Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złodzieje!!!

dostałąm dzis podwyżkę za śmieci- 57 zł. a Wy?

Polecane posty

Gość gość
nie za grosze tylko za 15 zł:)

Gość gość
cholara,a nie możesz tego tampaksa spuścic w kiblu?:D nie jest wiekszy od przecietnego klocka:D

Gość nastrurcja 123
acha, i tych pojemników się nie myje!!! nie trzeba przy segregowaniu myc, chyba ze tylko tyle, żeby w domu nie smierdziało, ja wlewam często naparstek wody, płucze i tyle

musisz rozebrać na części pierwsze .plastik do plastiku a włoski do odpadów pozostałych .Ewentualnie zadzwoń do producenta szczotki i zapytaj z czego włoski zrobili (nie umiem wstawiać buziek

Gość gość
Ja za mieszkanie 70m i trzy osoby 52zł k***a

Gość gość
ale marudzicie ;) więzy rodzinne będzią silniejsze przy segregacji :D tak to jedna osoba wywala śmieci, tu z tymi 6 workami trzeba będzie cala rodzina bo jeden ludz nie podoła ich sam wynieść hehe

Gość gość
Ja dostałam za smieci nie segregowane 27 zł od osoby a segregowane 19 zł w Warszawie

Gość gość
nawet nie komentuje tej durnej ustawy bo samo mięso poleci. Podpasek to chyba będę musiała używać takich jak moja babcia czyli materiałowych a potem do prania hahah. Z tego kraju czas wyjeżdżać.

znalezione w internecie ~Trojan, 11-06-2013 16:55 Walić na Kupę Miastu Kupując wyroby recykling owe płacimy za nie więc są moją własnością i są towarem który mogę odsprzedać po kwocie umownej. Tak więc ze śmieciami nie mam obowiązku oddawać moje mienie dobrowolnie bo decyzja RM Kraków narusza moje ("śmieci") czyli dobra osobiste. Tak, więc o własnych dobrach decydować mogę osobiście komu tę darowiznę przekażę w formie (posegregowanych "śmieci" lub nieposegregowanych "śmieci"). Jako taka złozona w MPO Kraków "Deklaracja" nie jest Umową w rozumieniu prawa Hadlowego. A Umowy cywilno-prawnej nikt z Urzędem Miejskim Krakowa lub Odbiorcą Śmieci nie podpisze więc niema tu skutku prawnego a namawianie do podpisania niekorzystnej umowy Stron nikt obywatela nie zmusi nawet siłą wbrew POlskiemu Prawu. PO Czosnku, myslę lepiej że każdy przedsiębiorca i obywatel ma prawo do "demokratycznej" wolności oraz wyboru - komu przekaże odpady posegregowane w darowiźnie bez podatku od darowizny i odpady nieposegregowane w korzystnej kwocie dla Stron w zawartej pomiędzy stronami Umowy o odbiór nieczystości stałych bez pośredników UMK!!!! co do kontenerów każdy może je nabyć w hipermarkecie w rozsądnej cenie bez formy użyczenia chyba że nabywca Usługi życzy sobie... Kopiuj i wklej dalej!!! Bo nie damy się doić bo nie jesteśmy już owce ani barany lecz "Homo Sapiens - Erectus, Cogitans" w XXI wieku

no teraz rozumiem tu chodzi o zwiększenie przyrostu naturalnego .Nas jest np.4-oro a worów 6 no to dwójkę trzeba do klepać ,żeby było po jednym na worek

Gość gość
Mieszkam na wsi, miałam za 130PLN na 3 m-ce raz w tygodniu wywóz, teraz na 4 osoby przy segregacji wychodzi 120 PLN, ale wywóz co 2 tygodnie i do tego nic nie można wrzucić, bez segregacji 180!!!! Kto na tym zarabia??? Rachunek jest jasny.

Gość gość
Ekh wiesz nie mogę :D Znajoma głupia koza tak wwalała tampony i o zgrozo podpaski do kibla :D Mma mówić o konsekwencjach tych czynów?

Gość Szlag mnie trafi.
Mam 3 dzieci, obecnie szukam pracy. Zrezygnowałam z telefonu, telewizji, aby zmniejszyć rachunki, bo nie wiem jak szybko pracę znajdę. Za śmieci dotychczas płaciłam 100 na kwartał, a teraz tyle mam płacić za miesiąc. Załamka po prostu.

Gość gość
nie:D,nie musisz:D

Gość gość
:D Jest mały problem, nie znam producenta tych szczotek :D Ale jutro z samego rana zadzwonię do UM i mam nadzieję , że się dowiem :D Nobo jeśli będę musiała te włoski wyrywać to chyba krzywdę komuś zrobię :D

Gość gość
weź już to wywal a nie czekaj na 1 lipca cos czuje że ludzie teraz zamiast skarżyć na mandaty drogowe będą dostawać mandaty za nieposegregowane śmieci,....tak u nas w Urzędzie miasta straszą że kara to od 500 do 1500zł :D

Gość gość
To absolutnie nie powinno się nazywać Śmieciowa rewolucja Raczej Jak po raz kolejny wych,u.j.ać polaków na kasę

Nie dzwoń .zawieź szczotkę do urzędu i niech ci na piśmie da odpowiedź .Bo przez telefon to sobie nie pomaca , powie ,że możesz do plastiku a jak się okaże ,że jednak nie można do plastiku to się wyłga ,żeś nie dzwoniła tylko samowolnie zadecydowałaś .Lec po poświadczenie urzędowe.

Gość gość
Obawiam się że gak trzeba będzie zrobić :D A co z kociowymi skarbami znaczy odchodami??? Też mam zanieść do Urzędu??? Trochę znaczy trochę bardzo to śmierdzi :D

wyjść masz kilka .Wynieść do pojemników na odchody zwierzaków , nawet torebki wiszą przy takich gratis , spłukać w prywatnej toalecie domowej , wykopać na podwórku zamiast piaskownicy szambo do spółki i w porozumieniu z innymi posiadaczami czworonogów i zrobić zrzutę na wywóz tegoż szamba raz na 3 m-ce 56 zł

Gość gość
u nas w kamienicy samekotyplus jeden psiak :D Nie no do kibla nie będę wywalać Niby gdzie mam wykopać toaletę w betonie??? :D pojemnika na odchody nie mamy

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Powiem wam że to dobra myśl żeby z każdą wątpliwością lecieć do urzędu. Szybko by im się odechciało rewolucji. Tylko że to by musiało dużo ludzi się włączyć.

Gość gość
urząd nic nie zrobi niestety, to jest ustawa, tam trzeba od razu do rządu jakiś wniosek wnieść a nie do urzędu :)

No to skarga na spółdzielnię , maja obowiązek postawić ,żebyśmy my posiadacze opodatkowanych i nie czworonogów mogli po pupilu niespodzianki ładnie sprzątnąć .Cóż znaczy skuć kawałek betonu dla bardziej wzniosłej idei .Tu idzie o twój wewnętrzny spokój ducha , spokój urzędników i czyste powietrze .Czy to wszystko nie jest warte odrobiny wysiłku .I pomyśl o innych .Jak sie pójdziesz zapytać o to gdzie kupę wywalić na kupę to dołożą jeszcze jeden worek na broń biologiczną

Gość gość
a ja zjadam codziennie koszyk truskawek , a te szypułki to gdzie mam wrzucać, a skórki z bananów

Z powrotem do sklepu i niech ci oddadzą kasę za niewykorzystany materiał .Klient płaci klient wymaga , niech sprowadzaja takie gdzie wszystko bedzie jadalne a nie takie buble z którymi niewiadomo co potem zrobić .Ewentualnie jak masz kogoś kogo nie lubisz to zapałaj nagle silnym poczuciem przynalezności i checią pojednania bierz koszyk z jedzeniem ze sobą a smieci nie będa już twoim problemem

Gość gość
Kobito ja dla jaj pisze bo segregowac nie bede a ty tak powaznie odpisujesz :D wrzuc na luz :D Autentycznie korci mnie jezdzic do UM z kazda p*****lka typu odpaski szypulki szczotki gabki skarpety itd :D Uruchomicie wyobraznie niech tylko dziennie przyjdzie do Um 100 osob i kazda zada pytannie o takie rzeczy :D odechcialoby im sie blyskawicznie :D

Gość gość
a co ze śmieciami tzw. miejskimi, tymi wszystkimi koszami na przystankach?