Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jedzą glonojady?

Polecane posty

Gość gość

Napiszcie czym karmicie swoje. I czy glonojad musi być w akwarium z filtrem? Czy nie atakuje innych rybek?

je glony, jak nazwa wskazuje, zeskrobane samodzielnie z szyb, roślin i kamieni a także normalne jedzenie dla rybek, które spadnie na dno jak urośnie (tak ok. 10 cm lub więcej) to zaczyna być chamski dla innych ryb, np. wiesza sie na kółku do karmienia i wyżera cały pokarm, odstraszając inne ryby ja swojego musiałam się pozbyć, jak urósł mi do ok 15 cm - reszta ryb mi głodowała gość w sklepie był zdziwiony, że takiego dużego uhodowałam w stulitrowym akwa

Gość gość
Mój zjada to co pozostanie po rybkach i wszystkie brudy ogólnie, niczym go nie dokarmiam, a filtr posiadam.

Gość gość
kurczę myslalam, że chodzi o celebrytki z napompowanymi warami, a tutaj.. rybki :O

Gość gość
hahah xD bo ja np. nie mam filtru i nie wiem, czy mu to zaszkodzi czy nie? Rybkom to nie szkodzi ;) A jest czyściej jak się posiada glonojada? ;)

pewnie trochę jest, ale nie zauważa sie tego i tak trzeba czyścić, mniej więcej raz na m-c (skrobanie szyb i odkurzanie dna)