Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podobno na początku ciąży płód jest chroniony, a więc ...

Polecane posty

Gość gość

kiedy kończy się ta ochrona naturalna? Chodzi mi o to palenie i picie we w zesnej ciąży kiedy jeszcze nie wiemy. W którym momenci te złe składniki zaczynają przenikać do łożyska i do płodu?

Gość rozumiem, że mieszkasz
łożysko wytwarza się dopiero w 12 tyg. ciąży, przez pierwsze tygodnie płód faktycznie jest chroniony, ale lepiej nie ryzykowac, choc nie ma co popadac w paranoje i np. w ogole nie spożywać alkoholu w okresie kiedy potencjalnie moze zajśc się w ciążę

Gość gość
no właśnie wtedy kiedy funkcję przejmuje łożysko a w pełni wykształcone jest po 12 tc.

Gość gość
wtedy kiedy mózg zaczyna sie wykształcać i wszelkie organy z połączeniami nerwowymi włącznie a więc średnio serduszko zaczyna bić w 5 tygodniu, wiec masz odpowiedź chcecie znaleźć sobie wymówkę czy co? pijcie, na zdrowie

do pani wyżej- a kto tu napisał, że w ciąży można pic do woli???? ja jestem akurat przeciwniczką nawet najmniejszej lampki alkoholu w ciąży, ale nie zamierzam stosowac całkiowitej abstynencji co miesiąc, bo a nóż doszło do zapłodnienia, a nie pije równiez niewiadom jakich ilości, więc sie zastanów, co piszesz

Gość gość
Każdy robi jak uważa ale chciałabym zauważyć że jeśli chodzi o zalecenia dla planujących ciążę to lekarze zalecają aby kobieta wtedy zachowywała się tak jakby już była w ciązy. Ale jak pisałam każdy ma swój rozum.

a ja mam zalecenia od lekarza takie, żeby żyć normalnie i nie dać się zwariować, więc jak widzisz- co lekarz, to inna opinia

ludzie przeciez sa kobiety które starają się o dziecko 2, 3 miesiące, rok.. i co przez cały ten czas mają ciągle liczyc stresowac się czy mogą wypiś lampke wina czy nie ja czytałam kiedyś ze ta ochrona trwa do momentu kiedy powinna przyjśc @

Gość gość
Do momentu kiedy powinna przyjsc miesiaczka bo jak nie przyjdzie to wiadomoze kobieta dowiaduje sie o ciazy wiec powinna juz odstawic co zakazane. Stad to wytlumaczenie. Ale troche bez sensu. Wlasnie wydaje mi sie ze dopoki nie zacznie dzialac lozysko. Tak na logike. Przez pepowine z lozyska przenikaja do dziecka skladniki ktore spozywa matka. No a wczesniej dziecko czerpie z organizmu wiec chyba tez? Nie rozumiem tego.