Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

STAŻ CZY SIE ZDECYDOWAC.....???wypowiedzcie się

Polecane posty

Gość gość

jestem zarej w PUP siedzę, z dzieckiem w domu ma 2,5 roku. Trafiła się fajna okazja stażu(zgodnie z moim wykształceniem) w szkole i to jeszcze na dodatek w miejscu gdzie kiedyś pracowałam... Staż 950 zł brutto wiec netto pewnie(nie znam się ale jakieś 815 zł). Corkę musialabym zapisać do przedszkola. Koszt przedszkola 400 zł. Dziecko mi niestety często choruje i obawiam się, że jak zacznie edukację przedszkolną to będzie często łapała infekcje a ja nie wyobrażam sobie na krótkim stażu (6 miesiecy) przebywać na zwolnieniach:/ zatrudnienie niniani nie wchodzi w grę bo musiałabym oddać wszystkie pieniądze ze stażu a nawet by zabrakło. Kobietki co byście zrobiły na moim miejscu? jestem w kropce bo z jednej strony fajnie"wyjść do ludzi" mieć swój grosik -po opłaceniu przedszkola niewiele ale zawsze coś...a z drugiej strony za takie grosze pracować 8 godzin a jak doją choroby dziecka i moje zwolnienia :/ehh doradzcie prosze

Gość gość
może ktoś wyrazi swoje zdanie....

Gość gość
Na stazu tez mozesz isc na zwolnienie, wiec pisZ sie

Gość gość
można zwolnienie na dziecko tak?

mozna normalnie mieć zwolnienie na dziecko, podobnie jak L4 :) polecam- zawsze to jakieś doświadczenie :D

Gość gość
w takim razie na pozytywnie

Gość gość
Mozesz. Ja na twoi miejscu by sie zdecydowala. Zawsze to jakies wyjscie do ludzi a moze w miedzy czasie sie etacik znajdzie

Gość gość
no właśnie, zawsze to coś innego, tym bardziej, ze znam otoczenie i zakres obowiązków( ja tam pracowalam kiedys) ale mialam umowe przedluzona do dnia porodu....akurat nie zostawia mnie-to pewne- bo co 6 i 12 miesiecy zmieniają stażystów... ale to nic

Gość pada od rana
jak masz zamiar brać ciąglę l4 to daj sobie spokój, bo tylko wyjdziesz na wariatkę i nikt Cię poważnie nie będzie traktować, a już na pewno nie zaproponują Ci pracy. Zawsze L4 może też wziąć ojciec dziecka. my właśnie z mężem tak będziemy robic, jak zacznę nową pracę. to on będzie brał wolne wtedy, bo mi by było po prostu wstyd jakbym w nowej pracy brała co chwile l4. wiadomo by było, że zaraz by mnie zwolnili, więc nie mam zamiaru marnować swojego i czyjegos czasu.

Gość gość
witam ja ide na staz i place opiekunce 800zl ale to zad***e tu malo kosztuje. co mam zrobic???

Gość gość
to po co idziesz na staz jak cala wyplate oddajesz opiekunce ? ja bym zostala w domu