Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z wielkiego miasta

KTORA MAMA MA JEDNO DZIECKO I NIE CHCE JUZ WIECEJ DZIECI?

Polecane posty

ja wlasnie mam jedno i wiecej nie chcę, mąz i rodzina uwaza,ze to egoistyczne, jakie sa wasze powody?

Gość jak zawsze ----
brak kasy, mieszkania

Gość gość
Nie chcę przechodzić przez to jeszcze raz...Tylko taki powód.

Gość Ma ma.
Ja tez nie chce już więcej dzieci. Jedno nam wystarczy.

wiecie, w sumie to mzoe maja i racje,ze to egoistyczne, warunki mieszkaniowe mamy super (nawet na kilkoro dzieci), kasa tez jest, dziecko moje ma juz 7 lat a ja nie chce znowu w pieluchy wchodzic w sumie nie wpsominam z bolem najmlodszych lat syna, bo zawsze mialam pomoc mamy i tesciowej, ale tak mi jest dobrze i tyle:)

Gość gościówa :P
Ja mam jedno ale nie to, że nie chcę tylko bardzo się waham bo niby zawsze chciałam dwójkę ale jest mi bardzo dobrze tak jak jest, mam dobrą pracę, synek już jest fajnym kumatym chłopcem i nie wiem czy chcę przechodzić wszystko jeszcze raz chociaż ciąże i opiekę nad niemowlakiem miło wspominam. Dochodzi też fakt, że synek długo chorował po urodzeniu, przeszedł kilka operacji i chociaż teraz jest w porządku lekarze mówią, że to mało prawdopodobne ale boję się, że z drugim będzie podobnie i nie chodzi o mnie bo przeszłam to raz i przeszłabym kolejny ale jeśli by tak było musiałabym zostawić starszego syna w domu na tyle czasu...

Gość gość
Jakbym mogla cofnac czas to wcale nie zdecydowalabym sie na dziecko, wiec drugie calkowicie odpada.

wlasnie:) teraz tez mam fajna prace i fajna wyplate, dziecko na swoj sposob samodzielne, mamy czas na wszystko, jak bylam mlodsza tez chcialam miec 2 dzieci, zeby wczesniej to pewnie by bylo, ale na dzień dzisiejszy i przyszłe nie!!! tylko,szkoda,ze rodzina tego nie rozumie, ciagle gadki... jednynak...nie bedzie mial do kogo pojechac na swieta, z kim pogadac...itp tylko,ze ja mam 3 siostry, ktorch od lat nie widzialam, 2 wylecialy do Australii, 3 mieszka w Meksyku i taki mamy kontakt,ze ...szkoda gadac, czasami skype i paczki na świeta

Gość po co ???
My mamy jedno i więcej nie chce bo tak wygodniej. W d***e mam co inni myślą. Dla mnie drugie dziecko to same "-" .

Gość gość
Javie tak mówiłam 3lata temu a teraz znowu jestem w ciąży

Gość gość
Ja mam 2 letniego syna którego wychowuję sama, co ja mam powiedzieć jak facet z którym będę zacznie chcieć bobasa a ja nie chcę! nigdy nie chciałam mieć więcej dzieci po za tym mam wymarzonego zdrowego syna i to mi wystarczy, wy macie luzik bo jesteście mężatki a ja rozstałam się z narzeczonym jeszcze w ciąży, teraz się obawiam nowego związku. Po za tym przytyłam w ciąży 25kg ;) został mi wystający brzuszek i 5kg za dużo na wadze, rozstępy, jakieś dziwne bóle po cesarce do dziś dnia....

Gość gość
Ja nie chce bo dziecko przez pierwsze dwa lata wisi praktycznie na matce i nie ma sie czasu dla siebie,jedno mi wystarczy,teraz to super 6 latek z ktorym mozna fajnie pogadac,a i wiecej jako jedynak dostanie po rodzicach