Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem chora

Polecane posty

Gość gość

Od ponad tygodnia mam bardzo zaawansowana angine, jednak nie jestem ubezpieczona w chwili obecnej,bo nie oplacilam składki zus, a prywatnie mnie nie stać, mam w portfelu 15zl i nie wiem co robic.

Gość gość
zmierzyć ci gorączkę?

Gość gość
angine z dużymi ropnymi czopami.

Gość gość
do tego potezna biegunka - co 10 minut latam do wc

Wezwij pogotowie. Pomocy odmówić nie mogą, o resztę potem będziesz się martwić- zawsze jest np.opieka społeczna, nie ryzykuj życiem.

Gość gość
Ja pisze poważnie,podszywa dziekuje!

Gość gość
Z biegunka to byl podszyw, a tak naprawde to mam potezne gazy :-( Tak mi smierdzi w mieszkaniu, ze nikogo nie moge zaprosic.

Gość gość
Nie oplacilam zus,wiec mnie nie przyjmą,poza tym za co wykupie leki?przeciez nie będą mnie w szpitalu trzymali z angina, przepiszą leki a ja nie mam za co kupic.

Gość gość
szkoda umrzec w tak mlodym wieku

Gość gość
moze pozycz kase od kogos, sprzedaj w lombrdzie albo zastaw zloto srebro lub nawet komorke.ja mam dokladnie to samo angina od tyg, dopiero dzisisaj bylam u lekarza,stan bardzo powazny juz jest ,nie wiadomo czy antybiotyk pomoze,dalego nie ryzykuj. w UP nie mozesz sie zarejestrowac?Ja bym sprzedala cos domu albo pozyczyla.ZA srebrny pierscionek chceli mi dac kiedy ze 250 zl.nie czekaj bo sama tego nie wyleczysz wiem po sobie,musi byc antybiotyk,napisz jak dalas rade,moze rodzina pomoze,lbo ktos znajomy.

Gość gość
Nie mam zadnej biegunki, mam ropna angine, co Wam daja te głupie komentarze i podszywanie się?

Gość gość
http://www.tipy.pl/artykul_12261,jak-leczyc-angine-ropna.html masz od cholery porad w necie... ja polecam szczególnie czosnek, duze ilosci, podobno mozna tez robic jakies syropu na bazie czosnku, cebuli i miodu, co maja siłe antybiotyku, potem sie je pije co 3 godziny... niektórzy lekarze rodzinni jak człowiek powie, ze ledwo zyje to złaski przyjma nawet bez ubezpieczenia, jak raz tak zrobiłam, ale nie wszedzie są w porzadku, potem im doniosłam to ubezpieczenie

Gość gość
tylko ze z cebuli to musisz zrobic syrop zeby to było mocne, kilka cebul dajesz do naczynia szklanego, posypujesz cukrem nieco, zakwywasz czymś, dajesz do lodówki, czekasz kilka godzin.. a czosnkiem to podobno mozna wytepic nawet pasozyty, tylko wtedy się je np. 20 ząbków dziennie,

Gość gość
a czym sie dotychczas leczyłaś?

Gość gość
ja też nie mam ubezpieczenia, jak ostatnio zimą się przeziębiłam to leczyłam się czosnkiem, więc naprawdę polecam. bez antybiotyków przeszedł mi ból zatok, katar i gorączka, jadłam po prostu dużo czosnku.

Gość gość
i znajdz najtanszego lekarza prywanie,a wykupisz najwyzej sam antybiotyk i lek oslonowy,a inne rzeczy plukani,i znieczulajace zaesze mozna jakies tanie wersje,idz koniscznie i nie czekaj,moze zarejestruj sie jako bezrobotna dostaniesz ubezpieczenie,ale i tak trzeba czekac n wizyte czesto,wiec rdzeCi zastaw cos wykup,znajdz najtanszego lekarza w okolicy laryngologa-z netu poszukaj i idz,apteke z lekam i tez mozna tansza z netu znalezc i wykupisz antybiotyk tylko i lek oslonowy bo ta njawazniejsze jest,nie czekaj bo z kazdym dniem jest gorzej,Twoj stan sie pogarsza,choroba corz mozcniej dziala,i trudniej i dluzej bedziesz leczyc,tez drozej,dlatego pozycz,nawet po sasiadach przejdz,sprzedaj w lombardzie cos,zastaw i koniecznie idz!pozdrawiam i nie zalamuj sie chociaz wiem ze bezsilnosc jest straszna i doluje bardzo,mi pomogli bliscy ludzie na szczescie bo samam bym wykorkowala predzej,ale gdyby nie oni wysprzedalam bym np bizuterie i saztawila komorke lub sprzedala w lomabrdzie,komisie,ponziej sobie kupisz 2 ,trudno zdrowie najwazniejsze,kupisz kare telefoniczna czy cos,smsy z brami mozesz pisac,.mam dokladnie to samo -angina od tygodnia,straszny bol wiec wiem co przechodzisz,dostalam antybiotyk ale i tak nie wiem czy pomoze bo juz jest zaawansowany mocno stan.Trzymaj sie i idz koniecznie!I daj znac jak dajesz rade.Powodzenia:)

Gość gość
No wlasnie jadlam czosnek i cebule, ale już mi się skonczyl a zostało mi 15zl i nie wiem co kupic.Jesli chodzi o szpital czy lekarza, można sprobowac ale jak już pisałam za co leki kupie, nie mam od kogo pozyczyc,zloto już sprzedałam by oplcic mieszkanie,bo brakowało.Kupie za te ostatnie 15zl czosnku cebuli miodu i może cos do jedzenia.Nigdy takiej sytuacji nie miałam, ale obecnie z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej.

Gość gość
i jeszcze wdychaj nosem zapach tego czosnku, mi pomoglo, choc leczenie troche trwa, u mnie chyba z tydzien.

Gość gość
a płukałas gardło solą? to jest praktycznie za darmo, mój tata raz sobie wyleczył zapalenie gardła w jeden dzien płuczac co pół godziny.. moze tego czosnku jadłas za mało

Gość gość
sa tez jakies pozyczki drobne przez internet viasms sie to nazywa, trzeba im przelac 1 grosz przedtem z konta w celu potw. danych

Gość gość
Prowadzilam maly sklep, ale musiałam zawiesić,nie oplacalo się,oplaty tak duże ze nic nie zostawalo na zycie,dlatego zawiesiłam.Ze wzgledow chorobowych trudno mi znaleźć prace i teraz ta cholerna angina.

Gość gość
Zaraz pojde poprobowac płukanek woda +sol, tylko, ze za każdym razem konczy to się wymiotami:(Czy tylko ja przechodzę taki kryzys?Az uwierzyć trudno, ze mam tak trudna sytuacje, żeby nawet na lekarza nie było mnie stać i jedzenie również.Pracowalam ciężko mimo choroby,od rana do wieczora,ale opłaty wszystko pozeraly.

Gość gość
moze dajesz za duze stezenie soli? nie trzeba płukac długo, wystarczy pare razy zagulgac, wypluc, nabrac ponownie, i za jakis czas powtórzyc, sa tez inne srodku do płukania niz sól np. w aptekach, bo niektórzy faktycznie na sół sa wrazliwi, szałwia tez mozna płukac jest antyzapalna, sokiem z buraków

Gość gość
w polsce prawie kazdy ma kryzys, ja nieraz przez miesiac cały czas na apapie, ząb bolał, ale nie miałam na dentyste

Gość gość
Ile soli na szklane wody?na leki mnie nie stać, jutro ide do pracy dorywczej, ale bardzo zle się czuje,chce chociaż trochę sobie ulzyc w bolu,bo boli jak bym żyletki lykala.

Gość gość
Zrobilam plukanke woda z sola,jak przestanie padac pojde po czosnek cebule i miod.Nie dość ze chora jestem i zle się czuje to jeszcze ta sytuacja trudna.Gdybym tylko miała możliwość to bym wyjechala z PL.

Gość gość
To się nazywa polska rzeczywistość🖐️dlatego nigdy nie wroce do tego pseudo kraju🖐️

Gość gość
sluchaj ja tez mialam wymioty po proszkach przeciwbolowych,w gardle czulam igly i lekarz powiedzial ,ze sama bym tego w zyciu nie wyleczyla domowymi sposobami,moze masz juz tam rope trzeba ja odsaczyc i podac antybiotyk,czosnek tego nie zalatwi,musisz miec jakiego znajomego badz z rodziny kogos kto pomoze,a jak nie to wez jakies lepsze rzeczy czy ciuchy z domu i odsprzedaj za pol darmo w ciucholandach albo na bazarku,nawet handlarzom,moze sie zlituja i odkupia,jak powiesz jaka masz powazna sutuacje,sa pozyczki tez w necie,wysylasz grosz na potwierdzenie danych,ktos tu juz pisal wczesniej nazwe skorzystaj,bo jak masz juz rope w gardle albo stan okolo ropny,to naprawde czosnek nie pomoze,trzeba przebic to igla i odsaczyc.Takze nie ryzykuj ja tez mam angine od tygodnia,wy niotowalam caly tydzien,dzisiaj nawet krew w slinie i poszlam,to est straszny bol,mozna sie przekrecicc te igly i wogole,ale mowie Ci skombinuj jkos ta kase bo domowe sposoby moga nie pomoc.Sproboj ale naprawde to moze byc za malo.

Gość letniwiatr756235
przy anginie ból gardła łagodziły mi płukanki z szałwii, ale bez antybiotyku czarno to widzę