Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Witaminy w II trymestrze ciąży. Pytanie do mam.

Polecane posty

Gość gość

Witam przyszłe mamusie i mamusie. Powiedzcie mi proszę, jakie witaminy lekarz zalecił Wam brać w czasie ciąży? Ja od II trymestru biorę femibion 2, od samego początku kwas foliowy 5mg, żuravit i magnez. Po ostatnich wynikach morfologii lekarz zalecił branie również chela-ferr forte ... Zarówno w fembion jak i w chelaferr jest kwas foliowy. Czy nei za dużo jest tych witamin?

Gość gosciowa z miasta
ja bralam Maternę ma w skaldzie to co 3 inne zestawy:P

Gość gość
ja biorę tylko prenatal classic. Wyniki mam dobre, ostatnio tylko troszke niski poziom hemoglobiny a poza tym ok. Oczywiście jem warzywa, owoce - nie wiem po co Ci ten żurawit jeżeli nie masz problemow z ukl moczowym. Uważam, że z witaminami nie wolno przesadzać.

Gość gosciowa z miasta
jasne, za duzo witamim szkodzi a nie pomoże, sztuczne witaminy ciężko sie wydalaja, teraz jest duzo warzyw i owocow, jak masz dostep do swojskich to najlpesze witaminy:)

Gość gość
A mnie lekarz nie każe brać witamin bo powiedział że to zwiększy moje mdłości

Gość gość
żuravit biorę bo właśnie mam problem z ukl. moczowym. Nie brałam wit w I trymestrze, bo lekarz twierdzil ze nie ma sensu...teraz jak przeszly mdlosci to zaczelam brac femibion ... ale z zelaza chyba zrezygnuje i przejde na warzywa i owoce które je maja :) bo tez mi się wydaje ze ich jest ciut za dużo ...