Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ćwicze na rowerku stacjonarnym...

Polecane posty

Gość gość

już z 2 tygodnie i codziennie jeżdze na nim od 4 km do 7, przy czym spalam 100-150 kcl. wiecej nie daje rady jak na razie bo bolą nogi :D troszke jakby mnie wyszczupliło już bo ramiona zrobiły mi sie chude i plecy. myślicie że długie ćwiczenia na rowerku dadzą duże efekty? ;)

Gość FAJNIE JEST
Ja też jeżdżę na rowerku ale nie każdego dnia bo nie mam czasu.W sobotę pojezdziłam 20 minut i boli mnie siedzenie :D

Gość gość
schudło Ci sie coś? :D

Gość gość
up

Gość gość
ja też jeżdze ale zespuł mi się licznik ;/ mam nadzieje, że do miesiaca troche schudne.. ile minut dziennie jezdzicie?

Gość gość
4-7 km to pewnie z 15-20 minut. Troche mało, polecam 1-1,5h jeździć i efekty będą , ale nie po tygodniu. Po miesiącu powinno być już coś widać. Ja w lecie nie jeżdżę na stacjonarnym, bo szkod sie kisić w 4 ścianach, lepiej jeździć na powietrzu. Dziś 42 km, a w ciągu ostatnich 3 dni łącznie jakieś 110km.

Gość gość
Jezdze prawie codziennie od dluzszego czasu. Licznik wskazuje: 45 min, spalonych kalorii 650, przejechanych ok 28 km. Dlatego mam taki wynik, bo jezdze w szybkim tempie na najnizszym obciazeniu.

Gość gość
buhahahaha co ty bredzisz dziewczynko :D 28 km w 45 minut? to 37 km/h !- wystartuj w Tour de France fantastko (albo zmień licznik) :D 🖐️

Gość gość
Tak sie sklada, ze licznik wskazuje ok 40 km/h i uwierz, ze jest to mozliwe!!! Jezdze tez na rowerze zwyklym, ale takiej predkosci nie osiagne (sprawdzalam jadac na rowni ze skuterem i bylo niecale 30 km). MALO WIESZ! TA TWOJA JAZDA TO ZABAWA W ROWEREK A NIE PORZADNY TRENING.

Gość gość
tępa c*pko :D mój obecny licznik wskazuje 55 tys km :D i to nie chiński badziew z netto za 4,99- jak ten twój :D jeszcze mi się nie zdarzyło żebym zobaczył babę jadącą 30 km/h nie mówiąc o 40 km/h- BO TO PRĘDKOŚĆ OSIĄGANA W ZAWODOWYM PELETONIE TĘPA C*PKO (poza czasówkami) w życiu! nie jechałaś 40km/h - nawet z największej górki - bo ze strachu macica wpadłaby ci do miejsca gdzie kiedyś miałaś mózg. :D buhahahah - baba przez 45 minut jechała niemal 40 na godzinę. ahahahahahahaha - naprawdę mnie rozbawiłaś tępa c*pko :D

Gość gość
Po pierwsze mam rower wart pewnie wiecej niz zlomaste auto, ktorym jezdzisz (o ile takowe posiadasz). Nie wspomonam tu o rowerze miejskim, bo tez do tanich nie nalezy. Mieszkam od lat za granica, dla jasnosci. Dalsza dyskusja noie ma sensu, bo reprezentujesz zerowy poziom a ja sie do takiego nie znizam. Odsylam do informacji na temat dlugoletniej jazdy na rowerze i osiagow. Pozdrawiam

Gość nic specjalnego.
Tez jezdze ale na orbitreku 3-4 x w tyg po 60 min Efekty zauwazylam po 2 tyg- bardziej umięśnione ciało (miesnie podobno maja swoja pamięć) no i boczki spadaja

Gość gość
Rozpędzenie koła zamachowego w rowerku stacjonarnym do 40 czy nawet 50 km/h jest jak najbardziej możliwe, tyle, że ta prędkośc jest całkowicie niemiarodajna i nieporównywalna z normalną jazdą, bo nie uwzglednia masy ciężaru rowerzysty, który przecież trzeba przemieścić, tarcia kół, oporu wiatru, etc. W przypadku rowerow stacjonarnych, orbitreków prędkość tak naprawdę nic nie mówi, liczy się czas i obciążenie.

Gość gość
Otoz to! Dlatego nie podalm wczesniej predkosci lecz sam czas i kalorie. Zgadzam sie z osoba powyzej i wielkie dzieki za wytlumaczenie.

Gość nic specjalnegox
wyczytałam ze na orbiteku spala się 13 kcal / min wg mojego licznia 15 kcal / min Dlatego nie brałam tego pod uwagę, ale ostatnio czytałam o tych 13 i się zdziwiłam, jeśli by w to wierzyc to licznik mój by ie zgadzal, bo zapier. niegrzecznie pisząc hmmmm

Gość gość
Przecież ten tępak twierdzi że jeździ NA SZOSOWYM ROWERZE (obok skutera) 30km/h :D Pewnie idiotka czerwona z wysiłku przekracza na drodze 20 km/h i po kilometrze takiej prędkości nadświetlnej wypluwa ostatnie pęcherzyki płucne. Skąd się biorą takie idiotki? :D 🖐️