Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmeczona mama

Jak oduczyc 9-cio miesieczne niemowle kolysania na rekach?

Polecane posty

Gość Zmeczona mama

J.w.? Moja corka niedlugo skonczy 9 miesiecy i nie zasnie inaczej niz bujana na rekach (no chyba ze przy piersi). Jak ja tego oduczyc? Macie jakies sposoby?

Gość Zmeczona mama
Dodam, ze w nocy budzi sie po kilka razy i musze ja bujac zeby zasnela.

Gość gość
Sama nauczyłaś to teraz masz problem:) i chyba nie pozostaje nic innego jak położyć do łóżeczka po płacze i zaśnie ale jak już zacznie bardzo płakać weź przytul ucałuj i odłóż daj może jakiegoś misia który zastąpi jej Ciebie:)

Gość gość
Nie rozumiem niektórych mam..po co robić sobie problem i od początku przyzwyczajać dziecko do kołysania na rękach, jakby nie można była od razu kłaść do łóżeczka i potem nie zakładać po raz 100000 tych samych tematów:/

Gość gość
a ja nie rozumiem tych które dają smoczki. Moja córka ma 8 miesięcy i też mam problem z jej spaniem i miałam ciągle. Tyle,. że moja już teraz zasypia na rękach wtulona we mnie. Wolałam ją kołysać niż żeby mi po 3 godziny przed snem zanosiła się płaczem bo to przepukliną grozi. Poczekam jeszcze troszeczke i zacznę ją oduczać bo narazie przechodzimy etap stawania na nogi:) daj mi znać jak Ci poszło !

Gość gość
Ja nie dawałam smoczka, nie kołysałam na rękach. Córka zasypiała sama w łóżeczku, nawet jak ją wzięłam kiedys do naszego łóżka to kręciła się, nie mogła zasnąć a w swoim od razu zasnęła. Nie wiem..może to zależy od dziecka.

Gość gość
może i tak. Moja córka to taki mały pieszczoch :) Lubi się tulić i w ogóle, a jak miała ten miesiąc czasu to zaczęły się kolki więc się przyzwyczaiła do noszenia i kołysania.

Gość Zmeczoma mama
Wiem, ze sama nauczylam, alew niestety mala miala kolki, wtedy ja nosilismy, bujalismy i sie przyzwyczaila. Super, ze macie takie bezproblemowe dzieci. Ja niestety nie mam i prosze i rade.

Szczerze ? To nie da się moim zdaniem odzwyczaić dziecko metodą łagodną....czyli bez krzyku i płaczu. Mój urwisek miał straszne kolki które trzymały jego przez 3,5 miesiąca od 16-20 . Nie dało się nie brać dziecka na ręce kiedy dosłownie wyło z bólu ! A to wystarczyło by przywyknął. Kiedy kolki minęły kładłam jego do łóżeczka - płacz podchodzący pod zanoszenie się.Też głaskałam,przytulałam,w razie potrzeby brałam na ręce ....I guzik :o Jak zaczął sam wstawać w łóżeczku,przy meblach i troszkę dreptać to zapomniał o rękach.

Gość gość
do gościa z 14.50 no to zrozum,że są takie dzieci jak moja,że od urodzenia ma duże problemy z brzuszkiem,ciągłe bóle brzucha i refluks-silna zgaga i niestety przyzwyczaiła się,teraz też mam problem bo kończy 7 miesięcy i tylko na rękach uśnie i to jeszcze musi być głośna muzyka bo inaczej jest darcie

Gość gość
i nie radzę zostawiać dziecka samego w łóżeczku płaczącego bo to bardzo źle wpływa na rozwój emocjonalny mózgu dziecka

Gość Nulek
Sprobuj polozyc sie na plecach i podgiac nogi. Uluz na udach dzidzie i kolysz nogami. Gwarantuje super figure i moze dzidzia nauczy sie zasypiac w inny sposob. :)

Gość Nulek
*ulóż

Gość gość
wkurzaja mnie te wszystkie przemadrzale matki ktore pouczaja ze trzeba bylo odkladac do lozeczka a nie przyzwyczajac mialyscie szczescie miec takie spokojne dzieci ale nie wszystkie takie sa i nie wszystkie dadza sie "odlozyc" mimo wielu prob ja tygodniami o to walczylam ze skutkiem zadnym, oprocz tego ze oboje bylismy nieludzko zmeczeni i znerwicowani. Odpuscilam, potem sam przyszedl czas kiedy byl gotowy by spac sam

Gość petronellla
Zgadzam sie z ostatnie wypowiedzia. Moje pierwsze dziecko ma dwa lata,do tej pory nie wiem,jak tego szatana uspic-jak juz sie zatacza i nie da rady ustac na nogach,to polozona so lozka wali jogami w materac,trze oczy,klepie sie po twarzy -byle tylko nie zasnac. Syn ma cztery miesiace,odklada sie go do lozeczka,miauknie trzy razy i spi. przy corce wszystkie madrosci zawodza,przy synu w ogole ich nie potrzebuje,tyle w temaciw

Gość gość
też tak miałam, ale jak malutka miała 9 miesięcy już ciężko było mi ją bujać, więc kładłam się koło niej na łóżku, przytulałam, głaskałam po główce i zasypiała bez problemu, potem przekładałam ją do łóżeczka, teraz ma 10 mies. i sama położona do łóżeczka trzyma mnie chwilę za ręke i zasypia