Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młody_pan

Czy związek z kobietą starszą o siedem lat może się udać?

Polecane posty

Gość Młody_pan

Mam 23 lata, kilka miesięcy temu poznałem piękną mądrą kobietę. Bardzo dojrzałą emocjonalnie bo w wieku 30 lat ona jest i trudno jej się dziwić że mimo takiego wieku jest bardzo zaradna jak i inteligentna. Poznałem ją w bibliotece na początku doradzała mi jakie książki powinienem przeczytać. Nie trudno się domyślić że z czasem mimo upływu dni tygodni zacząłem częściej przychodzić to tej biblioteki tylko dlatego żeby ją częściej widzieć. Z czasem temat rozmowy przeniósł się na bardziej prywatne rozmowy o pracy o przyszłości o zainteresowaniach itp. Zbliżyliśmy się bardzo do siebie jej imponowało że ja mimo 23 lat jestem bardzo odpowiedzialny. Ona pierwsza wyszła z inicjatywą pocałowania mnie. Na początku wydawało mi się że to nie winne zauroczenie i nie winne zaloty z jej strony ale po pewnym czasie wylądowaliśmy w łóżku i tak od kilku miesięcy jesteśmy razem i nie wyobrażam sobie aby od niej odejść ani ona aby odeszła ode mnie jest nam razem bardzo dobrze. Tylko pytanie czy na dłuższą metę to przetrwa? Ludzie są nie do zniesienia nie potrafią się obejść od złośliwych komentarzy. Co o tym wszystkim myślicie?

Gość mnietek
a dobra w łóżku?

Gość gość
a po chorobę Ci taka stara baba???????I tak Ci nic z tego nie wyjdzie ..może poza bzzzz

Gość gość
Młody_pan,jakby ta 30 latka była jak piszesz dojarzała emocjonalnie,to na pewno nie wdała sie w romans z 23 latkiem.

Gość gość
nie, skoro ty masz 23 a on 30 to sie nie uda.ty jestes jeszcze dziecko przy niej. jakbys ty mial 40 a ona 47 to nie byloby raczej problemu ,ale uwierz mi w tym momencie to strata czasu. KORZYSTAJ z zycia chlopie0 tymasz jeszcze na to czas, a ona na pewno szuka juz partnera na MEZA.

Gość gość
Jak dla mnie wiek to tylko liczba.. Dlaczego sie przyjelo ze to facet musi byc starszy ? wiekszosc ludzi bedzie pisac ze sie nie uda.. ale jak jest wam dobrze to sie uda.. nie ma co patrzec na wiek...

Gość gość
Patrzysz na ludzi ?No to powodzenia.Ja jestem z kobietą o 10 lat starszą ode mnie ja 34 ona 44 i jest to kobieta mojego życia !Nawet nie widać różnicy wieku między nami ,a nawet gdyby ...to mam to gdzieś .Jesteśmy ze sobą już 4 lata i planujemy ślub w tym roku.Przedtem byłem w związku z równolatką -beznadzieja.Fajna i mądra kobieta ,pełna energii .Ludzie mnie nie obchodzą bo nie z ludźmi będę żyć.Także jeśli tak myślisz to jesteś beznadziejny.

Gość gość
No to was przebiję ;)ja 42 ona 52 i jest super od 7 lat :)

Gość gość
Właśnie dlaczego to facet tylko może być starszy od kobiety i jest ok ?Przestańcie wpadać w stereotypy,chodzi o szczęście i miłość .Wiek jest tu nie ważny. Ja 45 on 36 i jest super -właśnie się pobieramy choć wcale jakoś mi to nie odpowiada ,ale to cywilny .

Gość gość
Bierzecie sie za stare baby,a potem je zdradzacie.

Gość gość
Dojrzała kobieta wie czego chce.Nie tylko jej ciuchy,kosmetyki i fiu bzdziu w głowie !!!! Byłem w związku z kobietą 43 letnią 6 lat !Było super -niestety zostawiła mnie :(nie chce innej !

Gość gość
Zdrada może by wszędzie ,nie tylko w związku ze starszą kobietą .Więc nie generalizuj.

Gość Młody_pan
Ona jest bardzo mądra i chciała by wiązać ze mną przyszłość tylko nie jest pewna czy ja dam radę za razie daliśmy ponieść się miłości i nie przerywać tego co jest piękne. Ja osobiście od zawsze wolałem starsze kobiety które wiedzą czego od życia chcą. Młode kobiety 20 letnie jakoś do mnie nie przemawiają nie mają tej mądrości życiowej co moja Jola. Z nią wszystko wydaje się piękniejsze nawet spacer po cmentarzu przy niej czuje że oddycham pełną piersią czuje się kimś czuje że żyję. Jolanta ukończyła kilka lat temu studia humanistyczne i ma 5 letnią córeczkę.

Gość gość
Taaa a mnie zdradziła kobieta 8 lat starsza ode mnie ,hoć poza nią świata nie widziałaem !Jest mi źle .Nigdy nie zwiążę się z młodszą :(

Jeśli masz wątpliwości, pytasz się na forum internetowym i nie znajdujesz odpowiedzi w sobie, to nic Ci się nie uda, albo wierzysz i chcesz tego, albo rozważasz "za" i "przeciw".

Gość gość
Musisz być odpowiedzialny,i wiedzieć czego chcesz ! Niestety twoja pierwsza wypowiedź świadczy o twojej kompletnej niedojrzałości.CO LUDZIE POWIEDZĄ ?Daruj sobie dziewczynę bo jej życie zniszczysz .

Gość Barbaraxxx
ja mam 54 lata i spotykam się z 19 letnim synem sąsiadów

Gość gość
Coraz więcej takich związków jest .Nie rozumiem ,jak stara baba może być atrakcyjna dla młodego faceta .To chore :(

Gość gość
ale piszecie beznadziejnie. ON MA 23 LATA!!!! co 23latek chce od zycia? siedziec w domu ,z zonka i dziecmi - bo kobieta w wieku 30lat pewnie do tegodazy -miec meza i zaraz dziecko. 23 latek nawet pewnie pod wzgledem finanswoym nie jest w stanie duzo zaoferowac. 23latki powinno chodzic na imprezy i sie bawic, korzystac z wolnosci ! a moze ja mam tylko takiego 'pecha' ze widzec takie mlode pary co wyszlo za maz w wieku 20-paru lat,a po 1-2 latach juz im sie ''znudzilo 'wspolne zycie , koles zaraz sobie znalazl panienke na boku ,a zonka w domu spotyka sie na kawke i narzeka jakie to ma zalosnie nudne zycie. chcesz tak skonczyc???? jakbys mial choc 30lat to jeszcze z taka roznica daloby sie cos wartosciowego i TRWALEGO stworzyc.

Gość gość
Dokładnie jesteś jeszcze smarkaty i nie wiesz czego chcesz ,ja bym takiego leszcza nie chciała:)

Gość gość
23 latek to dzieciak najczęściej niestety :(

Gość gość
A ja nie rozumiem jak dla kogoś 30 letnia młoda kobieta, może być starą babą? Jak w każdym przedziale wiekowym, zdarzają się zaniedbane i wyglądające staro kobiety, ale mnóstwo jest tez pięknych i bardzo atrakcyjnych. 30 lat to taki wiek gdzie krzyżuje się szczyt możliwości seksualnych kobiety (mówi się to częściej o 40latkach, ale moim zdaniem fizyczność kobiety 40letniej niekoniecznie może odpowiadać bardzo młodym mężczyznom, a 30latki jeśli jest zadbana, jak najbardziej), jej samoświadomości w tej kwestii, z atrakcyjnym wyglądem gdzie może jeszcze się podobać mężczyznom w każdym wieku, zarówno 60latkom jak i 16latkom. Twoi szkolni koledzy nigdy nie byli zafascynowani młoda nauczycielką? Przypomnij sobie jak to było.

Gość gość
Stara baba to stara baba!My młode zawsze będziemy je bić na ciało i urodę !Seksowne ciałko to podstawa!

Gość Młody_pan
Niestety większość młodych kobiet to to albo materialistki albo nie wiedzą czego chcą od życia bardzo często bywa tak że są skrajnie nieodpowiedzialne i zmieniają partnerów co kilka miesięcy, a nawet tygodni i jak z taką młodą dwudziestolatką żyć? Jak jej w głowie jeszcze koncerty imprezy a i studia nie są dla takiej ważne liczy się tylko papier a nie to co się sobą reprezentuje. Moja Jola nigdy nie związała by się z facetem do którego nic nie czuje którego nie kocha. Za tydzień planujemy wycieczkę do Lichenia w celu poproszenia Boga o zdrowe spokojne życie dla nas i dla naszej córeczki.

Gość gość
Hmmm a ja mam 33 lata i 45 letnią partnerkę .Wiem że może to być szok.Nie ma idealnego ciała ,nie jest piękna jeśli patrzeć przez pryzmat kanonów.Jednak dla mnie jest najcudowniejsza i najpiękniejsza na świecie.Po prostu rozumiemy się i jestem z nią bardzo szczęśliwy już 6 lat

Gość gość
wez ta co pisze o 30 ze STARA BABA- tu chodzi o mentalnosc!!!! przeciez baba w wieku 30 lat CHCE MEZA I DZIECKO i oczywiscie jak najbardziej moze sie podobac mlodym i starym, moze byc atrakcyjniesza od 20 latki ALE NIE O TO CHODZI!!!! wyglad wygladem ,ale 20latki maja inne 'potrzeby/wartosci' niz 30 latki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nie ma to sensu
wez ta co pisze o 30 ze STARA BABA- tu chodzi o mentalnosc!!!! przeciez baba w wieku 30 lat CHCE MEZA I DZIECKO i oczywiscie jak najbardziej moze sie podobac mlodym i starym, moze byc atrakcyjniesza od 20 latki ALE NIE O TO CHODZI!!!! wyglad wygladem ,ale 20latki maja inne 'potrzeby/wartosci' niz 30 latki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Uważam że jesteś za smarkaty dla tej całej Joli ! Facet 23 lata to dokładnie to samo co te młode panienki .

Gość gość
Chyba jesteśie wszyscy totalnymi burakami ,bez kasy i wyglądu że lecicie na takie stare próchna !