcześniej nie byłam za granicą i mam małego stresa ale na pewno będzie fajnie:) W przyszłym roku chciałabym polecieć gdzieś dalej np. do USA ale nie wiem czy to wypali.