Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kneller

Problemy z trądzikiem po stosowaniu skrzypovity

Polecane posty

Gość Kneller

Zawsze miałam zdrową, gładką cerę i łady koloryt lecz kr***e paznokcie i cienkie włosy. Zaczęłam brać tabletki 'skrzypovita' i po kilku tygodniach zaczęły się u mnie problemy z trądzikiem- na plecach, ramionach, twarzy... Teraz mam mnóstwo blizn i przebarwień a trądzik wciąż nie ustępuje, trwa to juz 7 miesięcy, miał ktoś podobne doświadczenie z tymi tabletkami lub innymi zawierającymi skrzyp? Sama nie wiem czy to one są powodem ale nie mam innego pomysłu.

Gość gość
poszukaj innej przyczyny, np. zmiana kosmetyków do mycia, do makijażu, jakaś zmiana w diecie itp. lub jeszcze coś innego - możesz mieć trądzik o podłożu bakteryjnym, mogłaś się od kogoś zarazić, wtedy pomoże ci np. antybiotyk

Gość gość
możliwe mnie tez wysypywało po tego typu tabletkach nie łykaj ich

Gość jaq
Nie sądzę żeby Skrzypowita była odpowiedzialna. Brałam ją kilka mc a mam cerę tłustą, trądzikową. Nie ma w sobie nic co by trądziko powodowało. Witaminy z grupy B działają przeciwtrądzikowo, tak samo cynk. Inne są raczej obojętne dla cery. Ewentualnie może być to wina ekstraktu z pokrzywy. Dziewczyny które pija pokrzywę czasami mają wysyp. Ale nie wiem czy sam ekstrakt którego jest niewiele może być przyczyną Twojego wysypu. Może hormony? Przebadaj się pod tym kontem. Nie odstawiłaś ostatnio tabletek antykoncepcyjnych?

Gość Damian

Ja poradziłbym jakiegos kosmetologa, pisałem na czacie z fajną Panią kosmetolog za darmo 😄 na stronie poradz.me, fajna sprawa, polecam.