Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w Londynie a płaca

Polecane posty

Gość gość

Pracowałam przez 3 miesiące jako niania w hrabstwie Cork, zmieniłam pracę i mam niefart. Pracuję w Londynie. Duże miasto, fajni ludzi, praca też dobra - biurowa, pracowałam w papierach. Pracuję tam nadal, ale firma ta spóźnia się z płatnościami... Do tej pory nie wypłacili mi wypłaty za okres 1 miesiąca mojej pracy. Byłam u niej w tej sprawie osobiście w biurze. Zapewniła, że załatwi tę sprawę z kadrową angielką. I jak do tej pory cisza...Ani pieniędzy, ani dalszej rozmowy. Pracujemy obie jak gdyby nic. Słyszałam jak sekretarka mająca polskie korzenie z pradziada (angielka) mówiła, że pewnie chcą mnie przeciągnac do poniedziałku, bo jestem nowa.Faktycznie jestem nowa i jestem na kontrakcie rocznym. Moje pytanie brzmi do którego poniedziałku tego 31 czerwca? Bo 31 mija drugi miesiąc mojej pracy. Dostanę 2 wypłaty, czy 1? Czy ktoś miał podobne doświadczenia?

Gość gość
To moze sie zapytaj tej Angielki, ktory poniedzialek miala na mysli. Raczej najblizszy, bo inaczej by podala date. Nigdy nie mialam takich doswiadczen, lepiej sie pytaj w pracy, bo tam najlepiej sie dowiesz.

Gość gość
Ja pytałam, powiedziała, że sama mi odpowie. I nie zrobiła tego. A to możliwe, że wypłacili wszystkim pracownikom 1 wypłatę, a tylko mnie nie? Bo jestem nowa i dlatego? Masz takie doświadczenia? Albo od kogoś znajomego?

Gość gość
w zyciu bym nie pracowala w anglii jeden wstyd wiadomo ze ze wsi downo, jak kiedys turki w niemczech. Niemcy placili, anglicy r***aja was w d*pe.

Gość gość
downo= gowno

Gość gość
To sie zapytaj jeszcze raz, moze zapomniala. Nie mam takich doswiadczen, jesli pracowalas to ci musza zaplacic, nie chrzan sie tylko dopytuj o swoje. Nie podpytuj, zgaduj, czekaj, tylko zapytaj wprost, pracujesz tam to Ci MUSZA zaplacic.

Gość gość
To kogo ty się pytasz? Plac nie macie? Języka nie znasz? Zresztą nawet jak się kogoś pytasz to wyślij też maila.

Zależy na kogo się trafi, moja polska piekarnia w Londynie zawsze mi płaciła na czas. Widocznie trafiłaś na kogoś nieuczciwego, współczuję. Najlepiej wyjasnić sytuację jak najszybciej, nie zostawiać tego, bo potem może być już coraz trudniej.

Gość calibre7
Odsprzedam prace w PIZZA HUT w Londynie! Zainteresowane osoby prosze o maila na : calibre7@o2.pl lub gg: 439892