Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złodzieje!!!

dostałąm dzis podwyżkę za śmieci- 57 zł. a Wy?

Polecane posty

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Ja właśnie sprawdziłam po 6,15zł miałam od os do tej pory

Gość gość
Gadałam z tym dziadziusiem. On mówił że w domu mieszka no ale mimo wszystko. Tak strasznie płakał dwoje dzieci mu nie pracuje, inni na umowy-zlecenia dzieci małe, leki i gaz drogie strasznie. Serce mi się kroiło. A jakby segregowali to by zapłacili 150. Gdzie sens i logika?

Gość złodzieje!!!
ja napisze tak koło 16 ile miałam od osoby, jak sprawdzę...ale 19 zł to strasznie dużo, widze że wiele osób płaci ok. 12 zł...

Gość złodzieje!!!
czyli gdyby segregowali to 150 a jak nie segregują to 180...nie duża różnica w zasadzie, ja bym wolała nie segregować i dopłacić w tej syt. 30 zl niż się j***ć z tym segregowaniem:O

Gość gość
Ano. I myj te pojemniki słoiki, naklejki zdzieraj koszmar totalny. Ja bedę płacić 24 zl, tyle że zarabiam najniższą krajową mąż też a samego czynszu mamy 500 zl Jak tu żyć w tej chorej PL???. utwierdzam się w przekonaniu, że najwyższy czas spadać z tego chorego kraju.

Gość gość
nie wierzę w takie cuda,że na kilkunastoblokowym osiedlu wszyscy będą grzecznie segregowali śmieci,ludzie będą po nocach śmieci wyrzucać:D

Gość złodzieje!!!
tez zaczynam myśleć o wyjeżdzie...tutaj nie da się żyć.... ale jestem zła, wrrr :O

Gość złodzieje!!!
pewnie ze nie! ja mieszkam w takiej dzielnicy gdzie jest pełno meneli, pijusów... i co, oni będą segregować?:D

Gość gość
Albo będą wywozić na wysypiska, bądź do lasu. Taki co zarabia miesięcznie 4 koła ma w d...... bo go to nie zaboli. Ale osoby starsze, samotne żyjące z jednej renciny bądź emerytury? Ile razy jest tak, że nie płacą czynszu, nie kupują leków?? Zgroza ogarnia dokąd ten świat zmierza.

Gość złodzieje!!!
ciekawe jak to będzie, bo wydaje mi się ze wiele osób nie będzie stać na tę podwyżkę...w Polsce większość śmiem twierdzic żyje od 1 do 1 i nagle jak dowalą 6 dych więcej to jest problem...ciekawe jak to będzie, czy będą się buntować...

Gość gość
Ja w centrum i codziennie bladym świtem łażą te ochlapusy i puszki i butelki zbierają. na szczęście za parę tygodni będzie brama na kod i się skończy rumakowanie, szczanie po klatce, podwórku i żyganie. tak, będą butelki chyba tylko :D

Gość gość
tak sie zastanawiam....skoro te wszystkie butelki ,słoiczki trzeba bedzie myć i zdzierać naklejki to bedzie dodatkowe zuzycie wody a i tak płacę w tej chwili za kubik ciepłej wody prawie 40 zł!...no w*******m sie !

Gość złodzieje!!!
dlatego ja nie będę segregować bo to jest strasznie dużo roboty i czasu. oczywiście ze wydasz więcej kasy- na wodę, na worki na smieci itd., bez przesady

Gość gość
Toteż właśnie Mycie słoików np musztarda, majonez przecież one maja papierowe etykietki. I co??? Opłaty za wodę za gaz, prąd. Skórka za wyprawkę. Ma ktoś rację jak to pisze, bo w skli roku te opłaty wzrosną. Co za barany to wymyśliły?????

Gość gość
A gdzie mam wyrzucić kociowe skarby??? Żwirek, worek plastikowy??? A za przeproszeniem zasraną pieluchę dziecka???? Też mam ją myć???? pampersa jednorazowego???? :D

Gość złodzieje!!!
ale będzie zamieszanie:D

Gość gość
właśnie bardzo pożałowałam,że zadeklarowałam segregowanie smieci:Oale z drugiej strony kto sprawdzi,czy ja te śmieci faktycznie segreguję???? mówie tu o osiedlowym śmietniku?

Gość złodzieje!!!
nie da się tego sprawdzić! tzn. w domkach jednorodzinnych to wiadomo bo rodzina ma swój kubeł i się wyda czy segregowane czy nie, ale jak się mieszka w bloku? ja mam na podwórku jeden kontener dla kilku bloków! kto to sprawdzi?

Gość gość
nie znasz mentalnosci Polakow ? podpieprzy Cię, ba bedzie zagladal czy faktycznie segregujesz bo wiecej placi od ciebie

Gość gość
czyli jedna wielka ściema to będzie:D

Gość gość
Nie bój nic szpicle są wszędzie. :D Zawsze możesz po cichu w nocy na bosaka schodzić albo w miękkich filcowych papuciach. Chyba , że stare dewoty jakie są na każdym osiedlu ustawiąstraż sąsiedzkąi będa mieć conocne warty :D

Gość gość
heheh...no i tak to właśnie będzie wygladało:D

Gość złodzieje!!!
ale jak mnie podpieprzy? ja mi udowodni? nawet gdyby mnie przyłapał ze wyrzucam wszystko razem to ja się wszystkiego wyprę:P a tak serio to boli mnie te 57 zł:(

Gość gość
albo w ramach "straży sąsiedzkiej" przed każdym śmietnikiem bedzie stała odpowiednia "komisja" :D

Gość gość
ciotka ma przerąbane. W domu jest ich 12 osób! stawka 15zł za niesegregowane!!!!

Gość gość
Ja mieszkam w kamienicy i mam u siebie dwa takie cuda :D Jedna mieszka przez ścianę ale okna ma od innej strony. Ale druga ma okno na podwórko i jaja są straszne. Ostatnio wydarła mi z rąk reklamówkę z kociowymi skarbami i zaczęła się drzeć że mam to posegregować :D czaicie? Pytam jak mam przebierać żwirek zakupkowany do jednego woreczka zasusiany do drugiego a te resztki czystego jeszcze do innnego??? Nie odpowiedziała mi nic cisnęła workiem o ziemię. Aż żałowałam że nie ma tam brudnych pieluch :D Zresztą aromaty ze żwirku niczego sobie :D

Gość gość
Mieszkam w domku,nie zgodziłam się na segregację wolę więcej zapłacić .

Gość gość
Dam sobie ręce uciąć że ten babsztyl będzie sprawdzał. Zresztą ona jest lepsza niż święta inkwizycja zawsze wszystko wie najlepiej plotkara straszna. Potrafiła zadzwonić do mojego męża że koleżanka u mnie siedzi i cholera wie co z Nią robię a on zarabia. Zabijcie mnie nie wiem skąd wiedziała gdzie pracuje :D urocze prawda?

Gość gość
u nas 13 za segregowanie i 18 za niesegregowane

Gość gość
15 01...nie piszesz tego chyba powaznie?:D