Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Senka777

5 WAŻNYCH PYTAŃ O BAGAŻU PODRĘCZNYM W SAMOLOCIE proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość Senka777

Witam serdecznie,[u]bardzo prosiłabym o pomoc osoby doświadczone które wiedzą iż na 100% mają rację[/u], jestem zupełnie niedoświadczona w kwestiach regulaminu w samolotach i ogólnie podróżowania samolotami, leciałam raz do Szwecji i za bardzo niedługo lecę po raz drugi. Mam bardzo ważne dla mnie pytania, a jak widzę nie można napisać bezpośrednio do linii lotniczych a jak tak to każą sobie czekać do 30 dni a ja za 10 dni wylatuję, najprawdopodobniej wizzair. [u]Od razu mówię że będę mieć tylko bagaż podręczny.[/u] Moje pytania są dość nietypowe. [b]1:[/b] Czytałam ten chory regulamin na wizzair i 'płyny' można mieć w buteleczkach do 100 ml i zacytuję "Wszystkie pojemniki z płynami nieprzekraczające limitu 100 ml pojemności powinny swobodnie mieścić się w przezroczystej, zamykanej torbie plastikowej o pojemności 1 l i wymiarach 20 cm x 20 cm. " [b]Czy do płynów oni zaliczą również szampon do włosów, balsam do ciała, odżywkę do włosów, olejek?[/b] [b]2:[/b] [b]Jeżeli te wszystkie rzeczy o których napisałam powyżej [odżywki,szampony itp.] zaliczają się według nich do płynów to mogę do bagażu podręcznego włożyć tylko jedną taką torbę plastikową 1 l czy mogę mieć ich np 3?[/b] Ponieważ bardzo zależy mi na tym by zabrać ze sobą do Szwecji w bagażu podręcznym kosmetyki typu właśnie szampon do włosów, balsam do ciała, odżywkę do włosów, olejek itp. i razem te wszystkie kosmetyki miałyby z pewnością conajmniej LITR. I nie wiem czy 'swobodnie' mieściłyby się w tej torbie plastikowej... [b]3 moje pytanie jest dość niecodzienne, otóż mam ubrania typu kamizelka na której są ozdobne łańcuszki a nawet grubsze łańcuchy plus metalowe ćwieki, no i teraz pytanie czy mogę coś takiego przewozić w bagażu podręcznym?[/b] Muszę to wiedzieć, aby nie było okropnej sytuacji typu sprawdzą ten bagaż bo coś zapiszczy i nie pozwolą mi tej kamizelki wziąść ze sobą w bagażu podręcznym na samolot z jakiegoś absurdalnego powodu typu 'mogę łańcuchem zadusić kogoś na samolocie'. [b]Jeżeli nie mogę takiego ciucha przewozić w bagażu podręcznym to czy mogę mieć go na sobie i wpuszczą mnie z tym ubraniem do samolotu?[/b] [b]4 pytanie:[/b] cytuję tu ze strony wizzair: "Torbę plastikową należy oddzielnie przedstawić do kontroli bezpieczeństwa." Czy to oznacza że muszę na odprawie wyłożyć ją na tą ruchomą taśmę? A jeśli tego nie zrobię i zostawię ją w plecaku, czy to czymś grozi - np konfiskatą? [b]5 ostatnie pytanie:[/b] jeśli coś skonfiskują to co z tym robią, można to potem odebrać np przy powrocie? Przecież chyba nie mogą sobie od tak przywłaszczyć wartościowej rzeczy kogoś innego... Tyle moich pytań i bardzo dziękuję serdecznie z góry pomocnikom. [b]Osoba która odpowie niech napisze także czy odpowiedzi są konkretnie do Wizzair czy ogólnie do wszystkich samolotów [ regulamin chyba zależny jest od firmy samolotu?][/b] Pozdrawiam !

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować