Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

program antywirusowy

Polecane posty

Gość gość

Jaki dobry program antywirusowy polecilibyscie bo jestem nowociuszem w tej branzy.

mam windows 7, żadnego programu antyvirusowego, firewall i mam się z tym dobrze. Nie jest mi do do niczego potrzebne.

Gość babka z piasku
A ja się zastanawiam też nad tym. Czy windows 8 musi mieć jakiś antywirus ?

Gość gość
Tylko systemy unixowe nie muszą posiadać obciążaczy w postaci programów antywirusowych. :)

Gość gość
ja bym się bała pracować na komputerze bez antywirusa, mam tyle ważnych danych, często robię przelewy i to zbyt duże ryzyko żeby sobie tak po prostu odinstalować antywirusa, niedawno kupilam g data, bardzo dobrze wypadający w najnowszych rankingach skuteczności i mogę polecić, mam win7

Gość Gentleman80
Jak ktoś pisze, że ma Windowsa i nie posiada antywirusa to gratuluję. A tak na poważnie to najlepiej sobie potestować różne programy antywirusowe i zobaczyć który najbardziej odpowiada. Z doświadczenia wiem, że z darmowych ciężko coś znaleźć, każdy ma jakieś wady. Może AVG jest stosunkowo dobry, ale kiedyś miałem problem z komputerem i nie znalazł kilka ważnych wirusów. Z płatnych dobry będzie na pewno Eset. Pandy nie polecam, jak również Kasperskiego - bardzo obciąża komputer i Mcafee - w ogóle jakiś dziwny. Większość płatnych ma miesiąc testowej wersji za darmo. Warto jeszcze sprawdzić FileMedic Antivirus, który jest komercyjnym programem antywirusowym, ale licencja jest dość tania - tu jest do pobrania wersja testowa - http://www.nazwa.pl/antywirus/ Program antywirusowy to podstawa, najważniejsze: aktualny program antywirusowy, czyli taki który ma uaktualnioną bazę wirusów. Znam ludzie, którzy myśleli, że mając zainstalowanego antywirusa wszystko jest w porządku. Zapomnieli jednak, że skończyła im się subskrypcja lub wersja darmowa i nie wiedzili, że baza wirusów nie jest uaktualniania, a tym samym program nie poradzi sobie z usunięciem nowych wirusów.

Gość gość
Co myślicie o G Data 2014? Słyszałam, że w testach na różnych portalach nie ma sobie równych. Zastanawiam się nad jego zakupem ale chciałabym poznać wasze zdanie.