Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciocia pewnego chłopca

SKŁADKA NA PREZENT DLA CHRZESNIAKA Z RODZICAMI

Polecane posty

Gość ciocia pewnego chłopca

posluchajcie dziewczyny... moj chrzesniak za tydzień 4 urodziny, wczoraj zadzwoniła do mnie bratowa,ze chcą kupic małemu taki samochod do jeżdżenia po podwórku na akumulator i wpadli na pomysł,ze oni dadzą polowe, czyli 500zł a my(oboje chrzestni) drugie 500zł. I jest problem bo my nie mamy takiej kasy, chciałam mu kupić cos do 150zł. Wiedzą,ze ja nie pracuję i nawet nie spytali tylko bardziej postawili przed faktem dokonanym. Bratowa powiedziała żebyśmy do środy podrzucili kasę, bo oni beda przez net zamawiac i zeby doszedl na urodziny, dziecku juz powiedzieli,ze ciocia z wujkiem sie doloza i mamy problem...chyba pozycze od mamy i jej oddam w ratach,nie wiem co robic jak Wy byscie postapily w takiej sytaucji?

Gość ada.adelajda
no to was zalatwila:D a tak na powaznie to trzeba bylo powiedziec,ze aktulanie to dla was za duzy wydatek, bo... cos tam...

Gość gość
dla mnie postapili chamsko. Powinnas im to uświadomić, bo inaczej na każde urodziny, imieniny, dzien dziecka moga Ci robic takie niespodzianki. co z tego, że to chrzesniak, uważam, że 250 zł na prezent urodzinowy to dużo. Powiedz, że takiej kasy aktualnie nie masz i możesz dac max 150 zł i tyle. Nie pożyczaj do rodziców, bo nauczysz rodzicow chrześniaka tego, że jakims sponsorem jesteś

Trzeba było powiedzieć bratowej by się w główkę popukała :o Bezczelne zachowanie ! Chcą kupować wypasiony prezent dziecku to ok.Ale jakim prawem dzwonią i mówią ile masz dać! To że jesteś chrzestną nie znaczy że masz stawać na uszach i się zapożyczać. Zresztą możesz dać prezent a nie musisz.

Gość ciocia pewnego chlopca
no wiem, tylko tak mnie zaskoczyła,ze nic konkretnego jej nie powiedziałam,a powinnam juz wczoraj powiedzieć,ze nie mam tyle pieniędzy, poza tym mamy wesele za 2 tyg u meza siostry...zadzwonie i powiem jej ze mamy tez inny wydatek w bliskim czasie i w tym momencie to dla mnie za duza kwota, chyba sie nie obrazi:)

Gość gosciowa z miasta
mowisz krotko,ze nie masz tyle pieniedzy,ze kwotę x przeznaczylas na prezent i tyle mozesz dac jak usrali sie tego autka:P

Gość gość
jeżeli sie obrazi to tym bardziej bądź pewna, ze dobrze zrobiłas odmawiając

Gość gość
dokładnie dziewczyny dobrze radzą powiedz że miałąś na prezent przeznaczone 150 zł i tyle możesz dołożyć do autka. ale ludzie są bezczelni....