Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy noworodka smaruje się kremem z filtrem?

Polecane posty

Gość gość

Już sama nie wiem, mama mówi, że się smaruje, znajome jedna, że tak, druga - nie.

Gość gość
nie, chyba że do egiptu lecisz.

Gość gość
nas nasze matki nie smarowaly i zyjemy

Gość gość
Nie, w tym roku wakacji nie planujemy :). Dzięki :)

Gość gość
nasze matki nie smarowały bo nie było takiej dziury ozonowej jak teraz wiec zagrożenie było mniejsze a po drugie świadomość szkodliwości słońca była kiedyś niska. a po trzecie my żyjemy ale na pewno ktoś złapał raka skóry i już nie żyje. Moze ten krem by go uchronił. nie generalizuj kobieto. ja smaruję, krem nivea jest po pierwszym m-cu.

Oj , nasze matki nie miały pralek i prały nad jeziorem..... Lepiej skupić się nad tym co jest teraz ! Słońce jest cholernie niebezpiecznie dla dzieci i osób starszych.Lepiej posmarować niż potem pluć sobie w brodę.

Gość noworodka chroni sie od slonca
!!!!A nie filtrem smaruje.

Gość gość
Ale czy wolno? Czy nie zaszkodzi to nowordkowi?

Gość gość
tylko niektóre filtry nadają się dla noworodków! a najlepiej po prostu unikać słońca z takim maluszkiem.

Gość gość
Dla dzieci kilkumiesięcznych i starszych do tej pory używałam kremu dla dzieci i niemowląt ochronnego na słońce SPF 50 marki Dax Cosmetics (ok. 16zł za 75ml, fajnie się rozsmarowuje, nie powodował mojemu dziecku alergii i przede wszystkim bardzo dobrze chronił - nie zdarzyły nam się nigdy poparzenia, minus - przeznaczony dla dzieci od 6 miesięcy i chyba ma parabeny w składzie) oraz Nivea Baby krem ochronny na słońce SPF 30 (ok. 31zł za 75ml, dla dzieci od 3 miesiąca życia, również dobrze chroni - sprawdził się nawet w alpejskim słońcu, jednak zdecydowanie gorzej się rozsmarowuje i zostawia białą powłokę).

Gość gość
smaruje się tylko trzeba odpowiednio wybrać filtr, najlepsze są filtry mineralne. np Bioderma Photoderm Mineral SPF 50+/UVA 22 (od 1. miesiąca życia, w 100% filtry mineralne, bez parabenów) - 66 zł za 100 ml Mustela krem mineralny SPF 50+ - (filtry mineralne, bezzapachowy, bez barwników, bez parabenów, hypoalergiczny) - 70 zł za 50 ml Mustela krem ochronny SPF 50+ - (filtry mineralne, bezzapachowy, bez barwników, hypoalergiczny) - 77 zł za 75 ml

Gość gość
większość tych tanich filtrów, to syf odbijający promienie, a nie chroni! dobre są np. bioderma, vichy, hipp

Gość gość
Pharmaceris wypuscil serie kremy z filtrem 50 od urodzenia :) posmarowalam 2 razy i wiecej nie smaruje-nie ma sensu bo na sloncu jest z 2-3 minuty jak mam go na rekach i cos mu pokazuje (ma 5 mcy) jak dla mnie nie ma sensu bo naprawde unikamy ale jesli jest tak ze pada slonce np jak jedziecie samochodem to posmaruj :)

Gość gość
specjalny krem dla niemowląt z filtrem jak najbardziej :) a dziecka całkowicie przed słoncem się nie chroni, bo potrzebne jest dla prostych kości :)

Gość gość
najlepiej smalcem posmaruj z swiezo zabitej swini