Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiula0505

Co zamiast rękawa do pieczenia?

Polecane posty

Gość Asiula0505

Chcę upiec kaczkę ( w kawałkach ) ,a nie mam rękawa do pieczenia...Jak upiekę ją "luzem", to będzie sucha, prawda? Mogę zastąpić rękaw papierem do pieczenia , czy nie bardzo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
papierem szczelnie nie owiniesz, płyny ci wyciekną szkło żaroodporne by się przydało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Asiula0505
A mięso będzie suche jeśli upiekę w brytfannie? Użyć też tego papieru ? Szkła żaroodpornego jeszcze nie posiadam :) Przeważanie mięso najpierw podsmażam na patelni, a potem wkładam do piekarnika i jest dobrze, ale z kaczką robi się chyba inaczej....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wszystko piekę w szkle, tylko niektóre rzeczy z pokrywką, inne nie może jak przykryjesz szczelnie mięso papierem (na brytfance), np. wijając całość i bez termoobiegu, żeby papieru nie zwiało, to będzie ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja mam taką małą brytfankę i w niej duszę mięsa ,zawsze mam soczyste ale musisz pamiętać by często polewać wytworzonym sosem gdy go będzie za mało dodaj zdziebko wody itd itd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
ale kaczka jest tak tlusta, ze nigdy nie wyjdzie cie sucha :) chyba, ze za dlugo siedzac w piekarniku. kaczek trzeba piec wlasnie bez przykrycia, oraz ponacinaj skore, zeby w czasie pieczenia tluszcz (kaczka ma go OGROM pod skora) wytapial sie i oplywal kaczke. bo jak sie nie wytopi ze skory, to skora bedzie gumiasta i taka "przyczepiona" do miesa. takze mozesz po prostu w brytfannie, czy jakiejs misce stalowej i bez przykrycia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×