Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalalalaalaaaaaaaaaaaaaaaal

siostra i szwagier= bałagan

Polecane posty

mieszkam w 2pokojowym domku, jeden pokoj zajmuje ja a drugi siostra szwagier i ich dziecko mamy wspolna kuchnie lazienke korytarz.problem polega na tym, ze oni sa strasznymi balaganiarzami nie zmywaja po sobie nie zamiataja(co dopiero mowic o myciu podlogi) kuchenka gazowa zawsze jest brudna, stol w okr****ch porozlewane naczynia na stole, w lazience balagan, w korytarzu ciagle piach bo nie trzepia butow. U siebie w pokoju sterta ciuchow, brud, kurz itp. Ja nie lubie balaganu u siebie mam posprzatane, a w pozostalych pomieszczeniach co z tego ze posprzatam (zmyje naczynia, pozamiatam, umyje kuchenke) jak na drugi dzien lub tego samego dnia wieczorem jest to samo. Im to nie przeszkadza, mowia ze jak mi cos nie pasuje to mam posprzatac lub sie wyprowadzic. Jak na nich wplynac zeby zaczeli dbac o porzadek? nie przeszadza im nawet to ze mala malutkie dziecko...

ktos doradzi

Gość gość
Kto jest właścicielem domu? Bo jesli ich to mają prawo robić co chcą, ale jeśli to jest dom Twój i siostry to już powinni jakoś się dostosować. Ja na Twoim miejscu wzięłabym ich na przetrzymanie. Niczego bym nie zmywała, nie prała ani nic. Jak im się skończą czyste naczynia, to się wezmą do roboty. A tak to skoro Ty im sprzątasz, to po co mają się wysilać

Gość gość
ten domek to kurna chata czy psia buda:D

nikt z nas nie jest wlascicielem

ciezko jest nie zmywac bo jak tak lezy stertka to sie zasmiardnie i cuchnie cala kuchnia... i tak pochowalam naczynia i zostawilam 3 talerze 3 salaterki i kubki po jednym dla nich i 2 moje ktore i tak jak sobie umyje to pija z mojego i mi brudza i znow musze myc :/ nie wiem co robic WSTYD PRZYPROWADZIC DO DOMU CHLOPAKA I ZNAJOMYCH. JAK MYSLICIE CO MYSLI MOJ CHLOPAK JAK TO WIDZI??

Gość gość
oni ci to robia specjalnie, zebys sie wyprowadzila, bo chca miec drugi pokoj dla dziecka, takze albo to przetrzymasz albo sie wyprowadzisz, na kogo jest umowa wynajmu domu? na ciebie, jezeli tak to w*******l ich, jak nie to sie wyprowadz I kompletnie zerwij kontakt, bo oni robia to po to, zebys sie sama wyprowadzila...

Gość gość
Skoro używają Twoich czystych naczyń, to trzymaj je w swoim pokoju gdzieś schowane, a oni niech jedzą z podłogi

W tej sytuacji nie ruszyłabym nic! Niech siedzą w tym bajzlu.Tobie będzie łatwiej przetrwać ponieważ jesteś sama,natomiast siostra ma męża i dziecko.Zobaczysz że jej facet nie wytrzyma tego burdelu i siostrunia zacznie sprzątać! .Kupłabym sobie kubek,szklankę, sztućce i umyla dla siebie, a potem zabrała do swojego pokoju!

ich dzieciatko juz je z podlogi/

Gość gość
zglos ich do socjalu za trzymanie malego dziecka w takich brudnych warunkach, jak przyjdzie ktos z opieki spolecznej I zobaczy w jakim stanie trzymaja dziecko to zaczna sprzatac, bo moga im je odebrac...

Gość babka z piasku
MASAKRA! :O Też nie lubię syfu. Jeśli się nie dogadacie to wojna niestety pozostaje, może po stosownej lekcji zaczną myśleć. Nie myją po sobie? Myję swoje i tylko swoje naczynia i trzymam w pokoju, ich nie ruszam. Zrobi się brzydko pachnąca hołda w zlewie? Nic prostszego zanoszę ją do ich pokoju. :D Brudna łazienka, zbieram brud i wsadzam im w te brudne talerze i kubki :D Okruchy wszędzie? Biorę miotłę i wmiatam do ich pokoju :D Wredne wiem... ale może to ich czegoś nauczy.

Gość gość
2 pokojowy dom? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić

Mam wątpliwości co do zamieszkania w domku który posiada tylko 2 pokoje.Coś kwasisz! Wymyśl coś sensownego bo zaczynasz gubić się w wypowiedziach.Jak dla mnie to PODSZYW dlatego nie będę więcej komentowac, to się mija z celem😠